Talán nem túlzok nagyon (sőt, talán egyáltalán nem) ha azt mondom, hogy Clint Eastwood Hollywood egyik legnagyobb jelenlegi élő legendája, hiszen mind színészként, mind pedig rendezőként olyan filmeket tett le az asztalra, amelyekre már most is, és még nagyon sokáig méltán emlékezni fogunk. A veterán színész-rendező legújabb filmje az „Azután”, amely egy cseppet sem egyszerű témát jár körül.

A sztori:
George Lonegan (Matt Damon) egy amerikai gyári munkás, akinek egy gyermekkori baleset óta különleges képessége van. Kapcsolatba tud lépni a halottak világával. Marie (Cécile De France) egy sikeres francia újságíró, akinek élete egy halálközeli élmény után alapvetően megváltozik. Marcus (Frankie McLaren) pedig egy londoni iskolás, aki éppen most veszítette el ikertestvérét, ráadásul anyja drogfüggősége miatt nevelőszülőkhöz kerül. Ők hárman mind a halál utáni életet kutatják különböző helyeken és módokon, míg sorsuk végül találkozik…

Nem köntörfalazok, bizony volt már Clint Eastwood film, ami jobban tetszett ennél, de azért azt gyorsan leszögezem, hogy semmiképpen sem egy rossz film, az „Azután”. Viszont az érdekes, hogy nálunk a mozis forgalmazást elkerülte, csak DVD-n jelent meg pár hete.
Ahogy az alapsztori ismertetőjéből ki lehetett találni a film három teljesen különböző szálon fut végig, és egyáltalán nem egyszerű témát, a halál utáni életet járja körül. Az egyik szál Amerikába, a másik Franciaországba, míg a harmadik Angliába kalauzolja el a nézőt.
Egy filmdrámáról beszélünk így természetesen nem kell egy pörgős filmre számítani, és a valóban az „Azután” tempója eléggé lassú, és néhol egy-egy üresjárat is becsúszik, ahol az egész kicsit lóg a levegőben. Ezzel együtt semmiképpen sem unalmas. A film végén ráadásul a három történetszál összeér, és egy szép befejezést is kap a film. Ezen kívül természetesen azért valamennyire elgondolkodtató is (már persze azok számára, akik érdeklődnek a téma iránt)

Clint Eastwood tehát ismét egy érdekes filmet prezentált nekünk, ami ugyan nekem nem jött be annyira, mint a rendező előző, „Invictus” című filmje, de nem bántam meg, hogy megnéztem.
A forgatókönyvet a kétszeres Oscar-jelölt Peter Morgan írta.

Ami a színészgárdát illeti, Matt Damon az „Invictus” után immár másodszor dolgozhatott együtt a rendezővel. Rajta kívül Cécile De France, Frankie McLaren, George McLaren, Bryce Dallas Howard és Jay Mohr is feltűnnek a filmben.

Értékelés:

Összességében azt tudom mondani, hogy érdekes, és elgondolkodtató filmdráma lett az „Azután”, amelyre részemről 7.5/10 pontot tudok adni.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr484841566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.05.31. 12:29:07

Eastwood megint csak bizonyította milyen jó rendező is,Damon is hozza a filmhez méltó szerepét :)
süti beállítások módosítása