2009.12.05. 21:36

Downey abbahagyja?

A világ Robert Downey Jr. lábai előtt hever. A Vasember-ben hatalmas sikerrel játszotta el a multimilliomos szuperhőst, és most a világ legokosabb nyomozójának jelmezét is magára húzhatta. A ravasz gengszterfilmjeivel híressé lett Guy Ritchie rendezésében ő alakítja a Sherlock Holmes (hazai bemutató: január 7.) címszerepét. A színészt azonban nem részegítik meg az eredményei. Sőt, ha színészi pályájáról kérdezik, egyre óvatosabb válaszokat ad. Azt mondja, nem tervez új filmeket.
-Életemben nem voltam ennyire menő színész - nyilatkozta nemrég Downey Jr. - Ajándék lónak meg nem illik a fogát nézni, örülnöm kéne a jó szerencsének. De a feleségem, Susan meg én inkább már a magánéletünkre akarunk koncentrálni. Szeretnénk nyugodtan moziba járni, szeretném végigolvasni a könyvet, amit most olvasok a normandiai partraszállásról, szeretnék rendesen megtanulni festeni. Úgyhogy egyre inkább úgy látom: addig kell kiszállnom, amíg én döntök a pályám végéről, és nem várom meg, míg úgyis elfelejtenek. Állítólag a csúcson kell abbahagyni, és én ott vagyok.
forrás: IC Press

Peter Jackson látott már szellemet

A Komfortos mennyország című film díszbemutatója nagy sikerrel zajlott Londonban, a királyi család szokásos évi jótékonysági vetítésére választotta a filmet, így Károly herceg és felesége, Camilla is megtisztelte az előadást. A premier alkalmából a rendező, Peter Jackson elmondta, azért is érdekelte a történet, amely egy halott kislány szelleméről szól, mert ő maga is látott kísértetet még 20 évvel ezelőtt, wellingtoni otthonában. - Egyik reggel fölébredtem, és egy rémalakot pillantottam meg az ágy végében - mesélte Jackson. - Biztos voltam benne, hogy nem álmodom, és a jelenség teljesen valódinak tűnt. Ötven körüli nő állt előttem sírásra görbülő szájjal. Rám nézett, aztán végigsiklott a szobán, és eltűnt a falban. Amikor mondtam a feleségemnek, hogy kísértetet láttam, megkérdezte: a sírós arcú nő volt? Kiderült, hogy ő is találkozott már vele korábban.
Jackson pár évvel később kapott magyarázatot arra, kit láthatott. Házuk a St. James színházzal szemben állt, és amikor az épületet restaurálták, érdekes történetet hallott az ott lakó szellemről. Egy színésznő kísértett az ódon falak között, akit egyszer kifütyültek, bánatában öngyilkos lett, és lelke azóta nem talált nyugalomra.
A Komfortos mennyország kamasz hősnőjét megerőszakolják és megölik, s ezután a túlvilágról - amely egyfajta köztes dimenzió - figyeli, mi történik családjával és gyilkosával. Az Alice Sebold által írt regény magyarul is olvasható.
(The Lovely Bones - hazai bemutató: 2010. január 21.)
forrás: UIP Duna

Kutcher, a lovag

A jó társaság inspirál. Márpedig Ashton Kutcher az elmúlt évek legnagyobb színészei mellett játszik Hollywood Valentin napi ajándékában. A Valentin nap (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11.), Garry Marshall romantikus vígjátéka Anne Hathaway-t Jessica Biel-t, Jessica Alba-t, Julia Roberts-et, Jennifer Garner-t, Queen Latifah-t és Shirley MacLaine-t sorakoztatja fel a női, Bradley Cooper-t, Patrick Dempsey-t, Jamie Foxx-ot, Joe Jonas-t és Eric Dane-t a férfi térfélen. Meg persze Kutchert, aki úgy tűnik, buzgón igyekszik megfelelni a szerelmes vígjáték támasztotta romantikus követelményeknek. Az életben is.
Ezért történhetett meg, hogy az ifjú sztár a múlt héten majdnem verekedésbe keveredett felesége, Demi Moore védelmében.
A 47 éves színésznőt New Yorkban, a Crest Lounge's Opera Ballroom nevű helyen tartott partin inzultálta egy vendég - a mások megtréfálásában olyan kiváló Kutcher legalább is úgy érezte, hogy a fiatal fiúkra utazó idősebb nőket gúnyoló férfi az ő feleségét vette célba. Rövid ideig tűrte az alkalmi tréfamester poénjait, de azután felállt, odament hozzá, és igen hangosan és hosszan utasította rendre. A szemtanúk beszámolója szerint a teli torokból zajló parázs veszekedés során Demi Moore nem tűnt különösebben büszkének az urára, inkább zavarban volt.
Miután a kedélyek megnyugodtak, a pár egy hátsó ajtón keresztül, titokban hagyta el a mulatságot. A buli kellemetlen véget ért, de azt azért el kell ismerni: Ashton Kutcher bebizonyította, hogy kiérdemli a helyet a jövő év legjobban várt szerelmes vígjátékában.
forrás: IC Press

Meryl Streep utálja, ha fotózzák

Ki nem állhatja Meryl Streep, ha lefényképezik, és ez nemcsak a paparazzókra vonatkozik, hanem a művészi fotósokra is. A kétszeres Oscar-díjas színésznő mindezt a Vanity Fairnek árulta el abból alkalomból, hogy az ő arcképe díszíti a tekintélyes szórakoztatóipari magazin januári számának címlapját, és összeállítást is közölnek róla, 30 év fotóit felsorakoztatva. A képeket Brigitte Lacomb készítette, aki biztos abban, hogy Meryl Streep igazat mond a fotózással kapcsolatban. „Minden nő életében vannak olyan pillanatok, amikor hízelgő számára, ha fénykép készül róla. Meryl mégis úgy gondolja, hogy az ő esetében soha nem volt és nem is lesz ilyen pillanat” - mondja Lacombe.
Meryl Streepet legközelebb az Egyszerűen bonyolult című romantikus vígjátékban láthatjuk, amelyben az általa alakított üzletasszonynak választania kell sármos volt férje () és egy rokonszenves építész (Steve Martin) között.
(It’s Complicated - hazai bemutató: 2009. december 24.)
forrás: UIP Duna

Cameron minden határon túl

James Cameron ismét azon van, hogy bebizonyítsa mennyire sikeres rendező. Az új filmjéről, az Avatar-ról (Avatar, hazai bemutató: december 17.) eddig kiszivárgottak szerint, a különleges, 3D-s akció-scifivel várhatóan átírja a mozivilág törvényeit, és a film mérföldkő lesz a filmtörténetben. De Cameron pályáján nem ritkák a mérföldkövek. Ő az az ember, aki már háromszor is átlépte az addig átléphetetlennek hitt költségvetési álomhatárt.
1991-ben, az azóta legendássá vált Terminátor 2. - Az ítélet napjá-val ő lett az első filmes Hollywoodan, aki több mint 100 millió dollárt költhetett egyetlen filmre, csupán öt évvel később pedig ráduplázott a korábbi rekordra: a Titanic költségvetése haladta meg először az addig elképzelhetetlennek tűnő 200 millió dolláros limitet. A producerek bátorságát mindkét esetben busás siker jutalmazta: a Titanic, azóta is minden idők legsikeresebb filmje, és több mint 1,8 milliárdot hozott.
Lehetséges, hogy a rendező az Avatar-ral újabb rekordot dönt: a Földünktől távoli, különleges világban játszódó történet elkészítése több mint 300 millió dollárba került. De a rendező nem aggódik - tudja, hogy a 3D-ben forgatott, csodálatos látványvilág ellenállhatatlan lesz.
forrás: IC Press

Suttogó propaganda segíti majd az Egek urát

Nincs könnyű helyzetben a Paramount filmstúdió: legújabb, biztos Oscar-befutónak tartott produkciója, az Egek ura nehezen reklámozható alkotás. Műfajilag nem könnyű besorolni, mert egyszerre vígjáték és dráma, és a sztori nemigen foglalható össze egy 30 másodperces tévészpotban úgy, hogy könnyen érthető és vonzó legyen a nézők számára. Első hallásra a kerettörténet is kellemetlen: a George Clooney által alakított főhős a kirúgások specialistája, az a dolga, hogy jogilag támadhatatlan módon levezényelje a leépítéseket. - Kevéssé valószínű, hogy a nézők a gazdasági válság közepén azért mennek moziba, hogy lássák, amint kirugdalják az embereket - fejtegeti a Los Angeles Timesban Russell Schwartz marketingszakértő, korábbi stúdiófőnök. - Inkább felemelő történetekre vágynak, vagy el akarnak menekülni a valóságból.
A Paramountnál mégsem estek kétségbe, mert bebiztosították magukat arra az esetre, ha az Egek ura nem lenne kasszasiker. A film mindössze 25 millió dollárból készült, mert Clooney lemondott szokásos megagázsija nagy részéről: csak akkor jut a pénzéhez, ha az Egek ura nagy bevételt hoz. Bár 40 milliót költenek a produkció marketingjére, a film népszerűsítésének oroszlánrészét a nézőkre bízzák. Az első héten csupán 12 nagyvárosban mutatják be az Egek urát, és karácsonyig fokozatosan növelik a kópiaszámot, abban bízva, hogy aki már látta, másoknak is ajánlani fogja. A film ugyanis hiába tartalmaz 25 valódi interjút tényleg kirúgott emberekkel, a lényeg azon van, hogy a főhős megtalálja a szerelmet és önmagát - a keserű csomagolás tehát édes meglepetést rejt.
(Up in the Air - hazai bemutató: 2010. február 18.)
forrás: IC Press

A Universal Pictures jövő március 26 -án mutatja be, Nanny McPhee and the Big Bang (Nanny McPhee és a Nagy Bumm) című Christianna Brand könyve alapján készült családi/fantasy/vígjáték -ot. A filmet Emma Thompson forgatókönyve alapján, Susanna White rendezte. Főbb szerepekben: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Maggie Smith, Asa Butterfield és Ralph Fiennes.

http://img10.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/6291675_9c3e606d7887efcc03b2ed142417e4cf_m.jpg

Megérkezett az első előzetes a Death at a Funreal (Halálos temetés) című vígjátékhoz, ami a 2007-es Frank Oz rendezte alkotás remakeje lesz. A Scream Gems filmstúdió 2010. április 16 -án mutatja be az USA-ban.
Dean Craig és Aeysha Carr forgatókönyve alapján, a filmet Neil LaBute rendzet. Főbb szerepekben Chris Rock, Tracy Morgan, Martin Lawrence, Loretta Devine, Ron Glass, Danny Glover, Regina Hall, James Marsden, Zoe Saldana, Columbus Short és Kevin Hart.

poszter: Chole (2010)

Címkék: thriller dráma chole

2009.12.05. 19:56

A Sony Pictures Classics március 19-én mutatja be Julianne Moore, Amanda Seyfried, Liam Neeson és Max Thieriot főszereplésével a Chloe című, Atom Egoyan rendezte thrillert. Egyébként a film a francia "Nathalie" remakeje lesz.

A sztori egy férjes asszonyról fog szólni (Julianne Moore), aki felbérel egy prostituáltat Cholet (Amanda Seyfried), hogy kiderítse férje (Liam Neeson) hűtlen-e hozzá...

update - fotók a tovább után:

trailer: Death at a Funeral

Címkék: vígjáték dráma

2009.12.05. 18:09

 

A beszélő tengerimalacok hamarosan lemásznak a mozivászonról, hogy DVD-n és BD-n egyaránt megszállják az áruházak polcait, aztán a családosok nappaliját is. A megjelenés december 09.
forrás: www.dvdextra.hu

 

Ezen nem kicsit lepődtem meg...érkezett egy teaser trailer a Harry Potter és a Halál Ereklyéi (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I) első részéből...premier egy év múlva, 2010. november 19.

The Bang Bang Club

2009.12.04. 18:35

 

John Travolta február 05-én érkező akciójához, a From Paris with Love -hoz ezen a héten ez a második plakát. (többi poszter erre a trailerrel együtt!)

Kick-Ass karakter poszter

Címkék: akció kickass

2009.12.04. 16:42

Mark Miller képregénye alapján készült Kick-Ass-hez érkezett egy újabb karakter poszter.  (az az érzésem nem az utolsót látjuk ) A filmet Matthew Vaughn (Csillagpor) írta és rendezte. A történet szerint Dave Lizewski (Aaron Johnson) úgy dönt hogy maga is szuperhős lesz, bár nincs semmi rendkívüli képessége. Amerikai premier április 16. előzetes erre.

poszter: Buried (2010)

Címkék: thriller misztikus buried

2009.12.04. 16:28

Valamikor 2010 -ben várható Ryan Reynolds thriller-e a Buried, melyhez három poszter érkezett. A filmet Chris Sparling forgatókönyve alapján, Rodrigo Cortes rendezte. A történet szerint Ryan Reynolds egy építési vállakozót fog alakítani, akit Irakban elrabolnak, és miután felébred egy koporsóban találja magát a sivatag kellős közepén. Három dolog van nála: mobiltelefon, gyertya és egy kés.

Poszter és előzetes is érkezett a To Save Life című drámához, amit a Samuel Goldwyn Films január 22-én mutat be az amerikai mozikba. A filmet Jim Britts forgatókönyve alapján Brian Baugh rendezte. Főbb szerepekben Randy Wayne, Deja Kreutzberg, Joshua Weigel, Steven Crowder és D. David Morin.

Denzel Washington januárban érkező filmjéből két új fotó került ki a netre, íme:

http://img9.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/6220423_d16852facc6a4d27c3255d278caf26ba_m.jpg

http://img7.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/6220425_e633876fb98a0c7c7d510f66ceaad718_m.jpg

előzetes és minden egyéb erre.

A Warner Bros. Pictures 2010. szeptember 10-én mutatja be Chuck Hogen novellája alapján készült The Town krimi/drámáját. A film rendezője és egyben az egyik főszereplője Ben Affleck. További szerepekben Jon Hamm, Rebecca Hall, Jeremy Renner, Blake Lively és Chris Cooper. Az első két fotót már láthatjuk a filmből, íme:

http://img2.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/6220431_c00916ec951c85820dbce81351682dcb_m.jpg

http://img6.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/6220433_fc1b3b9a2be8d09cc264f35772dc438a_m.jpg

Ben Affleck (Doug MacRay) egy bankrablót alakít majd, aki szerelmes lesz a bank pénztárosnőjébe (a barna szépség, Rebecca Hall) és akinek a sarkában lohol egy elszánt FBI-ügynök (John Hamm).

süti beállítások módosítása