Nanny McPhee - A varázsdada (2005)
(Nanny McPhee)

"A hét Brown poronty a világtörténelem talán legmegátalkodottabbul rakoncátlan hét kölyke. Apjuk, a gondterhelt Brown úr éjt nappallá téve dolgozik a helyi temetkezési vállalatnál, hogy gondoskodni tudjon csintalan utódairól. A gyermekek édesanyja mindössze egy esztendeje hunyt el, de Brown úr basáskodó nénikéje, Adelaide – aki rendszeresen kiegészíti unokaöccse szerény jövedelmét – most azzal fenyegetőzik, hogy beszünteti az adakozást, ha Brown nem nősül meg egy hónapon belül. Ez esetben a szerencsétlen családapára az adósok börtöne vár, gyermekeire pedig ki tudja, milyen viszontagságok.

A sarokba szorított apa titkolja helyzetét csemetéi elől, ám azok megneszelik a nősülési szándékot, és azt gondolják, apjuk még annyiba sem veszi őket, hogy közölje: mostohaanya áll a házhoz. Több sem kell az amúgy is meglehetősen pajkos siserehadnak, bosszújukat a felügyeletükre fogadott dadákon töltik ki, és a legfőbb bajkeverő, Simon vezetésével 17 szerencsétlen hölgyeményt űznek el a háztól kíméletlen csínytevéseikkel.

A Brown családon nem segíthet már, csak egy csoda.

És felbukkan NANNY MCPHEE, A VARÁZSDADA…

A sokoldalú Emma Thompson, aki forgatókönyvírói képességeit egyszer már – Oscar-díjat érően – megcsillogtatta (Értelem és érzelem), ezúttal egy izgalmasan varázslatos angol meseregényt adaptált, melyben komikusi tehetségét is maximálisan kamatoztathatja, és ebben remek partnere a szívtipró Colin Firth, no meg a szenzációs gyereksereg."

Színes, szinkronizált angol családi vígjáték, 97 perc
Szereplők: Emma Thompson, Colin Firth, Angela Lansbury
Rendező: Kirk Jones
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Mozipremier: 2006. február 16. (2006. január 27; USA)


A szellemlovas (2007)
(Ghost Rider)

"Johnny Blaze (Nicolas Cage) megszokta a halál közelségét: ő a száguldó világ legvakmerőbb motoros kaszkadőre. Amikor egy különös idegen a lelkét kéri cserébe súlyosan beteg apja felgyógyulásáért, nem habozik: számára a Mefisztóval (Peter Fonda) kötött üzlet csupán egy újabb kaland, újabb játék a halállal. De az alvilág urával nem lehet játszani. Johnny örök rabságba kerül. Nappal továbbra is lélegzetelállító trükkjeivel szórakoztatja a borzongani vágyókat, éjjel viszont a gonoszak ellen kell harcolnia: akit legyőz, azt a pokol tüzével bünteti. Lángoló motorja nyergében minden éjjel nekivág szörnyű büntetőhadjáratának - és hiába szeretne, nem nyugodhat meg sosem.

Nicolas Cage minden filmje kasszasiker. Ezúttal egy látványos és misztikus film főszereplője, mely a világhírű Marvel képregényből készült."

Színes, feliratos amerikai akció, fantasy, 110 perc
Szereplők: Nicolas Cage, Wes Bentley, Eva Mendes
Rendező: Mark Steven Johnson
Forgalmazza: InterCom
Mozipremier: 2007. március 1. (2007. február 17; USA)

 


 

Stúdió: Universal Pictures
Bemutató: 2008. június 13.

Hazai premier: 2008. június 12.
Rendezte: Louis Leterrier
Írta: Zak Penn
Szereplők: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Christina Cabot, Tim Blake Nelson, Lou Ferrigno, Martin Starr, Ty Burrell, Robert Downey, Jr., Peter Mensah

IMDb
jelenleg így áll --> 7.2/10   68,429 szavazattal

Hivatalos tartalom: 
Bruce Banner, a tudós kétségbeesetten keresi a gyógymódot arra a gamma-sugárzásra, amely megmérgezte a sejtjeit, és egy fékezhetetlen haragú erőt szabadít fel benne: a Hulkot.
Banner kénytelen az árnyékba húzódni, bujkálni, elszakadni attól az élettől, amit ismert, és attól a nőtől, akit szeretett, miközben menekül az őt üldöző „Villám” Ross tábornok és a hadigépezet elől, akik azért üldözik, hogy elkapják, és erejét brutálisan kihasználják.
Emellett azonban feltűnik a színen egy új, szörnyű ellenfél, a Förtelem, akinek pusztító ereje még Hulkét is felülmúlja. Hősünknek tehát döntenie kell: vagy elfogadja a tudós békés életét, vagy felfedezi a hőst abban a lényben, aki benne lakozik...

http://petruss20.freeblog.hu/files/27idegen%20igen.png

 

Stúdió: 20th Century Fox
Bemutató: 2008. január 11.

Hazai premier: 2008. március 20.
Rendezte: Anne Fletcher
Írta: Alice Brosh McKenna
Szereplők: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Ed Burns, Melora Hardin, Judy Greer

IMDb
jelenleg így áll --> 6.1/10   23,045 szavazattal

Hivatalos tartalom:  Jane (Katherine Heigl) egy idealista, végtelenül romantikus és mindenkinél önzetlenebb nő. Ugyanakkor pedig állandó résztvevője mindenféle esküvői és lakodalmi rendezvényeknek, bár a saját boldogsága még látóhatáron belül sincs. Ám amikor Jane húga, Tess (Malin Akerman) iránt saját főnöke, George (Edward Burns) lobban szerelemre (s, akibe titkon Jane is szerelmes), hősnőnk kénytelen felülvizsgálni eddigi "örökké-csak-koszorúslány" életstílusát.

Jane mindig is jó volt abban, hogy odafigyeljen másokra, saját boldogságáról azonban képtelen gondoskodni. Egész élete csak arról szólt, hogy mindenkit boldoggá tegyen maga körül, ráadásul huszonhét különböző koszorúslányruha lapul szekrényében, így mindezt bizonyítani is tudja. Egy emlékezetes estén Jane éppen kénytelen ingázni két esküvői fogadás között a Manhattan-Brooklyn vonalon, a nem mindennapi teljesítménynek pedig véletlenül szemtanúja lesz Kevin (James Marsden – Bűbáj), a riporter, aki nagyszerű sztorit szimatol. Szerinte Jane, az esküvőfüggő története temérdek kaput nyit majd meg előtte a magazinon belül.

Kevin minden olyasmire cinizmussal tekint, ami Jane számára kedves, így nem igazán jönnek ki egymással. Aztán megjelenik Tess, és megkéri nővérét, hogy szervezzen egy újabb menyegzőt: Tess-ét és George-ét. Jane érzelmei a férfi iránt azonban megdöbbentő végkifejlethez, és talán egy új élet kezdetéhez vezetnek...

Stúdió: Summit Entertainment
Bemutató: 2008. november 21.

Hazai premier: 2008. november 27.
Rendezte: Catherine Hardwicke
Írta: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer
Szereplők: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Justin Chon, Anna Kendrick, Rachelle Lefevre, Nikki Reed, Cam Cigandet, Michael Welch, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Jackson Rathbone, Ashley Greene, Kellan Lutz, Christian Serratos

IMDb
jelenleg így áll --> 6.0/10   72,274 szavazattal

Hivatalos tartalom: Bella Swan (Kristen Stewart) mindig is különbözött a többiektől. Nem vegyült el a korabeliekkel, nem követte a trendeket és nem igazán foglalkoztatták az osztálytársai. Mikor édesanyja újraházasodik és Bellát elküldi apjához, aki egy Forks nevű kisvárosban lakik, a lány nem nagyon vár változást az új helytől. A dolgok mégis fordulóponthoz érnek, mikor megismerkedik a titokzatos és feltűnően jóképű Edward Cullennel (Robert Pattison), aki egyáltalán nem olyan, mint a többi fiú. Intelligens, szellemes és mintha egyenesen a lelkébe látna. Hamarosan szenvedélyes és meglehetősen szokatlan kapcsolat alakul ki köztük. Rendkívül szokatlan, ugyanis Edward tényleg nem olyan, mint a többi fiú: puszta kézzel képes megállítani egy mozgó autót, s nem mellesleg 1918 óta egy percet sem öregedett. Halhatatlan, mint a vámpírok. Közéjük tartozik. De nincsenek hegyes szemfogai és nem iszik emberi vért sem: családjával más életmódot választottak. És Edward úgy érzi, Bella az a lány, akiről az elmúlt 90 évben álmodott: egy lelki társ. De minél közelebb kerülnek egymáshoz, a fiú annál nehezebben irányítja a benne fortyogó vad ösztönöket, melyeket a lány illata hív elő. S a dolgok még rosszabbra fordulnak, mikor megjelennek a városban a Cullen család ősi ellenségei, James (Cam Gigandet) és Laurent (Edi Gathegi)…

 

Stúdió: New Line Cinema
Bemutató: 2008. május 30.
Hazai premier: 2008. június 05.
Rendezte: Michael Patrick King
Írta: Michael Patrick King
Szereplők: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, Jennifer

IMDb
jelenleg így áll --> 5.5/10   38,780 szavazattal

Hivatalos tartalom
:  Ez a négy nő nem változik. Szerencsére. Mindegyik ugyanazt akarják, csak mindig másképpen. És mindig mást mondanak helyette.
Négy önálló, belemenős nagyszájú nő keresi a boldogulást és a boldogságot egy nagy Ő, vagy több, némileg kisebb Ő személyében abban a városban, ahol a világon a legtöbb a magányos ember, és talán a legkönnyebb magányosan is boldognak lenni.
A helyszín New York, a téma a szex. Amit néha szerelemnek neveznek. Carrie házasodni készül, Miranda válni, Samantha Hollywoodban pasizik, Charlotte New Yorkban gyereket nevel. De nekik semmi nem megy simán…

2009 -es film naptár

Címkék: film naptár

2009.01.01. 00:00

JANUÁR
1.
Libanoni kering
ő (Wals Im Bashir  2008  Szuez Film)
Melegkonyha (Fuera de carta  2008 Cirko Film)
[Rec] ([Rec]  2007 Cirko Film)
Spíler (RockNRolla  2008  InterCom)
Veszélyes Bangkok (Bangkok Dangerous 2008 Fórum Hungary)
8.
F
űrész V (Saw V  2008  Budapest Film) 7/10
Szextúra (Sex Drive  2008  SPI)
Vadászkutyák (Jagdhunde  2007 Anjou Lafayette)
15.
A csirke, a hal és a kirá6lyrák (El pollo, el pez y el cangrejo real 2008  Budapest Film)
A hercegn
ő (The Duchess  2008 Budapest Film)
Az igenember (Yes Man  2008  InterCom) 4/10
Kínzó együttlét (Gegenüber  2007  Anjou Lafayette)
Profi bérgyilkost keresünk - nem nem akadály (Louise-Michel  2008 Cirko Film)
Szafari 3D - A dél-afrikai kaland (Wild Safari 3D  2005  Cinema City)
Transz-Szibéria (Transsiberian  2008 Fórum Hungary)
22.
Amal (Amal  2007  Best Hollywood)
Cselek (Sztuczki  2007  Anjou Lafayette)
Halálos közellenség 2 (Mesrine: L'ennemi public n° 1  2008  Fórum Hungary)
Sukiyaki Western Django (Sukiyaki Western Django  2007 Budapest Film)
A szabadság útjai (Revolutionary Road  2008 UIP-Duna Film)
Underworld: A vérfarkasok lázadása (Underworld: Rise of the Lycans  2009  InterCom)
29.
A csajok háborúja (Bride Wars  2009 InterCom) 7/10
Frost/Nixon (Frost/Nixon  2008  UIP-Duna Film)
Volt (Bolt  2008  Fórum Hungary) 8/10

süti beállítások módosítása