Rose, egy zabolátlan dampyr (félig ember, félig vámpír testőr), akit mora barátnőjével, Lissával együtt szökés közben kapnak el és visznek vissza az eldugott Szent Vlagyimir Akadémiára. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa egy mora (halandó vámpír) nemesi család sarja, egy hercegnő, ami miatt folyamatos életveszélyben van. Mindketten az átlagos vámpírdiákok életét próbálják élni, de Lissa különleges mágikus képességei és a mindkettőjüket megkísértő tiltott szerelem nem javít a helyzeten. Az iskola valószínűleg a legrosszabb búvóhely számukra, ezért Rose keményen edz, hogy hivatalosan is Lissa testőre lehessen. Addig is kénytelenek szembenézni a belső és külső támadásokkal, amit a kegyetlen strigák (halhatatlan vámpírok) jelentenek, akiknek mindent megér, hogy levadásszák a mora trónörököst, Lissát.

Jó néhány hónapja nem olvashattatok értékeléseket a blogon, de mostantól igyekszem ismét viszonylag rendszeresen jelentkezni velük. Ráadásul most szinte kötelességemnek is érzem, ugyanis annyi rosszat olvastam mindenfelé a Vámpírakadémiáról, hogy úgy érzem, "védelmembe" kell vennem a filmet. Érdekes a helyzet, ugyanis az előzetesek egy kissé félrevezetőre sikerültek, így könnyen előfordulhat, hogy az ember nem azt kapja, amit azok alapján vár, bár ez esetben ez talán nem is baj. Például abszolút kellemes meglepetés volt, hogy a film egy teljesen komoly vámpíros jelenettel kezdődik: vérszívással, verekedéssel és vámpírharccal, illetve egész pontosan dampyr-striga harccal. Mivel azonban a történet nagy része egy középiskolában játszódik, amibe ugyan vámpírok járnak, és a tanítás sem teljesen hétköznapi, nem meglepő, hogy tipikus gimis elemeket is kapunk némimpíros intrikával fűszerezve.

http://img2.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/20666867_51bb282842873bdcc0cf4842c5c993e3_m.jpg

Az egyensúly viszont végig tökéletes: akad bőven poén, több szerelmi szál, akció és a történetről se feledkeztek meg. Bár nem olvastam a könyvet, mégis úgy éreztem, remekül építenek fel egy komplett mitológiát, aminek a gyökerei ugyan részben a klasszikus vámpírtörténetekbeől erednek, mégis jóval összetettebb és sokrétűbb annál. Természetesen akad néhány "beszólás" az Alkonyat Sagára is, például, hogy itt senki sem csillog, ugyanakkor a Christiant alakító Dominic Sherwood kísértetiesen emlékeztet Edwardra, és nem csupán külsőre, hanem gesztusaiban, nézéseiben és megmozdulásaiban is.

És ha már ő szóba került, vegyük sorra a többi szereplőt is. Olga Kurylenkónak ezúttal egy elég utálatos karakter jutott az igazgatónő személyében, és bár szokatlan volt ilyen szerepkörben látni, jól megoldotta a dolgát. Sarah Hylandet Natalyaként láthatjuk, aki a film nagy részében leginkább esetlenségével és szünet nélküli csacsogásával szolgáltatta a poénokat, a Miát alakító Sami Gayle pedig számomra - minden bizonnyal a külső hasonlóság miatt - Mena Suvarit idézte, és úgy tűnik, tehetségből is kijutott neki. Mindenképp említést érdemel még a jó néhány BBC-s sorozatból ismerős Claire Foy, aki egy kicsi, ám jelentős szerepben brillírozhatott. Végül pedig ott van Lucy Fry és Zoey Deutch, vagyis a két főszereplő, akik nagyszerű párost alkotnak, és mindketten jól hozzák a karakterüket. Rose különösen zseniális, és nem egy tipikus figura, aki a legnehezebb helyzetből is képes lazán vagy poénnal kivágni magát, Zoey Deutch pedig abszolút uralja is a vásznat, de ez nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy Lea Thompson lányáról van szó.

A megoldások közül külön elismerést érdemel, ahogy megoldották, hogy Rose "belelát" a Lissával történő dolgokba, és érzi, amit barátnője érez, bemutatva ezzel a köztük lévő különleges köteléket. Emellett nem elhanyagolható, hogy a mpírok - vagyis elsősorban a strigák - és a pszi-kopók megjelenítésére is ügyeltek, így semmi nem hat gagyinak. Ráadásul a film végi néhány képkockával előre is utalnak a következő részre, melynek elkészülése azonban sajnos erősen kérdéses. Mindenesetre én a magam részéről nem értem a fanyalgókat, ugyanis minden szempontból jól szórakoztam, és a DVD-megjelenés idején biztosan újranézős lesz a film, addig pedig jöhetnek a könyvek. 8/10.

Hatalmas Godzilla

Címkék: Godzilla

2014.03.09. 14:31

A múlt hét nagy örömmel végződött néhány filmrajongó számára. Nagyon naggyal. Egy New York-i moziban, a rendező jelenlétében nézhettek meg 15 percet Godzilla (Godzilla, hazai bemutató: május 15.) feltámadásából. A világ legismertebb szörnyét új életre vezénylő filmes, Gareth Edwards a vetítés után szívesen mesélt is a lelkesedő nézőknek. Például elmondta azt, hogy az új szörny 106 méter (350 láb) magas lesz.

QZLE8cw.jpg

– Akkorát akartunk, hogy bármilyen városképből kilógjon – mondta el a rendező. – De nem akartunk túlzásba esni: kell, hogy legyen ellensége, ami fölé magasodhat, különben eltűnne az izgalom a filmből.
A kérdezősködők azt is megtudták, hogy a rendező úgy emlékszik, Godzilla hangját nehezebb volt megalkotni, mint a látványát: a hangot ugyanis az alapoktól kellett megteremteni, míg a test megépítéséhez felhasználhatták az eredeti filmek néhány ötletét. De ez még mindig nem a lényeg. A rendező abba is beavatta a kíváncsiskodókat, hogy mi inspirálta őt igazán a filmezés során:
– Az elmúlt évben nem volt olyan nap, hogy ne mondta volna nekem valaki ezt: imádom Godzillát, el ne b*szd!
IC Press

Jason Statham beindul! A hónap az izgalmas Harcban élve című akció-thrillerrel indul, melynek forgatókönyvét Sylvester Stallone jegyzi. A kisvárosi bűnöző szerepében James Franco tűnik fel, aki megpróbál szembeszállni  a kemény Stathammel.  Április 2-tól a véresen komoly háborút megnézheted DVD-n!

Homefront_DVD_hun_2D.jpg

Szintén április 2-án jelenik meg Blu-rayen a Julia Roberts és Mel Gibson főszereplésével készült Összeesküvés-elmélet. Jerry Fletcher (Mel Gibson) a New York-i taxisofőr csak úgy ontja magából az összeesküvés-elméleteket. Mindent tud a rejtőzködő nagykutyákról és merénylőkről, akik a világot valójában irányítják. Megpróbálja mindezt elmondani az Igazságügyi Minisztériumban dolgozó ügyvédnőnek, Alice Suttonnak (Julia Roberts) is, ám kitessékelik az irodából. Hamarosan azonban mindkettejüknek menekülniük kell. Ami biztos, hogy az Összeesküvés-elmélet igazi tízpontos szórakozás végre tökéletes hang- és képminőségben!

CONTHTY_BD_hun_2D.jpg

Április 8-án minden hobbit rajongó otthonában is élvezheti nem csak DVD-n, Blu-rayen, de 3D Blu-rayen is J.R.R. Tolkien örök klasszikusából készült, fantasztikus látványvilágú A hobbit – A Smaug pusztaságát. A gyűjtők nagy örömére a Blu-ray steelbook változatban is, a 3D Blu-ray pedig steelbook és lentikuláris formában is választható lesz. Április egyik legjobban várt kiadványa DVD, Blu-ray, és 3D Blu-ray változatán érdekesebbnél érdekesebb extrákkal örvendeztetnek meg bennünket az alkotók. A rendező Peter Jackson mellé szegődve ellátogathatunk Bakacsinerdőbe, Tóvárosba és Suhatagba, és megismerhetjük, hogyan készültek a film legintenzívebb kulcsjelenetei. A további extrák bemutatják a mozifilm és a zene születését, illetve megnézhetjük az Új-Zéland: Középfölde otthona című kisfilm 2. részét is.

Hobbit_DOS_DVD_HUN_2d_1.jpg

Az elmúlt két év legsikeresebb animációs filmje a világszerte óriási népszerűségnek örvendő Jégvarázs, melyre a hazai mozikban is már több, mint 346 000 néző váltott jegyet. A filmet idén két Oscar®-díjra is jelölték, a legjobb dal és a legjobb animációs film kategóriában. Anna és Elsa szívmelengető történetét április 9-től végre otthon is élvezhetjük 3D Blu-rayen, Blu-rayen és DVD-n. A film Blu-ray változatán számos extra lesz elérhető: kimaradt jelenetek, videoklipek és egy izgalmas kisfilm, mely bemutatja a stúdió 75 éves útját, amely a Jégvarázshoz vezetett.
A Jégvarázs a legjobb Disney-rajzfilm Az oroszlánkirály óta, mely garantáltan felolvasztja majd a szívedet!   

Frozen_DVD_HUN_2d.jpg

A Justin Long és Evan Rachel Wood főszereplésével készült A te eseted romantikus vígjáték szintén április 9-én jelenik meg DVD-n. A fiatal író Sam (Justin Long) totál odavan Birdie-ért, a helyi kávézóban dolgozó aranyos és mókás baristáért, így fejébe veszi, hogy meghódítja a lányt. Sam egy igazi 21. századi srác, aki nem a hagyományos utat választja a lány elcsábítására, hanem az internetet hívja segítségül. Egy olyan profilt varázsol magának a Facebookon, amivel ő lesz Birdie álompasija, és nem is kell sok, hogy a lány beleszeressen. De hamarosan Samnek el kell döntenie, hogy tovább játssza a szerepét, vagy önmagát adja ebben a félreértésekkel teli romantikus kavalkádban.

A Case Of You_DVD_hun_2D.jpg

Jake és kis kalózainak csapata folyton-folyvást hihetetlen kalandokon esnek át Sohaországban, ahol együtt indulnak az elveszett kincs keresésére. A Lelkes bandának ezúttal  Hook kapitánnyal és legénységével kell megküzdeniük.  Ragadd magadhoz a kincses térképet, a kardodat, és csatlakozz hát Jakehez és barátaihoz! Több, mint két órányi kalandos szórakozás vár az április 9-én megjelenő Jake és Sohaország kalózai: Jake és Hook című legújabb DVD-n.
 
Hiszel a hableányokban? Szófia hercegnő legújabb kalandja során egy amulett segítségével hableánnyá változik és így találkozik újdonsült, kedves barátaival és fedez fel egy titkos víz alatti királyságot. A Szófia hercegnő: Az úszó palota című legújabb Disney kaland április 16-tól érhető el DVD-n.
 
Russel Base (Christian Bale) és öccse Rodney (Casey Affleck) a gazdasági nehézségekkel küzdő Nyugat-Pennsyvániában nőtt fel. A testvérpár már fiatal korában elhatározza, hogy jobb életet akar élni és kitör a környezete által diktált mókuskeréből. Rodney ezért úgy dönt, hogy belép a seregbe, ahol három kemény év után, lelki sérülésekkel tele tér vissza. Russel azonban a városban marad, édesapja nyomdokaiba lép, munkásember lesz és beáll dolgozni a helyi üzembe. Russel egy halálos kimenetelű autóbalesetbe keveredik és emberölés vádjával börtönbe kerül. A börtönből visszatérve Russel azzal szembesül, hogy öccse egy erőszakos banda által irányított utcai harcos társaságba keveredett. Rodney egy napon titokzatos körülmények között eltűnik, s amikor a helyi rendőrség semmi érdeklődést nem mutat a férfi megtalálására, Russel kezébe veszi az irányítást, hogy kiderítse az igazságot.  A harag tüze egy lebilincselő krimi, mely április 23-án jelenik meg DVD-n.
 
Te mekkora családra vágysz? Főhősünk Davidé viszonylag népesre sikeredett, amikor egy nap sokként éri a hír, hogy ő a biológiai apja 533 gyereknek. Egy átlagember nem kerül ilyen helyzetbe. Vagy mégis? Vince Vaughn fergeteges vígjátéka, az Elpuskázva április 23-án végre DVD-n.

DeliveryMan_dvd_wrap_hun_2D.jpg

„TÖBBET! TÖBBET! TÖBBET! TÖBBET! TÖBBET! TÖBBET! SOSEM ELÉG!” Április 30-án robban be Blu-rayen és DVD-n a tavalyi év legsikeresebb mozifilmje A Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese szuperprodukciója A Wall Street farkasa. A film világszerte hatalmas kritikai- és közönségsikert aratott, mely a hazai mozikban lassan túlszárnyalja a bűvös 400.000-es nézőszámot, ezzel megszerezve az első helyet a 2013-ban bemutatott filmek sorában.  Az idei Oscar ®-gálán 5 kategóriában drukkolhatunk a nagy mester és tanítványa alkotásáért, köztük a legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő és legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. Az áprilisban megjelenő Blu-ray változaton izgalmas kisfilmekkel örvendeztetnek meg bennünket az alkotók, köztük egy „Így készült” darabbal, ahol Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Jonah Hill mesélnek a több évig tartó kemény munkáról.

Westernvígjátékkal áll elő a Family Guy és a Ted alkotója, Seth MacFarlane, aki titokban regényt is írt a produkció forgatókönyve alapján. A Hogyan rohanj a veszTEDbe a vadnyugat mítoszáról rántja le a leplet, persze a szerző tabukat nem ismerő stílusában. A regény megjelenése alkalmából a tekintélyes Wall Street Journal közölt cikket MacFarlane-ről, betekintést engedve az alkotó boszorkánykonyhájába. Kiderül például, hogy a Hogyan rohanj a veszTEDbe egy vicc és Woody Allen egyik régi filmje nyomán született. A Family Guy készítése során MacFarlane és barátai gyakran azon poénkodtak, annyira unalmas lehetett az élet a vadnyugaton, hogy abba lehetett belegebedni, nem a folytonos pisztolypárbajokba.

77992_621861067881058_274568487_o.jpg

A westernvígjáték másik inspirációs forrása a napóleoni háborúk idején játszódó Szerelem és halál című Woody Allen-film volt, amelyben az Oscar-díjas rendező gyáva katonát alakít. Így lett a Hogyan rohanj a veszTEDbe főhőse egy gyáva farmer (MacFarlane), akit a lúzersége miatt otthagy a felesége (Amanda Seyfried). Hősünk össze akarja szedni magát, ezért egy harcias amazontól (Charlize Theron) vesz vadnyugati leckéket, nem tudván, hogy a hölgy a környék legnagyobb haramiájának (Liam Neeson) a felesége.
A film forgatókönyve alapján íródott regényről a Wall Street Journal recenzense azt írja, hogy a rendhagyó vadnyugati történetet MacFarlane művészetének visszatérő motívumai fűszerezik, azaz a bizarr halálnemek és a hasmenés.
(A Million Ways to Die in the West - hazai bemutató: 2014. június 12.)
  

A maga nemében egyedülálló film lesz a Terminator: Genesis, amely az időutazó kiborgról szóló sorozat ötödik része lesz. Jó ideje folynak a találgatások, mi lesz az új epizód: folytatás, előzményfilm (prequel) vagy reboot, azaz olyan mozi, amely új színészekkel elölről kezdi az egész történetet, ahogyan a Star Trek esetében is történt nagy sikerrel. Nos, a Moviehole értesülései szerint az új Terminátor-film 3 az 1-ben darab lesz, azaz egyszerre folytatás, előzményfilm és reboot. Ilyen még nem fordult elő a filmtörténetben.

Terminator2.jpg

A különös megoldás úgy áll elő, hogy a film felidézi az eddigi epizódok kulcsjeleneteit az első rész 1984-es idősíkjától 1990-en át egészen a komor jövőig - a néző mindvégig az időutazó Terminátort követi. Az is biztos, hogy Arnold Schwarzenegger tér vissza a kiborg szerepében, de azt még nem tudni, digitálisan átalakítják-e a külsejét, hiszen az első rész óta mégiscsak öregedett harminc évet.
(Terminator: Genesis - hazai bemutató: 2015. június)

Elérte a "Harry Potter kategóriát" A szürke ötven árnyalata című erotikus regény, miután eladták belőle a százmilliomodik példányt is. A bestsellert eddig 51 nyelvre fordították le. A szerző, E.L. James a Twitteren köszönte meg rajongóinak a rekordot. Közben befejeződött a trilógia első regényéből készített film forgatása, és sokakat már az érdekel, mikor kezdenek hozzá a második részhez. Dana Brunetti producer ezzel kapcsolatban egyelőre nem tudott konkrétumokat mondani. "Fogalmam sincs, még szóba sem került a második rész - mondta a producer az MTV Newsnak. - Most fejeztük be az első részt, elkezdjük vágni, és meglátjuk, mi lesz belőle. Ha kész, kiderül, hogyan fogadja a közönség, és akkor ülünk le megtárgyalni, mi legyen a következő lépés."
(Fifty Shades of Grey - hazai bemutató: 2015. február 12.)

1973489_532918653491477_1133336900_o.jpg

Korábban vallási csoportok fenntartásaikat fejezték ki amiatt, hogy szerintük a Noé című szuperprodukció túl szabadon kezeli a bibliai történetet. A filmet gyártó Paramount stúdió most igyekszik a problémát rövidre zárni: közleményt adtak ki, remélve, hogy ezzel tiszta vizet önthetnek a pohárba. A közlemény szerint a film cselekményét "Noé története inspirálta", miközben az alkotók "éltek a művészi szabadság lehetőségeivel", ugyanakkor a produkció hű maradt Mózes első könyvének eredeti üzenetéhez és értékeihez.
A közleményre már meg is született az első pozitív válasz. Jerry Johnson, a Vallásos Műsorszolgáltatók Egyesületének elnöke, aki már a filmet is látta, üdvözölte a stúdió nyilatkozatát. Szerinte a Noé színvonalas produkció, és biztos benne, hogy a vallásos nézők jól meg tudják majd különböztetni benne, mi az, ami a Bibliából származik, és mit tettek hozzá az alkotók.
Noé történetének vászonra vitele kamaszkora óta szívügye volt a rendezőnek, Darren Aronofskynak (Fekete hattyú), aki olyan sztárokat kért fel a főszerepekre, mint Russell Crowe, Sir Anthony Hopkins, Jennifer Connelly és Emma Watson.
(Noah - hazai bemutató: 2014. március 27.)

Noé végleges magyar plakát

W8zCvSR.jpg

 Újabb egyperces a Laika stúdió (Coraline, Paranorman) legújabb animációs meséjéhez.

1622464_613647378708635_1794679372_o.jpg

Hírek röviden 03.08.

Címkék: hírek röviden

2014.03.08. 13:15

  • A hírek szerint Carrie Fisher áprilisban kezd el dolgozni a Csillagok háborúja VII. részén, melynek forgatása vélhetően hat hónapig tart majd.

NEIXMGY6sxKRNI_1_b.jpg

  • A Sony csapott le a The Harlem Hellfighters képregény megfilmesítési jogaira, melynek forgatókönyvét maga az alkotó, Max Brooks fogja írni. A történet egy afroamerikai szakaszról szól, akik az I. világháború során harcoltak Franciaországban és számos kitüntetést érdemeltek ki.

NEIf1hEMlxPfLP_1_b.jpg

  • A Farrelly testvérek néhány szerencsés nézőnek már bemutatták a Dumb és Dumber 2 első vágását, és nagyon pozitív reakciókat kaptak, többen egyenesen Jim Carrey legjobb filmjének nevezték.
  • Július 31-én kerül adásba a Syfy-on a Sharkando 2.
  • Soo Hyun Kim csatlakozott a Bosszúállók 2 stábjához, melyben a hírek szerint igen jelentős szerepe lesz.
  • Nyáron a film 40. évfordulója alkalmából mozikba kerül az eredeti A texasi láncfűrészes felújított változata.
  • A Sonynál készül el a Grosshopper Junglemű vígjáték, mely két tizenéves fiúról szól, akik véletlenül hatalmas imádkozó sáskákat szabadítanak rá a városra.
  • Jesse Eisenberg és Kristen Stewart után Uma Thurman is csatlakozott az American Ultramű thriller-vígjátékhoz, mely egy párról szól, akiket egy titkos ügynök zaklat.

A két színfalak mögötti videó mellett számos promó kép is érkezett  A CSODÁLATOS PÓKEMBER 2. részéhez.

1961011_595375353871712_305585837_o.jpg

Life still

Címkék: Life

2014.03.08. 13:02

Itt az első hivatalos kép Anton Corbijn (The American) Life című filmjéből, ami a legendás James Dean és egy fotós különös barátságát mutatja be Dane DeHaan, Robert Pattinson, Ben Kingsley és Alessandra Mastronardi főszereplésével.
.

life-robert-pattinson-dane-dehaan.jpg

Előzetest kapott a Screen Gems (Sony) Deliver Us From Evil című thrillerje, ami egy olyan nyomozóról szól, aki természetfeletti ügyeket old meg. A Scott Derrickson rendezte filmben Eric Bana, Edgar Ramirez, Olivia Munn, Sean Harris és Joel McHale kapott szerepet.

background_40.jpg

Bad Words poszterek

Címkék: poszter Bad Words

2014.03.08. 12:53

Új plakátok Jason Bateman rendezői debütálásához.

Transzcendens poszter #3

Címkék: poszter Transcendence

2014.03.08. 12:46

Új plakátot kapott A sötét lovag - Felemelkedés operatőrének, Wally Pfister-nek első rendezése.

hr_Transcendence_4.jpg

Godzilla szinkronos előzetes 2

Címkék: előzetes Godzilla

2014.03.08. 12:44

Gareth Edwards (Monsters) Godzilla filmjéhez kaptunk új szinkronizált előzetest.

süti beállítások módosítása