A KILENCEDIK LÉGIÓ – egy lebilincselően izgalmas akciófilm – a Krisztus utáni második évszázad Britanniájában játszódik, ahol Quintus, a Római Birodalom határszéli erődítményén való barbár rajtaütés egyetlen túlélője csatlakozik Virilus legátus legendás kilencedik légiójához, mely északnak tart, hogy kiűzze a piktek rettegett hordáit. Amikor a légiót megtámadják, és Virilust elfogják, Quintus egy maroknyi katonával tovább küzd az ellenséges vonalak mögött az életben maradásért. Célja, hogy kiszabadítsa a legátust, és elkerülje a fogságot, a kínzást, a biztos halált.

Olga Kurylenko (Centurion)

Krisztus után 117-et írunk. A Római Birodalom Egyiptomtól Spanyolországig terjed, keletre pedig egészen a Fekete-tengerig nyúlik. Britannia északi részén azonban a folyamatos és könyörtelen hódításnak megálljt parancsolt egy nehezen fellelhető ellenség – a barbár, rettegett pikt hordák – gerilla harcmodora.

Quintus, a Római Birodalom határszéli erődítményén való pikt rajtaütés egyetlen túlélője észak felé menetel Virilus legátus legendás kilencedik légiójával, azzal a paranccsal, hogy elsöpörjék a pikteket a föld színéről, és leszámoljanak vezetőjükkel, Gorlaconnal.

Azonban amikor az ismeretlen hadszíntéren rajta ütnek a légión, és Virilust foglyul ejtik, Quintus kilátástalan küzdelem elé néz, hogy kicsiny szakaszával életben maradjon az ellenséges vonalak mögött, és a mostoha terepen elkerülje kegyetlen pikt üldözőit, miközben katonatársaival megkísérlik megmenteni legátusukat, és elérni a biztonságot nyújtó Római Birodalom határát.

Az író és rendező Neil Marshall A KILENCEDIK LÉGIÓ-ja egy megkapó élet-halál küzdelem, mely határozottan kritizálja a háttérben dúló hódítást és ellenséges inváziót. Egy kalandfilm a Gyilkos túra, Az utolsó mohikán és az Apocalypto modorában.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr224839110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2010.07.07. 23:22:29

Augusztus végén ide is elért,nem tűnik rossznak :)
süti beállítások módosítása