Kezdődik a Kidobós! 2004 egyik legdilisebb filmje a Kidobós – Sok flúg disznót győz (Dodgeball: A True Underdog Story) volt, melyben Vince Vaughn lusta tornaterem-tulajdonost, Ben Stiller pedig egy minden rosszra kész testépítőt alakított. A film alig 20 millió dollárból készült, és majd hatszor ekkora bevételt hozott – mégis kilenc év kellett hozzá, hogy a résztvevők összeszedjék magukat, és visszatérjenek az edzőterembe. Már készül a Kidobós második része, melyben az ősellenségek kénytelenek összefogni: Vaughn és Stiller együtt szállnak harcba egy mindkettejüknél hatalmasabb fenyegetés ellen. Egyelőre még csak a forgatókönyvön dolgoznak, de már mindkét sztár jelezte: szívesen folytatja a kidobósozást.

536880_502152096515705_910742850_n_1.png

Jól is teszik, hiszen együtt és külön-külön nagyszerű formában vannak: Vaughn nemrég fejezte be egy másik régi haverjával, Owen Wilson-nal a Gyakornokok-at (12E) (The Internship, hazai bemutató: június 13.), melyben túlkoros kezdőket játszanak az egészen fiatal digitális zsenik között. Stiller pedig saját rendezésében, a Walter Mitty titkos életében (The Secret Life of Walter Mitty, hazai bemutató: 2013. tele) villogtatja legközelebb kivételes humorát: a hatalmas költségvetésű látványos komédia állítólag a szezon nagy dobása lesz.
IC Press

A Föld után (12E) (After Earth, hazai bemutató: június 6.) egy ellenséges, elhagyott világban játszódik. A Földön. A filmbeli katona és fia, Will és Jaden Smith pont oda zuhan űrhajójával, ahonnan az emberiség ezer évvel ezelőtt elmenekült. És a film alkotói, úgy látszik, komolyan veszik izgalmas és látványos sci-fijük üzenetét – igyekeznek megmenteni a Földet. A gyártó Columbia Stúdió bejelentette: minden forgatási napért egy új fát ültet: és ez nemcsak A Föld után gyártására, hanem idén a stúdió által produkált összes filmre vonatkozik.

461392_339561639480120_1706611694_o.jpg

Úgy tűnik, egyvalakit már egészen megnyertek a nemes célnak: Jaden Smith-t, A Föld után 15 éves hősét. A srác a youtube-on közzétett üzenetben próbál meggyőzni mindenkit arról, hogy fákat kell ültetni. Ő egy Palo Altó-i alapítvány segítésére próbálja rávenni nézőit: az alapítvány ugyanis a következő öt évben 10 millió facsemete kiültetését tervezi. A filmet gyártó stúdió sem kis tétekben játszik: ők azt mondják, legalább 50 millió emberhez fogják eljuttatni az üzenetet – melyet A Föld után hátborzongató képei csak még meggyőzőbbé tesznek.
IC Press

Jaden videóüzenete:

A harmadik rész még a mozikba sem került, a rajongók mégis folyton azt kérdezik, lesz-e negyedik. A Másnaposok-filmek rendezője, Todd Phillips már az első két részben bebizonyította a bátorságát, hiszen a másnapos haverok őrült kalandjait bemutató gátlástalan vígjátékok meghökkentő és botrányos poénokkal voltak teli. Így aztán a rendezőnek még az eddigieknél is nagyobb vakmerőségre volt szüksége ahhoz, hogy kijelentse: akármekkora siker is lesz a Másnaposok 3. (12E) (Hangover Part III, hazai bemutató: május 30.), nincs több folytatás.
Már a mostani Másnaposok-kaland is eltér az eddigi mintától: hősei (szinte) végig józanok maradnak.
– Igazából azt is csak a második rész forgatása közben határoztuk el, hogy szeretnénk még egy epizódot – nyilatkozta nemrég Phillips. – Elképesztő jól éreztük magunkat együtt, és úgy tűnt, nincs ennél szebb dolog a világon: megnevettetünk másokat, sokat keresünk, és még nagyon jól is érezzük magunkat közben. És öröm újra összehívni a régi barátokat.
A Másnaposok 3. – nagyon úgy tűnik: utolsó – részében nemcsak a farkasfalka tagjai térnek vissza. A filmben feltűnik egy négy és fél éves kisfiú, aki Jade, a sztriptíz táncos kisfiát alakítja. A gyerekszínész nem először másnapos: 2009-ben, az első részben, mindössze hathónapos korában már világhírűvé vált. Bár alaposan megváltozott azóta, most újra eljátssza a rossz lány gyerekét – és ismét őrült dolgok zajlanak körülötte.
IC Press

461244_10151436115805765_453002037_o.jpg

Hamarosan a mozikba kerül a Halálos iramban régóta várt hatodik része, benne a szexi Michelle Rodriguezzel, akit érdemes lesz jól megfigyelni, mert egy ideig nem fog felbukkanni a vásznon. Legalábbis ezt ígéri. A 34 éves színésznőnek ugyanis régóta ambíciója az írás meg a rendezés, és úgy érzi, most jött el az ideje annak, hogy átkerüljön a kamera másik oldalára. "Tizenhárom éve várok erre a pillanatra, és roppant nehéz volt kibírni" - árulja el legújabb interjújában.

942918_511169398918285_2046799020_n.jpg

Azt sem titkolja, hogy korábbi rendőrségi ügyei miatt is úgy érzi, ideje kicsit visszavenni a tempóból. Többször letartóztatták ittas vezetés, cserbenhagyásos gázolás, jogosítvány nélküli vezetés, majd a próbaidőre bocsátás előírásainak megsértése miatt. Öt éve csak azért úszta meg a börtönt, mert túlzsúfoltság miatt hazaküldték, mivel alacsony kockázatú elítéltnek számított.
"Hát igen, voltak rossz pillanataim. Keményen buliztam, és ezt mindenki tudja is - mereng a színésznő. - De azt hiszem, fejlődöm. Amikor megint olyanom van, hogy irány Ibizára bulizni, megszólal egy belső hang: nem, itthon maradsz és írsz."
A rendkívül népszerű színésznő tervezett visszavonulása gondot okozhat a Halálos iramban 7 című produkciónak, amelynek forgatása most nyáron kezdődik. Pedig Michelle karakterét, Lettyt direkt a rajongók kedvéért támasztották fel: a negyedik részben meggyilkolták, de az ötödik legvégén már utaltak arra, hogy vissza fog térni. Hogy mi lesz, nem tudni, mindenesetre korábbi példák azt bizonyítják, hogy van az a pénz, amiért valaki hajlandó átgondolni a terveit.
(Fast & Furious 6 - hazai bemutató: 2013. május 23.)

Michael Bay talán annyiban hasonlítható Don Vito Corleonéhez, azaz a Keresztapához, hogy ritkán szoktak neki nemet mondani, és aki így tesz, később az is megbánja. Mégis akadt, aki csalódást okozott neki. Bay olyan jól összebarátkozott Dwayne Johnsonnal új filmje, a Pain & Gain forgatásán, hogy felajánlotta neki: legyen következő szuperprodukciója, a Transformers 4 főszereplője. A felkérést azonban Johnson más elfoglaltságai miatt kénytelen volt visszautasítani, így kapta meg a főszerepet a Pain & Gain másik sztárja, Mark Wahlberg. Minderről Johnson a Twitteren számolt be rajongóinak.

65774_10151578267294384_715866170_n.jpg

A Pain & Gain több mint 20 millió dolláros összbevétellel a toplista élén nyitott Észak-Amerikában, ami szép eredmény, ha azt vesszük figyelembe, hogy nem tipikus családi moziról van szó. A fekete komédiába oltott thriller hőse két testépítő, akik emberrablással próbálkoznak, de véres ámokfutás lesz a vége. A jegyet váltó közönség 49 százaléka nőnemű volt, amit a Wahlberg/Johnson páros vonzerejének tulajdonítanak.
(Pain & Gain - hazai bemutató: 2013. augusztus)
(Transformers 4 - hazai bemutató: 2014. június)

Hatalmas örömöt okozott a tini nindzsa teknőcök rajongóinak, hogy az új mozifilm hősei nem idegen lények lesznek, hanem mutánsok, ahogyan a sorozat hagyományaihoz illik. Ez azt jelenti, hogy az alkotók meghajoltak a rajongók akarata előtt, korábban ugyanis űrlényekként képzelték el a páncélos harcosokat. Egy dologból azonban nem engednek. A varázserejű trutymó, amely a történet középpontjában áll, továbbra is az űrből származik. Amúgy ez az eredeti koncepcióban is így szerepel, de szerettek volna csavarni rajta egy kicsit.

Movies_wallpapers_461.jpg

A rajongók ezek után vérszemet kaptak, és azt szeretnék, hogy a film rendezője, Michael Bay a női főszereplőt, Megan Foxot is rakja ki a filmből, hiszen egyszer már a Transformers-sorozatból is sikerült kiebrudalnia. Ez persze csak hiú ábránd, mert a film forgatása már elkezdődött.
(Teenage Mutant Ninja Turtles - hazai bemutató: 2014. május)

Egy évig sem tartott Chris Pine és Dominique Piek fürdőruhamodell románca. A 32 éves színész és a 27 éves dél-afrikai bombázó nem verte nagydobra kapcsolatát: tavaly májusban mutatkoztak először, utoljára pedig decemberben látták őket együtt a Los Angeles-i repülőtéren. Állítólag a munka miatt mentek szét, mivel szinte alig látták egymást, és úgy gondolták, Skype-on együtt élni azért mégsem az igazi.

217549_495208263861036_412158879_n.jpg

Chris Pine mostanában végképp nem ér rá, hiszen a Star Trek Kirk kapitányaként egy pillanat szabadideje nincs az új szuperfilm, a Sötétéségben - Star Trek promóciója miatt. Jelenleg éppen Berlinben tartózkodik az egész stábbal együtt az ottani premieren.
(Star Trek Into Darkness - hazai bemutató: 2013. május 16.)

Új poszter Louis Leterrier (A titánok harca, A hihetetlen Hulk, A szállító 1-2.) Szemfényvesztők (Now You See Me) című thrillerjéhez.

461384_637490846264692_2004498570_o.jpg

A The Weinstein Company november 8-án mutatja be John Wells (The Company Men) rendezésében az August: Osage County (Augusztus Oklahomában) című filmet, ami Tracy Letts Pulitzer-díjas színpadi világsikere alapján készült el, Julia Roberts, Meryl Streep, Benedict Cumberbatch, Margo Martindale, Chris Cooper, Sam Shepard és Misty Upham főszereplésével. Meryl Streep egy gyógyszerfüggő anyát alakít, akinek miután meghal a férje gyermekei visszatérnek a szülői házba.

AOC-FINAL-jpg_161548.jpg

Koncepció képek a Pixar következő rövidfilmjéhez, amit a Szörny Egyetem (Monsters University) előtt mutatnak majd be.

1689.jpg

A magyar feliratos előzetes után befutottak az első magyar nyelvű plakátok is Suzanne Collins azonos című best-seller regénye alapján készült – az Éhezők Viadala - trilógia második részéhez.

EVF_b1_Katniss.jpg

Carrie magyar poszter

Címkék: Carrie

2013.05.04. 15:03

Carrie White egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják, általában ő az élcelődés középpontja. Ráadásul otthon sem túl rózsás a helyzet, hiszen Carrie személyiségét nagyban befolyásolta bigott vallásos anyja, aki drákói szigorral neveli és minden külvilági hatás elől gondosan elzárja gyermekét.
Közeledik a szalagavató bál, Carrie egyik osztálytársnője pedig gonosz tervet eszel ki, mellyel ismét (sőt, minden eddiginél jobban) megalázhatja a visszafogott lányt. Arról azonban fogalma sincs, hogy Carrie különleges képességek birtokában van. Telekinetikus erejének poklát pedig épp azok számára tartogatja, akik ártani akarnak neki...

Carrie_B1_16E_1.jpg

A horrorguru Stephen King első regénye, a Carrie című vérfagyasztó dráma 1974-ben jelent meg először, két évvel később pedig már vászonra is kerülhetett a Brian De Palma irányítása alatt tető alá hozott megfilmesítés. Most az Oscar-díjas A fiúk nem sírnak (1999) és A sereg nem enged (2008) rendezőnője, Kimberly Peirce adaptálta újfent filmre King közel 40 éves mesterművét.

Jegyzetek:

  • Eredetileg Shailene Woodley-t (Utódok) választották ki Carrie szerepére, de ő végül nem vállalta el. A nyertes Chloë Grace Moretz előtt pedig olyan színésznőket hallgattak meg, mint Haley Bennett (Zene és szöveg), Dakota Fanning (A tűzben edzett férfi), Emily Browning (Álomháború), Lily Collins (Tükröm, tükröm) és Bella Heathcote (Éjsötét árnyék).
  • A gonosz anya karaktere kapcsán Julianne Moore mellett Jodie Foster szerepeltetését is fontolgatták az alkotók.
  • Az álnok osztálytársnő, Chris Hargensen szerepére Ivana Baquero-t (A Faun labirintusa) akarták először a filmesek, végül azonban Portia Doubleday (Lázongó ifjúság) mellett döntöttek. Azt nem tudni, hogy a választásban segített-e az ifjú színésznő neve, hiszen Stephen King Carrie című eredeti regényét épp a Doubleday könyvkiadó adta ki.
  • A filmet teljes egészében Kanadában (Torontóban és környékén) forgatták 2012. június 28-a és szeptember 7-e között.


BEMUTATÓ: 2013. október 17. Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

Besorolás: besorolás alatt

Thor a Föld és a Kilenc birodalom védelméért száll harcba egy eddig az árnyakban bujkáló ellenséggel, aki most magát az egész univerzumot akarja.

A Thor és A bosszúállók eseményeit követően, a Sötét világban Thor a  világegyetem rendjéért harcol, eközben azonban egy ősi faj a bosszúra szomjazó Malekith vezetésével visszatér, hogy az egész univerzumot sötétségbe taszítsa. Még Odin és Asgard sem tud szembeszállni azzal az ellenséggel, akivel Thornak szembe kell néznie. Veszélyes úton indul el, mely során újra találkozik szerelmével, Jane Fosterrel, és fel kell áldoznia mindent, hogy megmentse a világot.

A történet alapja a SuperHero Thor képregény, mely a JourneyintoMystery című Marvel füzetben jelent meg, 1962-ben. Don Payne története alapján a forgatókönyvet ChristopherYost, ChristopherMarkus és Stephen McFeely írták, rendezte: Alan Taylor, a producer Kevin Feige volt.

Bemutató: 2013. október 31-én. Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

Thor2_B1.jpg

Bryan Singer osztotta meg twitterén az X-Men - Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past) legújabb forgatási fotóját, melyen Ellen Page látható.

BJYA9TgCEAEudKi.jpg large  768×1024 .png

Két koncepció kép a 2011-es film második részéhez, ami ott folytatódik, ahol a Bosszúállók véget ért.

380756_446349832062596_616654181_n.jpg

süti beállítások módosítása