wga-header-640.jpg

Legjobb eredeti forgatókönyv

Boyhood, Written by Richard Linklater (IFC Films)
Foxcatcher, Written by E. Max Frye and Dan Futterman (Sony Pictures Classics)
The Grand Budapest Hotel, Screenplay by Wes Anderson with Story by Wes Anderson & Hugo Guinnesss (Fox Searchlight)
Nightcrawler, Written by Dan Gilroy (Open Road Films)
Whiplash, Written by Damien Chazelle (Sony Pictures Classics)

Legjobb adaptált forgatókönyv

American Sniper, Written by Jason Hall, based on the book by Chris Kyle with Scott McEwen and Jim DeFelice (Warner Bros.)
Gone Girl, Screenplay by Gillian Flynn, based on her novel (20th Century Fox)
Guardians of the Galaxy, Written by James Gunn and Nicole Perlman, based on the Marvel Comic by Dan Abnett and Andy Lanning (Walt Disney Studios)
The Imitation Game, Written by Graham Moore, based on the book “Alan Turing: The Enigma” by Andrew Hodges (The Weinstein Company)
Wild, Screenplay by Graham Moore, based on the book by Cheryl Strayed (Fox Searchlight)

Legjobb dokumentumfilm forgatókönyv:

Finding Vivian Maier, Written by John Maloof & Charlie Siskel (Sundance Selects)
The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz, Written by Brian Knappenberger (FilmBuff)
Last Days in Vietnam, Written by Mark Bailey & Kevin McAlester (American Experience Films)
Red Army, Written by Gabe Polsky (Sony Pictures Classics)

2014 BAFTA-jelöltek

Címkék: bafta

2015.01.10. 21:00

10420400_10152693135704010_4813663501861627832_n.jpg

Hírek röviden 01. 09.

Címkék: hírek röviden

2015.01.09. 14:29

  • Phil Lord producer elmondta, hogy a LEGO Batman film azt a kérdést feszegeti majd, hogy lehet-e Batman boldog?
  • Október 30-án kerül az amerikai mozikba a Tales of Halloween, melyben tíz történetet ismerhetünk meg, melyek egyetlen éjszaka alatt játszódnak. A filmben sok ismert szörnyeteg, kísértet és gyilkos tűnik fel.
  • 2016. július 1-jén kerül mozikba A megtisztulása éjszakája 3.
  • Liam Neesont a minap a Csillagok háborújáról kérdezték, és a színész elmondta, szívesen visszatérne Qui-Gon Jinn szerepében, akár egy saját spin-offban is. Ebben az az apróság sem akadályozná meg, hogy a karakter meghalt a Baljós árnyakban, hiszen mint mondta, ebben a világban bármi megtörténhet, és akár szellemként is jelen lehet. Az ébredő erő előzetesében látott lézerkard nagy vihart kavart, Neesonban pedig az merült fel, hogy ha túl közel tartja magához az ember, nem érez-e égető érzést a bőrén.
  • Egyes hírek szerint a Jupiter felemelkedése előtt lesz majd látható a Batman v Superman első előzetese.
  • Marc Platt 2016-ban szeretné mozikba küldeni a Wicked című Broadway-adaptációt, melyben Elphaba, a gonosz nyugati boszorkány és Glinda, a jó boszorkány ugyanazért a férfiért versengenek.
  • Chloe Moretz után Ansel Elgort írt alá a November Criminalshoz, melyben két tizenéves fog össze, hogy barátjuk halála ügyében nyomozzanak.
  • Érdekesen alakul a Downsizing sorsa, ugyanis a filmet 2009 óta tervezik. Akkor Reese Witherspoon, Paul Giamatti és Sacha Baron Cohen írtak hozzá alá, a rendezés pedig Alexander Payne feladata lett volna. Csakhogy Payne az Utódok miatt kiszállt, így a filmből ekkor nem lett semmi. Ezután tavaly novemberben került elő a film, amikor Matt Damon írt alá a főszerepre, most pedig körbeérni látszik a történet, ugyanis Payne és Witherspoon is visszatértek, igaz, a színésznő lehet, hogy távozni kényszerül, ugyanis a film forgatása csak a Bourne 5 után kezdődik. A történet egyébként egy férfiról szól, aki megpróbálja összezsugorítani magát, mert úgy érzi, akkor könnyebb lenne az élete.
  • Viola Davis elmondta, nagyon örül neki, hogy ő kapta Amanda Waller szerepét az Öngyilkos osztagban, és mindent megtesz, hogy úgy alakítsa a terveit, hogy gond nélkül beleférjen neki a forgatás.
  • Tom Hiddleston és J. K. Simmons után Michael Keatonnal tárgyalnak a Kong: Skull Island egyik szerepére.
  • Paul Rudd írt alá a Revised Fundamentals of Caregiving főszerepére, mely egy férfi és egy izombetegségben szenvedő fiú különös barátságát mutatja be.
  • Bryce Dallas Howard, Robert Redford és Oakes Fegley után Wes Bentley írt alá a Peti sárkánya remake-hez.
  • Phil Lord és Chris Miller elmondták, hogy nem ők rendezik a Lego-kaland 2-t, de gőzerővel dolgoznak a forgatókönyvön, ami több évvel az első rész után veszi fel a fonalat.
  • Josh Gad elmondta, hogy két forgatókönyvvázlat is született az Ikrek folytatásához, a Tripletshez, de a Universal úgy döntött, egy időre jegelik a projektet.
  • Sokan reménykedtek, hogy A szürke ötven árnyalata a legfelső NC-17-es korhatár besorolást kapja, amibe már tényleg minden belefér, de végül az amerikai korhatárbizottság R-es besorolást adott a filmnek, amit az "erős szexuális tartalom, a meztelenség és a nyelvezete" miatt érdemelt ki.
  • A Hangyánál csak Adam McKay és Paul Rudd lesznek forgatókönyvíróként feltüntetve, Edgar Wright és Joe Cornish "csak" történetgazdaként lesznek megjelölve.
  • Ducan Jones elmondta, hogy a Warcraft film azzal kezdődik, hogy az emberek és az orkok először találkoznak egymással. A rendező azt is megjegyezte, hogy örülne, ha folytatást is készíthetne a filmhez, mert bőven van mit elmesélnie.
  • Marco Beltrami szerzi A fantasztikus négyes zenéjét.
  • Jeremy Renner a minap egy olyan képet posztolt a Twitteren, amelyen Sólyomszem ruhájában látható, de valószínűleg csak arról van szó, hogy a karakter feltűnik A S.H.I.E.L.D. ügynökei egyik epizódjában. De az is lehet, hogy Renner épp a Bosszúállók: Ultron kora egyes jeleneteinek újraforgatásában vett részt.
  • A The Inteview 31 millió dollárt hozott az internetes és a VOD-os megtekintésekből, valamint további ötmilliót a mozis bemutatóból.
  • Elle Fanning egy modellt fog alakítani Nicolas Winding Refn The Neon Demon című thrillerjében.
  • T.J. Millernek egy vicces szerepet szánnak a Deadpoolban, Ed Skrein pedig az egyik gonosztevő lehet, amennyiben aláír.
  • Liam Neeson írt alá a Menekülők remake főszerepére, melynek forgatókönyvén Sean O'Keefe dolgozik. Rupert Wyatt 2009-es eredetije egy börtönlázadás történetét mutatta be.
  • A Fox nyerte a tavalyi évet bevétel szempontjából, méghozzá rekordot jelentő 5,5 milliárd dollárral. Ez 350 millióval több a Paramount eddigi csúcsánál, amit még 2011-ben állítottak fel.
  • Néhány új premierdátum: Michelle Darnell - 2016. április 6., Gambit - 2016. október 7., Első Csillagok háborúja spin-off - 2016. december 16., Assassin's Creed - 2016. december 21., The Greatest Showman on Earth - 2016. december 25., The Mountain Between Us - 2017. február 10., A majmok bolygója 3 - 2017. július 14.
  • Scarlett Johansson írt alá a Ghost in the Shell film női főszerepére.

Egy kisebb bűncselekmény miatt hűvösre tett 19 éves JR hamar megtanulja a kemény börtönélet valóságát. Itt a védelem – ha van – a legfontosabb. JR hamarosan Brendan Lynch, Ausztrália leghírhedtebb bűnözőjének védelmét élvezheti. De ennek ára van. Lynchnek és bandájának terve van fiatal védencükkel: szabadon bocsátása után segítenie kell Lynchnek megszökni a börtönből. A sikeres szöktetést követően jutalomként meghívják a következő nagy dobáshoz. A csapat aranyrudakat lovasítana meg, amely több milliót hozna nekik. De a dolgok rosszra fordulnak és egy halálos macska-egér játék veszi kezdetét. JR pedig nem tudja, kiben bízhat meg és még mentorával is szembekerül....

b6m-dejigaajdqa_jpg_large.jpg

Nick Wild (Jason Statham), a szerencsejáték-függő volt tengerész testőrként dolgozik Las Vegasban. Amikor egy barátnőjét brutálisan megvernek, segít neki bosszút állni, de nem tudja, hogy a szadista bűnöző a helyi maffiavezér fia. Nick tovább kockáztat a blackjack asztalnál, hogy annyi pénzt szerezzen, amivel végleg maga mögött tudhatja Vegast, de dolgai nem teljesen úgy alakulnak, mint ahogy tervezte.

10911500_562292617207139_3774267923137416292_o.jpg

Hangya (Ant-Man) Trailer

Címkék: előzetes poszter Ant-Man

2015.01.08. 17:47

A Walt Disney Pictures, Marvel Studios július 17-én mutatja be Peyton Reed filmjét, melyben Judy Greer, Bobby Cannavale, Paul Rudd, Michael Douglas, Michael Pena, Martin Donovan, Wood Harris, John Slattery, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Gregg Turkington, Abby Ryder Fortson, David Dastmalchian és T.I. kapott szerepet.

10917293_1068463276514145_3434584040750446693_n.jpg

Hangya a képregényekben a Bosszúállók egyik alapító tagja, a mozikban azonban most először láthatjuk majd. A mestertolvaj Scott Lang képes rá, hogy összemenjen és megnövelje az erejét. Segítenie kell mentorának, Dr. Hank Pym-nek, ezért magára ölti a Hangya jelmezét. Langnek és Pym-nek ki kell dolgoznia egy tervet, amivel megmenthetik a világot a legyőzhetetlennek tűnő fenyegetésekkel szemben.@Luke

10925463_1067985273228612_7213768669928878539_o.jpg

A Whiplash egy mindenáron sikerre áhító jazzdobos és szadista tanára összecsapásának története. Miles Teller és J.K. Simmons zseniális alakításával 2014 egyik legjobb filmje február 5-től végre a mozikban! via  InterComHun

Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Kate Winslett és Jai Courtney főszereplésével készült izgalmas, látványos akció-sci-fi márciustól a mozikban!

Shaun egy okos, ám rosszcsont bárány, aki a Moszatvég farmon él nyájával, a Gazda és a Bitzer nevű, jólelkű, ám tehetségtelen juhászkutya óvó tekintetétől kísérve. Bár Shaun minden erejével azon van, hogy feldobja az unalmas tanyasi napokat, egy idő után úgy dönt, izgalmasabb kalandok után néz. Persze az ilyesmivel nem árt vigyázni. Az események hirtelen elszabadulnak és Shaun csínytevésének eredményeként a Gazda kénytelen lesz hátrahagyni szeretett farmját.

Shaunnak a saját patái közé kell venni a dolgokat, ezért a nyáj segítségével a közeli nagyváros felé veszi az irányt, hogy segítsen a Gazdán. A tét igen magas, hibázni nem lehet! De vajon megússza a kalandot a birkanyáj? Képesek lesznek álcázni magukat és kijátszani a retteget sintért? A rájuk váró kaland bővelkedik izgalmakban és persze vidám csetlés-botlásból sincs hiány. A mentőakció során Shaun megismerkedik a Csusza (Slip) nevű árva kiskutyával is és az ő segítségével megérti, hogy mekkora érték az otthon és a család, amire vigyázni kell.

vtgqvt4.jpg

Előzetest kapott David O. Russell romantikus vígjátéka, melyben Jessica Biel, Jake Gyllenhaal, James Mardsen, James Brolin, Kirstie Alley és Catherine Keener kapott szerepet.

x5eztbo.jpg

süti beállítások módosítása