A kritika spoilereket tartalmazhat!

Dave (Jay Baruchel) átlagos egyetemista, átlagon felüli érdeklődéssel a fizika iránt, kissé visszahúzódó természettel megáldva. Ám ez nem véletlen - gyerekként olyasmit élt át, amiről mások csak olvasnak- igazi varázslóval találkozott, aki azt mondta, ő a kiválasztott - persze senki sem hitt neki. Balthazar (Nicolas Cage) egyike Merlin három tanítványának, és az ő feladata megtalálni Merlin utódját, az egyetlent, aki képes lesz legyőzni a gonosz Morgana Le Fay-t. Ám nem ez az egyetlen célja, ki akarja szabadítani elveszett szerelmét Veronicát (Monica Belucci), aki harmadik társuk Horvath (Alfred Molina) árulása miatt került csapdába. Dave-re vár a feladat, hogy Balthazar vezetésével beletanuljon a mágia világába és elég erőt gyűjtsön, hogy megállítsa Horvath-ot aki Morgan kiszabadítására készül, és megmentse a világot a pusztulástól.

http://premierfilmek.freeblog.huhttp://premierfilmek.blog.hu/media/image/201008/sorcerersapprentice_poster_28.jpg

A rendező Jon Turteltaub aki A nemzet aranyában és annak folytatásában is dolgozott már Nicolas Cage-dzsel. Ezúttal fele olyan izgalmas filmet sem sikerült összehozniuk, mint az előzők, a történet maga ugyan jó lenne, ha nem lenne nekünk már egy Harry Potterünk. Így szegény Dave csak bohóckodik, ráadásul a plazmanyalábok a Dragon Ballra, a gyűrűvel hadonászós jelenetek meg A bolygó kapitányára hajaznak. Ráadásul a bénácska egyetemista csinos gyerekkori szerelmével egy az egyben Pókember utánzat érzését kelti. Nicolas Cage pedig fut, hadonászik és tíz évre önfeláldoz, hogy a gonosz Horvath ne juthasson el a babához, amiben a gonosz Morgana sínylődik a szépséges Veronicával egyetemben.  Szép. Nem tudom, más is észrevette-e, de mindig a magyar vonatkozású karakterek gonoszak (vegyük például a már említett Harry Potter magyar mennydörgőjét..). Ez a Horvath is ­- majdnem tökéletes magyar helyesírással - bosszúáll, mert Veronica nem őt szerette, és kész elpusztítani a világot- bár az nem derül ki, hogy miért is.

Végül persze az esetlen Dave erőt gyűjt és a fizika segítségével megmenti szerelmét és a bolygót a gonosztól, ő lesz az első Merlinista, aki még Balthazart is visszahozza a halálból, hogy együtt lehessen a megmentett Veronicával. Azon pedig senki sem akad fenn, hogy Horvath időközben lelécelt, csak a kalapját hagyja ott emlékeztetőül.

Cage hősies és lökött módon próbál szórakoztatni, Belucci szép a korhű ruhájában, Morgana gonosz, de több szót nem is érdemel, Horvath is felejthető. Az én személyes kedvencem az emós csatlós, Drake, na, ő vicces volt. Végeredményben ez egy egyszer megnézhetős film, a folytatás lehetőségét persze azért nyitva hagyták.

A kritikát írta: Dorkababa

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr874839500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurka 2010.08.15. 12:54:19

Most ez komolyan egy kritika akart lenni?:D

Isu 2010.08.15. 13:48:38

Nicolas Cage nagy színész,attól hogy támadják ezt a filmet,jól alakítja a szerepét :)
süti beállítások módosítása