„A mocsárban egy ház rég elhagyatva áll.
Benne sötétség és rettegés vár.
Sosem bocsát meg. Mindig visszajár.
A fekete ruhás nő úgyis rád talál.”

Nyolc gyermek a háború borzalmai elől Londonból egy távoli vidéki kisvárosba, Crythin Giffordba utazik Jean Hogg (Helen McCrory) iskola-igazgatónő és Eve Perkins (Phoebe Fox) tanítónő kíséretében. A vonaton megismerkednek a brit királyi légierő pilótájával, Harry Burnstow-val (Jeremy Irvine), aki szintén a lápvidékre tart. Nem is sejtik, hogy ami ott vár rájuk, az a háborúnál is borzalmasabb…
A szép reményekkel érkező tanítónőket letaglózza az ütött-kopott, elhagyatott ház látványa. Eve rémálmok közt vergődve tölti első éjszakáját, és a másnap sem hoz számára megnyugvást. Amikor Harry felkeresi őt, elmeséli neki, hogy hangokat hallott álmában, és hogy a gyerekek szerint az egyik kisfiú kísértetet látott. Hamarosan rájönnek: nincsenek egyedül, egy bosszúszomjas szellem figyeli minden mozdulatukat.
Amikor az egyik kisfiú eltűnik, a fiatal tanítónő nyomozásba kezd, hogy kiderítse, milyen félelmetes lény lakik a házban, és miért tör a gyerekek életére. Ez az a hely, ahol a rémálmok valósággá válnak. Vajon van kiút ebből a hátborzongató útvesztőből?

wib2_b1_online.jpg

A toplistás regény alapján készült horrorfilm, A fekete ruhás nő Daniel Radcliffe főszereplésével 2012-ben 127 millió dolláros bevételével hatalmas sikert aratott a világ számos országában, az Egyesült Királyságban pedig a legnagyobb bevételű horrorfilm lett. Az alkotók valami újat akartak vászonra vinni, elegyítve Susan Hill gótikus szellemregényét a modern horrortörténetek félelmetes elemeivel. Az eredmény egy érzékeny, hátborzongató, a műfaj rajongói számára felejthetetlen moziélmény. A producerek a nagy sikert követően egyből felkeresték a regény íróját, Susan Hillt, aki két hónappal később elő is állt a történet folytatásával: a cselekményt 40 évvel későbbre, a második világháború idejére helyezte, férfi főszereplő helyett egy női karakterrel a középpontban. Az erős női szereplőknek a műfaj történetében már hagyománya van, gondoljunk csak Az árvaház, a Rosemary gyermekei, vagy a Más világ című filmekben nyújtott erőteljes alakításokra. A fekete ruhás nő történetének gonosz szelleme új életre kel, amikor a fiatal tanítónő és a háború elől menekülő gyermekek megérkeznek a vidéki házba: olyan erővel kell szembenézniük, amire senki sem számított.   

Eredeti cím: The Woman In Black 2 – Angel of Death
Műfaj: horror
Rendezte: Tom Harper
Susan Hill ötlete alapján a forgatókönyvet írta Jon Croker
Fényképezte: George Steel
Szereplők: Phoebe Fox, Jeremy Irvine, Helen McCroy, Ned Dennehy
Bemutató dátum: 2015. február 19.
Előzetes korhatár-besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
feliratos

Hírek röviden 12. 23.

Címkék: hírek röviden

2014.12.23. 14:07

  • Három új film is nyitott az elmúlt hétvégén Amerikában, melyek közül A hobbit - Az öt sereg csatája meg is szerezte a Box Office lista első helyét 54,7 millió dollárral. Az Éjszaka a múzeumban 3 17,1 millióval kezdett, ami elég karcsú a 127 milliós gyártási költséghez képest, az Annie pedig a harmadik helyen nyitott 15,8 millió dollárral.
  • Justin Lin írt alá a Star Trek 3 rendezésére, Roberto Orci pedig producerként lesz jelen. Linnek élő szerződése van a Halálos iramban kétfilmes fináléjára, azonban elképzelhető, hogy a Star Trek miatt ezt mégsem tudja majd vállalni.
  • Judd Apatow produceri felügyelete mellett készül új Pee-wee Herman film, ami a Netflixen debütál majd. Ha minden jól megy, a forgatás februárban kezdődik majd Paul Reubensszel a főszerepben. A film egy ideig Pee-wee Takes a Holiday címen futott, de elképzelhető, hogy ez azóta már változott, vagy változni fog.
  • Mike Colter írt alá Luke Cage szerepére a netflixes Jessica Jones sorozathoz.
  • Joss Whedon egy interjúban Frankensteinhez hasonlította Ultront.
  • Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara, Ralph Fiennes, Brenda Vaccaro és Art Parkinson lesznek a Kubo and the Two Strings szinkronhangjai, ami 2016. augusztus 19-én kerül a mozikba. A történet egy kis japán faluban játszódik, ahol Kubo él az édesanyjával, akiről ő gondoskodik. Csendes életüket azonban egy szellem zavarja meg, aki egy ősi vérbosszú miatt keresi fel a fiút. Kubónak hamarosan istenek és szörnyek elől kell menekülnie, és egyetlen esélye az, ha megtalálja a varázserejű páncélt, melyet egykor apja, a valaha élt legnagyobb szamuráj viselt.
  • Az Uncharted főszerepe eredetileg Mark Wahlbergé lett volna, később azonban Chris Pratt került képbe. Ő viszont most visszalépett, így elképzelhető, hogy mégiscsak Walberg lesz Nathan Drake.
  • Jon Favreau élőszereplős-animációs A dzsungel könyve adaptációja ugyan nem musical lesz, de Bill Murray dalra fakad majd benne Baluként.
  • Amy Adams elmondta, hogy nagyon örült neki, hogy Gal Gadot személyében egy másik színésznő is volt a Batman v Superman forgatásán, és egyébként is nagyra tartja kolléganője képességeit és teljesítményét.
  • A Sony hekkertámadása során kiszivárgott egy januári e-mail, melyben az áll, hogy Idris Elba lehet a következő James Bond, igaz, Daniel Craignek még a Spectre után egy filmre szóló szerződése van, amin sikeres esetén könnyen elképzelhető, hogy hosszabbítanak.
  • Kate Winslet lehet a Steve Jobs film női főszereplője.
  • Kiefer Sutherland egy interjúban azt állította, hogy többet nem bújik Jack Bauer bőrébe, így sem újabb 24 sorozat, sem mozifilm nem várható.
  • Robert Rodriguez élőszereplős Tűz és jég filmet készít a Sonynak az 1983-as rajzfilm alapján.
  • Mark Wahlberg szerint hamarosan kezdik a Transformers 5 forgatását, és elárulta, hogy több filmre szóló szerződése van.
  • Anthony Mackie lesz a Make a Wish főszereplője, melyben egy sztár focistát alakít, aki találkozik egy haldokló rajongójával, hogy teljesítse annak utolsó kívánságát. Azonban nem lesz könnyű dolga: a fiú ugyanis a szüzességét szeretné elveszíteni.
  • A Sony nemcsak a The Interview-t törölte a hekkerfenyegetések miatt, hanem Steve Carell és Gore Verbinski Észak-Koreában játszódó filmjét, a Pyongyangot is. A rendező egy rövid közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban, melyben azt írja, hogy ironikusnak találja, hogy egyesek félelme miatt nem készülhet el egy olyan film, ami épp a félelmeink leküzdéséről szól.
  • Peter Jackson elmondta, hogy kisebb filmeket szeretne készíteni, de nem kizárt, hogy idővel visszatér Tolkien műveihez, és további Középföldén játszódó alkotásokat is rendez majd.
  • Viola Davis kapta Amanda Waller szerepét az Öngyilkos osztagban.
  • Tessa Thompson kapta a Creed című Rocky spin-off női főszerepét.
  • Neil Gaiman, a Sandman írója elmondta, hogy Benedict Cumberbatch tökéletes lett volna Morpheus szerepére, de most már inkább Tom Hiddlestont szeretné.
  • Orlando Bloom szerint a Disney rebootnak szánja A Karib-tenger kalózai 5-öt, melyben lehet, hogy ő is visszatér Will Turnerként, aki új háttértörténetet kaphat.
  • Tim Burton megerősítette, hogy ő rendezi majd a Beetlejuice 2-t, és biztos benne, hogy Winona Ryder is visszatér.
  • Elképzelhető, hogy az X-Men: Apocalypse szorosan kapcsolódik majd a Wolverine 3-hoz.
  • David Oyelowo írt alá Lupita Nyong'o mellé az Americanah-hoz, melyben két nigériai bevándorló történetét ismerhetjük meg.
  • Tom Hanks lehet a Dave Eggers regénye alapján készülő The Circle főszereplője, melynek története egy nagy internetes vállalatnál játszódik.
  • Ruby Barnhill kapta a Steven Spielberg rendezésében készülő BFG főszerepét.
  • Jim Carrey írt alá a Deep Cover című vígjáték főszerepére, melynek története egyelőre nem ismert, de a forgatókönyvet Johnny Rosenthal szállította hozzá.

Előzetest kapott a Nicholas Sparks regénye alapján készült The Longest Ride, melyben Britt Robertson (The First Time, Tomorrowland), Scott Eastwood (Gran Torino, Fury), Jack Huston (American Hustle, Outlander), Oona Chaplin (Quantum of Solace, What If) és Alan Alda (“M*A*S*H”, The Aviator) kapott szerepet.

10600547_1507960146158770_2296216484147176842_n.jpg

Ted 2 still

Címkék: Ted 2

2014.12.22. 21:15

A Universal Pictures június 26-án mutatja be Seth MacFarlane Ted 2-jét, melyből alább látható az első hivatalos képkocka.

10469448_750672305011043_2962868863564793026_o.jpg

Új előzetes Ron Howard In the Heart of the Sea című drámájához is, ami egy hajóflotta igaz történetét meséli el.

10869721_763984733656559_1805379821807336719_o.jpg

Focus Trailer 2

Címkék: előzetes Focus

2014.12.22. 21:08

A reggeli poszterek után megérkezett az új előzetes Glenn Ficarra és John Requa (Őrült, dilis, szerelem) Focus című R-kategóriás romantikus filmjéhez.

10387316_1531479707122494_6099832413644913999_n.png

Clint Eastwood Bradley Cooper főszereplésével egy kőkemény háborús filmet készített. Amerikai mesterlövész - Február 19-től a mozikban!

Tracers Trailer

Címkék: előzetes Tracers

2014.12.22. 13:27

A plakát után előzetest kapott Daniel Benmayor Tracers című filmje, melyben Taylor Lautner (“The Twilight Saga,” Abduction) egy biciklis futárt fog alakítani, aki tartozik egy bűnbandának.

Captain Fantastic stills

Címkék: Captain Fantastic

2014.12.22. 13:11

Két képkocka Matt Ross Captain Fantastic című drámájából, melyben Viggo Mortensen kapta a  főszerepet. A film egy olyan apáról szól, aki több mint egy évtizede él hat gyerekével a vadonba, ám kénytelen visszatérni velük a társadalomba.

captainfantastic1.jpg

captainfantastic2.jpg

CINDERELLA Trailer 3

Címkék: előzetes Cinderella

2014.12.22. 13:08

Új előzetes Kenneth Branagh (Thor, Jack Ryan) Hamupipőkéjéhez.

BAFTA 2015 poszter

Címkék: poszter bafta

2014.12.22. 13:06

10571951_10152629845209010_1349569194696694750_o.jpg

Knight of Cups Trailer

Címkék: előzetes knight of cups

2014.12.22. 13:03

A 65. Berlini Film Fesztiválon lesz majd látható Terrence Malick ("The Tree of Life," "The Thin Red Line") romantikus drámája, melynek előzetese a napokban látott napvilágot. Főbb szerepekben: Brian Dennehy, Cate Blanchett, Natalie Portman, Antonio Banderas, Christian Bale, Ben Kingsley, Wes Bentley, Teresa Palmer, Imogen Poots, Isabel Lucas, Freida Pinto, Armin-Mueller-Stahl

The Walk Trailer

Címkék: előzetes The Walk

2014.12.22. 12:54

A TriStar Pictures (Sony) 2015. október 2-án mutatja be Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump) legújabb filmjét, igaz történet alapján. 1974-ben Philippe Petit biztosítás nélkül, egy kötélen átsétált a World Trade Center egyik toronyházáról a másikra. 2008-ban Ember a magasban címmel már készült egy dokumentumfilm, ami Oscar-díjat kapott. A főszereplőt Joseph Gordon-Lewitt alakítja. További szerepekben: Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Schwartz, Charlotte Le Bon, Clément Sibony, César Domboy

thewalkposter.jpg

Will Smith és Margot Robbie látható Glenn Ficarra és John Requa (Őrült, dilis, szerelem) Focus című R-kategóriás romantikus filmjének plakátjain.

b5ekq49cmaabfhm_jpg_large.jpg

süti beállítások módosítása