Emily (Kathryn McCormick) profi táncosi karrierről álmodik, ezért Miamiba költözik. Itt hamarosan beleszeret egy Sean nevű fiúba (Ryan Guzman), aki a Banda nevű tánccsoportot vezeti, amely profin kidolgozott, látványos flash mobokkal hívja fel magára a figyelmet. Amikor egy dúsgazdag üzletember épp a Banda területén tervez szállodákat építeni, és emiatt emberek ezrei veszítenék el az otthonukat, Emily kötelességének érzi, hogy csatlakozzon Seanhoz és a Bandához. Együtt dolgoznak azért, hogy a táncot puszta előadó-művészetből a tiltakozás művészetévé változtassák, és a nagy ügyért még az álmaikat is készek feláldozni.

A táncos filmekkel mindig nehéz helyzetben vagyok, mert annyira nem az én világom ezek, ugyanakkor időnként szívesen megnézek egyet-egyet, és általában nagyon tetszenek is a mozgások meg a koreográfiák, de mint filmet, nem igazán tudom őket hova tenni, inkább tűnnek egy másfél órás videoklipnek. A Step Up 4-gyel viszont nem ez a helyzet, aminek egyik oka alighanem az, hogy egyfelől minden táncos film atyjára, a Dirty Dancingre hajaz időnként, másrészt pedig annyira - jó értelemben véve - tipikus a történet, ami épp elég ahhoz, hogy a táncokkal együtt filmként is megállja a helyét.

http://img1.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/16870795_d30c30034697d5845a687e146eb982a1_m.jpg

És akkor a karakterekről még szó sem esett, akik közül néhányan ismerősek lehetnek az előző rész(ek)ből. Emily és Sean mondjuk abszolút tipikusak, ahogyan az várható, de ezzel együtt is működnek, könnyű megkedvelni őket és drukkolni nekik. A Banda pedig pont azért jó, mert annyi különféle fazon alkotja, hogy az ember elsőre el sem tudná képzelni, hogy lehet ez egy csapat. A mostanság igen népszerű flash mobok bedobása kimondottan jó ötlet volt, ráadásul mivel a Banda ezeket egyéb látványelemekkel is színesíti, így különösen ütősnek hatottak, mindegyik különleges volt a maga módján, de a csúcs persze a záró tánc a maga legalább 10-15 percével, ami alatt, annak ellenére, hogy az én tánctudásom kimerül az egyet előre, egyet hátra, és/vagy az egyet jobbra, egyet balra lépésekben, azon kezdtem agyalni, hogy milyen jó lenne összehozni egy ilyen csapatot, és mondjuk a Step Up 4 vetítések után nyomhatnánk flash mobokat, mert azokra biztosan nem számítana senki.

De azért mindenkit megnyugtatok, erre egyelőre nem fog sor kerülni. A Step Up 4 viszont határozottan ajánlott a műfaj kedvelői mellett azoknak is, akik szívesen néznek utcai táncos produkciókat, vagy egyszerűen csak egy jót akarnak szórakozni. Nem vagyok oda a 3D-ért, de itt ténylegesen pluszt adott hozzá a filmhez, sokkal valóságosabbak és átláthatóbbak lettek a táncok, legalábbis számomra, de azért az is biztos, hogy a DVD megjelenésnél is találkozunk. Jöhetnek a kövek, de én akkor is adok rá egy 8/10-et.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr604810205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása