A lehetetlen és lehetséges dolgok között nem is olyan nagy a különbség. A Föld inváziója – Csata: Los Angeles (World Invasion – Battle: Los Angeles, hazai bemutató: március 17.) története szerint űrlények érkeznek a Földre, és minden előzetes bejelentés nélkül irtani kezdik az emberiséget. Ásványi kincseiért gyarmatosítanák a bolygónkat, és meg akarnak szabadulni az őslakosságtól. A műfaj talán fantasztikus, ám a látvány nagyon is reális: a civileket menekítő tengerészgyalogos-egység kalandjai közvetlen közelről mutatják a háború izgalmát és borzalmait. – Úgy készültünk a forgatásra, hogy falludzsai híradófelvételeket néztünk – mesélte újságíróknak a film főszereplője, a harcedzett veteránt játszó Aaron Eckhart. – A házról házra való harcot, az utcai csatákat tanulmányoztuk. Eleinte nem is értettem, minek. Sci-fit csinálunk, vagy nem? De aztán rájöttem, hogy ez igazából elképesztően reális, kemény akciófilm is, ami pont azt mutatja, ahogy egy ilyen háború lezajlana. Nem volt jelmeztervezőnk: a tengerészgyalogosok felszerelését, ruháját használtuk, katonák instruáltak minket, és pont azt csináltuk, amit egy tengerészgyalogos ilyen helyzetben csinálna. A forgatás végére már úgy éreztem, hogy katonának is beválnék.

Wilson apuka
A hírhedt Farrelly-testvérek új vígjátékában, az Elhajlási engedély-ben (Hall Pass, hazai bemutató: március 3.) Owen Wilson a házasságba kissé belefásult, háromgyerekes apát játszik, akit a felesége egy hét csajozási szabadságra küld. A valóságban azonban éppen egészen másutt tart: a 42 éves színész a múlt hónapban lett apa. – Sosem voltam, az a típus, aki automatikusan meghatódik, ha kisgyereket lát – nyilatkozta Wilson. – Amikor forgatni kezdtük az Elhajlási engedély-t, Peter Farrelly mondta is, hogy a munka megkezdése előtt hosszú kiképző-táborozásra kéne mennem egy nagycsaládhoz: fogalmam sem volt, hogy mennek a dolgok az ilyen helyeken, és nem is nagyon érdekelt. A csecsemőktől egyenesen féltem: egyet sem mertem soha a kezembe venni, mind olyan sérülékenynek látszik. De azóta alaposan megváltozott a helyzet. – Robert fiammal az első perctől nagyon erős a kapocs közöttünk – mondta a színész. – Bármennyire furán hangzik, de még azt is imádom, hogy éjjel nem hagy aludni.

forrás: IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr64840857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása