Már tíz éve annak, hogy Greg Beckur (Ben Stiller) megbékélt apósával, Jackkel (Robert De Niro) és feleségül vette Pamet (Teri Polo). Azóta már két gyerekük is született, és Greg ezért másodállást vállal, hogy jobban el tudja tartani családját. Jack kezdi úgy érezni, hogy már eljárt fölötte az idő, és más kell, hogy átvegye a családfői posztot, ezért felkéri hősünket, hogy legyen ő a Keresztbekúr. Mivel közeledik a gyerekek szülinapja,így Jackék is megérkeznek, Pam elmaradhatatlan exével, Kevinnel (Owen Wilson), és ekkor bizony ismét elszabadul a pokol. Gregnek egy sor kínos és vicces helyzeten keresztül kell ismételten bizonyítania apósának, és ez bizony még harmadjára sem megy könnyen.

http://img9.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10399319_07c245422cd0d235e5dce5428bbf990e_m.jpg

Már jó ideje nagyon vártam a filmet, ugyanis az első két rész a kedvenceim közé tartozik, de a rossz kritikák egy kicsit elbizonytalanítottak. Így végül minden mindegy alapon vágtam bele Beckurék harmadik kalandjába, és azt kell mondjam, hogy én megkaptam tőle, amit vártam. Lehet, hogy ebben az is közrejátszik, hogy elég rossz passzban néztem meg, amikor minden poén jól jön, de azon kaptam magam, hogy szinte percenként nevetek valamin. De Niro és Stiller párosa még mindig nagyon jól működik, és természetesen ezúttal is rájuk épül a vicces jelenetek nagy része, de azért a gyerekek és Kevin is kivették a részüket a mókából. Ráadásul két új szereplőt is kaptunk, Jessica Alba és Harvey Keitel személyében, akik szintén hozzátették a magukét ehhez a kis mókához.

Persze az Utódomra ütök azért nem váltja meg a világot, de engem teljesen kikapcsolt másfél órára, és szerintem nem sokkal marad el az előző két rész színvonalától, ugyanakkor hozzáteszem, hogy több folytatás már semmiképp sem kellene. Ben Stiller és utódai viszont nálam így is megütötték a 7/10-es szintet.

Kritika: The Fighter

Címkék: kritika 8pontos thefighter

2011.01.01. 20:52

Mickey "Ír" Ward (Mark Wahlberg) váltósúlyú bokszoló nagy reményekkel, ám igen nehezen beinduló karrierrel. Családi élete is elég zűrös, korábban szintén ökölvívó féltestvére, Dicky (Christian Bale) börtönbe kerül kábítószer és bűncselekmények miatt, és egyre jobban elidegenednek egymástól. Mickeyre egy csinos pincérnő, Charlene (Amy Adams) személyében köszönt rá a szerelem, és ettől a kapcsolattól új erőre kap, és kézsérülése után ismét edzeni kezd. Mickey sorra nyeri meccseit, ám úgy érzi, a címmérkőzésen csak akkor van esélye, ha Dicky segít neki a felkészülésben.

http://img2.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10399251_8c2ec4cdc14d7c1198d8537b9b2e79bb_m.jpg

David O. Russell rendező nem arról híres, hogy futószalagon gyártaná a filmjeit, legutóbb 2004-ben jelentkezett a Multik haza! című alkotásával, de ha ennek az az oka, hogy azóta a The Fighteren dolgozott, akkor kijelenthetjük, hogy megérte, és az 5 Golden Globe jelölés is ezt bizonyítja. Ráadásul a szereplőválogatás is jól sikerült, hiszen mindhárom színész megkapta a maga jelölését.

Mark Wahlberggel kezdeném, akinek egyértelműen ez az eddigi egyik legkomolyabb alakítása, amiért a Golden Globe után jó eséllyel egy Oscar jelölésre is számíthat, bár talán maga a díj azért túlzás lenne egy kicsit. Ugyanis hiába hiteles Wahlberg alakítása, és nem csak alkatilag hisszük el róla, hogy bokszoló, mégsem uralja kellőképpen a vásznat, de erről meg nem ő feltétlenül ő tehet, hanem inkább szereplőtársai, ugyanis Christian Bale és Amy Adams is nagyon odateszik magukat. Bale ugyebár már a forgatás kezdetekor felhívta magára a figyelmet, hiszen rengeteget fogyott a szerep kedvéért, de utólag alighanem ő is úgy gondolja, hogy megérte, ugyanis remek alakítást láthatunk tőle. Dicky karaktere egyébként sok szempontból érdekesebb is, mint Mickeyé, hiszen egyfelől van egy drogos, balhés énje, ugyanakkor megtudjuk róla, hogy jó apa, aki szereti a gyerekét, és igyekszik jó testvér is lenni. Amytől az utóbbi 1-2 év "aranyos" szerepei után kicsit éles váltás volt Charlene karaktere, de természetesen ezúttal is nagyon jól oldotta meg feladatát.

A sok dicséretet után két negatívumot azért megemlítenék. Az egyik, hogy egy kicsit jobban is odafigyelhettek volna az arányokra, mert a testvérek közös edzését nagyjából 5 perc alatt letudják, és Mickey is nagyon gyorsan megnyeri első meccseit. A másik pedig az egyik családi veszekedős jelenet, amit sajnos egy kicsit túljátszottak a színészek, és emiatt nem sikerült túl hihetőre. De ezekkel együtt is a The Fighter egy nagyon jó film, és nem véletlen, hogy a kritikusok figyelmét is elnyerte. Én egy 8/10-et adnék rá.

hazai bemutatónaptár 2011.

Címkék: naptár

2011.01.01. 11:47

JANUÁR
6.
Hiteles másolat (Copie conforme) Cirko Film
Piranha 3D (Piranha) Budapest Film
Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. the World) UIP-Duna Film
Szerelem és más drogok (Love and Other Drugs) InterCom
Tamara Drewe (Tamara Drewe) Budapest Film

13.
Boonmee bácsi, aki képes visszaemlékezni korábbi életeire (Loong Boonmee raleuk chat) Cirko Film
Zöld Darázs (The Green Hornet) InterCom [kritika]

20.
Egy néma kiáltás (Une homme qui crie) Mokép
A következő három nap (The Next Three Days) Palace Pictures

27.
Boszorkányvadászat (Season of the Witch) ProVideo
A dilemma (The Dilemma) UIP-Duna Film
Emberek és istenek (Des hommes et des dieux) Cirko Film
Rohanás (Faster) InterCom
Szerelem, pasta, tenger (Mine vaganti) Szuez Film

FEBRUÁR

3.
Gulliver utazásai 3D [Digitális szinkronizált], A király beszéde [Feliratos], Párizsból szeretettel [Feliratos], Gulliver utazásai [Szinkronizált], Gulliver utazásai 3D [Digitális Eredetiben]
10.
Csak szexre kellesz [Feliratos], Gnómeó és Júlia 3D [Digitális szinkronizált], Csak szexre kellesz [Szinkronizált], London Boulevard [Feliratos], Gnómeó és Júlia [Szinkronizált], Gnómeó és Júlia 3D [Digitális Eredetiben]
14.
New York, I Love You [Feliratos]
17.
A félszemű [Feliratos], Gagyi Mami - Mint két tojás [Szinkronizált], A Negyedik [Feliratos], Fekete hattyú [Feliratos], Gagyi Mami - Mint két tojás [Feliratos]
24.
Honnan tudod? [Feliratos], The Fighter - A harcos [Feliratos], Féktelen harag 3D [Digitális szinkronizált], Féktelen harag [Szinkronizált], Féktelen harag 3D [Digitális Eredetiben]

Március

3.
127 óra [Feliratos], Elhajlási engedély [Szinkronizált]
10.
A rítus [Feliratos], Anyát a Marsra 3D [Digitális szinkronizált], Kellékfeleség [Szinkronizált]
17.
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles [Szinkronizált]
24.
Ébredj velünk [Szinkronizált], Álomháború [Szinkronizált]
31.
Sorsügynökség [Feliratos]

2011. április

7.
Maci Laci 3D [Digitális szinkronizált]
14.
Ismeretlen férfi [Feliratos]

2011. május

5.
Halálos iramban: Ötödik sebesség [Szinkronizált]
19.
A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken 3D [Digitális szinkronizált]