Liam Neeson akcióban

Címkék: Run All Nigh

2013.10.13. 14:24

Liam Neeson mostanában egyre többet verekszik, lő és menekül: és úgy tűnik, élvezi, hogy 60 fölött fokozatosan főfoglalkozású akciósztár válik belőle. A héten New Yorkban forgatni kezdte új filmjét, a Run All Night-ot, melyben Ed Harris, Nick Nolte, Common, Vincent D’Onorfio és Joel Kinnaman a partnere. A rendezői székben Jauma Collet-Serra ül – Neeson vele készítette a hitchcocki Az ismeretlen férfi-t is.

liam-neeson-jaume-collet-serra-slice.jpg

A hivatásos bűnözők világában játszódó sztori főszerepében Neeson brooklyni bérgyilkost alakít, aki sötét múltjának árnyaival küzd. Amikor azonban a fia veszélybe kerül, újra pisztolyt ragad, és még régi társaival is szembefordul. Az egyetlen éjszaka alatt játszódó, sok rohanást, bujkálást, lövöldözést és átverést hozó filmet Brooklyn és Queens utcáin rögzíti a stáb.
A filmet a Warner Bros. gyártja, a premiernek még nincs kitűzve az időpontja, de 2014 vége felé már a mozikba kerülhet. IC Press

Hírek röviden 10.11.

Címkék: hírek röviden

2013.10.11. 15:16

  • Harrison Fordot a minap a Csillagok háborúja VII-ről kérdezték, és azt mondta, nem biztos, hogy ismét magára ölti Han Solo öltözékét. Hozzátette, hogy az Indiana Jones 5-ben bármikor benne lenne, és azt is elárulta, hogy gyerekeit teljesen hidegen hagyják legendás szerepei.
  • Michael B. Jordan is a Csillagok háborúja VII-ről beszélt, és megerősítette, hogy valóban készítettek vele próbafelvételeket. Jordan kifejezetten kapós mostanában, és sokak szerint a jövő évi Oscar-gálán is jó esélyekkel indul a Fruitvale Stationben nyújtott alakításával. A Csillagok háborúja VII mellett a Rocky spin-off és A fantasztikus négyes reboot is ott szerepel az előjegyzésében, a kérdés csak az, lesz-e minderre ideje.
  • Az ABC berendelte a Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. teljes, 22 részes évadját.
  • Michael Bay elmondta, hogy szívesen rendezne egy horrorfilmet, melyet saját produkciós cégén keresztül ő maga finanszírozni. Elárulta, hogy a Ragyogás és Az ördögőzű a kedvencei a műfajból, és ezeket tartja etalonnak.
  • Paul Feig elmondta, hogy írt egy vázlatot egy Wonder Woman filmhez, mely a megszokott szuperhős filmekhez képest jóval könnyedebb hangvételű lett volna, például Batmant és Supermant igazi bunkókként ábrázolta volna benne, ám a Warner passzolta az ötletet.
  • Dylan McDermott csatlakozott a Survivor című thrillerhez, melyet rajta kívül Milla Jovovich, Angela Bassett, Emma Thompson és Pierce Brosnan is erősít.
  • Patrick Melton és Marcus Dunstan fogják írni a disneys The Stuff of Legend forgatókönyvét, mely néhány játék történetét meséli el, akik egy sötét világba keverednek.
  • Chloe Moretz kapta a Sacha Gervasi rendezésében készülő The November Criminals főszerepét, mely egy tizenéves lányról szól, aki elhatározza, hogy elkapja osztálytársa gyilkosait.
  • Destin Cretton előbb újraírja, majd meg is rendezi a The Glass Castle-t, melynek főszerepére Jennifer Lawrence írt alá.
  • Jamie Foxx, Oliver Stone rendező és Steven Spielberg, mint producer közösen készítenek filmet Martin Luther Kingről, melyet a legendás politikus családja is maximálisan támogat.
  • A Trónok harcából ismert Sophie Turner szerepet kapott a Barely Lethalben, melyhez korábban Hailee Steinfeld is leszerződött.
  • John Lee Hancock ír forgatókönyvet a Maleficent egyes jeleneteihez, ugyanis néhány részt újraforgatnak és új képsorokat is vesznek fel. A 2014. május 30-i premierre viszont ez nem lesz hatással.

Bár Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) és Peeta Mellark (Josh Hutcherson) megnyerték az Éhezők Viadalának 74. évi versenyét, szenvedéseik még korántsem értek véget. Győzelmük ugyanis nem jelenti azt, hogy biztonságban visszatérhetnek szeretett otthonukba, részt kell venniük a Győzelmi Körúton, végig kell látogatniuk az összes körzetet Panemben.
Közeledik azonban a 75. Éhezők Viadala, Snow elnök (Donald Sutherland) pedig új szabályt hoz az esemény tiszteletére: idén az eddigi győztesek közül választanak harcosokat, hogy összemérjék erejüket egy mindent eldöntő és az Éhezők Viadalához méltó küzdelem során.
Az új aréna pedig temérdek kellemetlen meglepetést tartogat a kiválasztottaknak.

Jegyzetek:

  • Mielőtt Francis Lawrence (Constantine – A démonvadász, Legenda vagyok) megkapta volna a rendezői posztot, olyan direktorok voltak esélyesek Gary Ross megürült székére, mint Alfonso Cuarón (Az ember gyermeke), David Cronenberg (Erőszakos múlt), Bennett Miller (Pénzcsináló), Tomas Alfredson (Engedj be!), Cary Fukunaga (Jane Eyre), Duncan Jones (Forráskód) és Joe Cornish (Idegen arcok).
  • Finnick Odair megformálóját sem volt könnyű megtalálni: többek között Taylor Kitsch (Csatahajó), Armie Hammer (A magányos lovas) és Garrett Hedlund (Tron: Örökség) neve is szóba került, a szerep végül Sam Claflinnél (A Karib-tenger kalózai – Ismeretlen vizeken) kötött ki.
  • Az éhezők viadala első része 408 millió dolláros bevételével a Bosszúállók és A sötét lovag – Felemelkedés után a harmadik legsikeresebb film volt 2012-ben az Egyesült Államokban.
  • Jennifer Lawrence a Futótűz forgatása alatt véletlenül megütötte magát az íjjal, melynek következtében hat napra részlegesen megsüketült.

Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

LIONSGATE
Műfaj: színes, szinkronizált amerikai akció-kalandfilm
Korhatár-besorolás: 16E
Magyarországi premier: 2013. november 21.
Szereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Woody Harrelson
Rendező: Francis Lawrence
Írta: Simon Beaufoy, Michael Arndt
Producer: Nina Jacobson, Jon Kilik
Társproducer: Aldric La’auli Porter
Fényképezte: Jo Willems
Zeneszerző: James Newton Howard


ORGAZMUS A NIMFOMÁNIÁSBAN

Címkék: poszter Nymphomaniac

2013.10.11. 14:48

A tudatosan felépített marketingkampány újabb állomásához érkeztünk el: orgazmus A nimfomániásban, ahogy Lars von Trier az egyes szereplőkkel kapcsolatban azt elképzeli.

Lars von Trier két részes mozijában nyolc epizódban meséli el egy nő nimfománná válását. A film igazi sztárparádét vonultat fel, A nimfomániásban szerepelni fog többek között Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe, Udo Kier, Jean-Marc Barr, és Caroline Goodall is.

2014. január 16-tól a magyar mozikban a Vertigo Média forgalmazásában! via Vertigo Média

539608_437359739715375_200417268_n.jpg

Vampire Academy poszter

Címkék: poszter Vampire Academy

2013.10.10. 23:39

Poszter Mark Waters (Mr. Popper pingvinjei, Excsajok szelleme, A Spiderwick krónikák) Vampire Academy című filmjéhez, ami Richelle Mead Vámpírakadémia könyvsorozatának első kötetét dolgozza fel.

ryHPXFi.jpg

A romantikus-vígjáték James Gandolfini egyik utolsó szerepe. Partnerei a filmben a friss Emmy-díjas Julia Louis-Dreyfus, Toni Collette és Catherine Keener.

Exek_800x1154_1.jpg

Last Vegas magyar poszter

Címkék: poszter Last Vegas

2013.10.10. 22:46

A négy jóbarát, Billy, Sam, Archie, és Paddy Las Vegasba érkezik egyikük legénybúcsújára, hogy alaposan kirúgjanak a hámból.Michael Douglas, Kevin Kline, Morgan Freeman, és Robert De Niro, ahogy még sosem láttuk őket!

LV_B1_Online.jpg

Nincs jobb a Gravitációnál (12)

Címkék: gravity

2013.10.10. 20:58

Ezen a héten az egész világ a súlytalanság körülményei között élt. Alfonso Cuarón különleges 3D-filmje, a Gravitáció (Gravity, már a mozikban) egyszerre aratott elképesztő kritikai és közönségsikert, sőt, a legnehezebb terepen is győzött: a filmes kollégákat is meghódította. James Cameron például „minden idők legjobb űrfilmjének” nevezte a történetet, melyben Sandra Bullock és George Clooney marad magára és sodródik a csillagok között.
Az Egyesült Államokban több mint 3.500 moziteremben kezdték vetíteni a Gravitáció-t, és a hétvégén több mint 55 millió dollárért vettek rá jegyet: októberben még soha nem mentek az USA-ban ennyien moziba. Öt nappal a premier után az alkotók újra ünnepelhettek, ezúttal a világszerte összegyűlt első 100 millió dollár bevételt. Ebből 68,5 millió az Egyesült Államokban, 35,8 millió pedig a világ Észak-Amerikán kívüli filmszínházaiban jött össze.
A film itthon is csillagászati eredményeket ér el: egyetlen hétvége alatt majd 40.000 néző volt rá kíváncsi, egy hét alatt pedig közel 55.000 néző élte át a csodálatos űrtörténetet. Közülük nagyon sokan voltak, akik a 3D élményt is keveselték, és az IMAX-moziban nézték meg a szokatlanul látványos művet.

Gravitacio_Oktober_10_13.jpg

A film valószínűleg az év nagy sikere lesz: a hétvégén (október 10. és 13. között) is nagyon sok moziban látható. Játssza (természetesen 3D-ben) a Corvin, a Lurdy, az Óbuda, a Pólus, a Mammut és a Sugár; vidéken a Kecskemét Malom, a tatabányai, békéscsabai, a szeged Belvárosi, az ajkai, a Ceglédi, az egri Uránia, a gyöngyösi,  a gödöllői,a hévízi, a jászberényi, a nagykanizsai, a pápai, a salgótarjáni, a soproni elit, a szekszárdi, a szombathelyi Savaria valamint a különleges változat kedvelőinek a CC Arena IMAX és a CC Westend 4DX.
Október 14-én hétfőtől a Gravitáció minden fontosabb magyarországi mozi műsorán megtalálható lesz; így a következő mozik is elkezdik vetíteni: Cinema City Sopron, CC Szolnok, CC Zala, CC Szombathely, CC Veszprém, CC Nyíregyháza, CC Kaposvár és CC Duna Plaza.

Előzetes a SyFy csatorna új cápás filmjéhez.

PHiJU7nL9yAklq_1_l.jpg

Carrie TV Spot (18)

Címkék: carrie

2013.10.10. 20:54

Magyar feliratos tévéreklám a Carrie remakehez.

Hírek röviden 10.10.

Címkék: hírek röviden

2013.10.10. 14:57

  • Saoirse Ronannel Sue Storm, Kit Haringtonnal, Jack O'Connellel és Miles Tellerrel pedig Reed Richards szerepére készítettek próbafelvételeket A fantasztikus négyes reboothoz. Johnny Storm szerepére továbbra is Michael B. Jordan az egyetlen kiszemelt.

980218_10151689475218461_911578628_o.jpg

  • Egyes hírek szerint még a hétvége előtt megérkezik a Csillagok háborúja VII első rövid előzetese egy hatalmas szereplőválogatásos hír kíséretében.
  • Jó ideje porosodik már különböző fiókokban a Shantaram, melyet Johnny Depp is támogat producerként. Úgy tűnik, most végre sikerült megtalálni a rendezőt Garth Davis személyében.
  • Clay Kaytis és Fergal Reilly (Hotel Transylvania, Rontó Ralph) fogják rendezni az Angry Birds filmet, melynek forgatókönyvén Jon Vitti dolgozik.
  • A Pixar Canada tegnap lehúzta a rolót, így több mint száz alkalmazott vált munkanélkülivé. A cég 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy animációs rövidfilmeket készítsenek.
  • Andrew Dodge már dolgozik egy egyelőre cím nélküli Paramount vígjáték forgatókönyvén, mely stílusában a Tapló télapóhoz lesz hasonló. Az már biztos, hogy az egyik főszereplőt, egy koboldot Peter Dinklage alakítja majd.
  • Anthony Hopkins után Sam Worthington, Jim Sturgess és Ryan Kwanten is aláírtak a Kidnapping Freddy Heinekenhez, mely a legendás sörkészítő igaz történetét mutatja be, akit 1983-an elraboltak. A forgatás a hónap végén kezdődik Belgiumban.

Feliratos előzetest kaptunk James Wan Insidious – A gonosz háza (Insidious – Chapter 2, hazai bemutató: október 31.) című horrorjához.

A fagyos Izlandon halászattal foglalkozik a férfiak zöme. Egy jeges téli napon egy halászhajó a szokásos fogás reményében fut ki a kikötőből. A hajó azonban egy baleset következtében elsüllyed, a legénység pedig a fagyos hullámok között találja magát. A mínuszokban az emberek számára reménytelen a túlélés, egyiküknek mégis sikerül órákon keresztül életben maradnia, és kijutnia a szárazföldre. A valószínűtlen túlélést előbb ünneplik a helyiek, majd mind többen furcsállják a csodát. Az egyszerű halásznak pedig egyszerre kell szembenéznie a média figyelmével, az áldozatok családjaival, valamint a tudósok érdeklődésével.

NOVEMBER 7-TŐL A MOZIKBAN!

A Filmforgalmazók Egyesületének állásfoglalása az art filmek terjesztésének aktuális helyzetéről

A Filmforgalmazók Egyesülete  fontosnak tartja, hogy a magas minőségű, rangos fesztiváldíjakkal elismert art filmek továbbra is elérhetőek legyenek a magyarországi mozikban. A Cannes-ban, Berlinben, Velencében díjazott alkotásokat azonban kizárólag piaci alapon lehetetlen bemutatni: művészeti alkotásként kell tekinteni rájuk, amelyek forgalmazása hozzájárul Magyarország kulturális sokszínűségéhez.

Csupán a fővárosban évente mintegy félmillióan, vidéken további több százezren váltanak jegyet art filmekre. Bár nézettségük és bevételük alacsonyabb, mint a nagy reklámkampánnyal bemutatott hollywoodi és egyéb szuperprodukcióké, művészeti, kulturális és közösségteremtő értékeik miatt ezek a filmek kivételes jelentőségűek.

Korábban évente 150 millió forintos központi támogatást fordítottak e filmek bemutatására, amely segítette népszerűsítésüket, forgalmazásukat. 2010-ben viszont, a Magyar Mozgókép Közalapítvány megszűnésével, elapadtak a források.
2012-ben a Magyar Nemzeti Filmalap egyszeri pályázat keretében, az NKA vizuális művészeti kollégiuma pedig 80 milliós keretből támogatta a filmek terjesztését.
Idén azonban egyik támogató sem írt ki pályázatot, holott állami segítség nélkül sem térségünkben, sem Európa más országaiban nem működik az art filmek terjesztése.

A forgalmazók a támogatás igénybevételének elvi feltételeként évente több százezer forintot fizetnek a bemutatandó filmek „art” besorolására a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. A hivatal pozitív döntés esetén határozatot ad ki, amelynek szövege szerint a film „filmterjesztési támogatás igénybevételére jogosult”. Aktuális pályázati kiírás hiányában viszont nincsenek igénybevehető támogatások.

Az art filmek eltűnésével az art mozik is vetíthető filmek nélkül maradnak, bezárásuk elkerülhetetlenné válik, és így később a magyar art filmek sem tudnak majd eljutni a nézőkhöz. Az elmúlt időszakban többször bebizonyosodott, hogy a multiplexekben az új magyar alkotásokat csak néhány hétig vetítik, art mozik nélkül a nemzeti filmgyártás is vetítőhelyek nélkül marad.

Egy kiszámítható és hosszú távú art film támogatási rendszer elindítását sajnos eddig egyik állami szerv sem vállalta fel: a Filmalap és az NKA csak eseti pályázatokat jelentetett meg 2012-ben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig hiába ígérte 2013-ra egy 200 millió forintos pályázat kiírását az art mozik és az art forgalmazók támogatására, a mai napig nem ismert, hogy milyen ismérvek alapján tervezik ezt a pénzt szétosztani.

A Filmforgalmazók Egyesületének álláspontja szerint az art filmek forgalmazóinak a fenti célokra évi mintegy százhúszmillió forint támogatásra lenne szükségük, hogy továbbra is láthatóak legyenek a mozikban a magyar és nemzetközi art filmek.

A hónap elején, november 6-án érkezik a Szörny egyetem. Kedvenc szörny párosunk, Mike és Sully sikolyfakasztóan vicces és egyben megható történetében először ki nem állhatják egymást, majd életre szóló barátságot kötnek. Azt már mindenki kívülről fújja, hogy a story hogy folytatódik, (kezdőknek erősen ajánlott a Szörny Rt.), de hogy a két egyetemista szörny haversága hogyan bontakozik ki diszkógömbökkel, heccelésekkel, és megannyi félelmetesen poénos helyzetekkel azt most az egész család újra és újra élvezheti otthon, kényelmesen, szuperjó minőségben. A lemezen megtalálható a mozikból már ismert, kedves Pixar rövidfilm is, A kék esernyő. A DVD, Blu-ray és 3D Blu-ray változatok mellett a gyűjtők örömére egy szörnyű jó Szörny Rt. és Szörny egyetem DVD díszdobozzal is jelentkezünk!
 
Szintén november 6-án egy felülmúlhatatlan kalandra indulunk a Gyűrűk ura trilógia rendezőjével A hobbit - Váratlan utazás bővített kiadása kapcsán. A háromlemezes bővített Blu-ray  és az ötlemezes 3D Blu-ray kiadás soha nem látott jeleneteket és többórányi extrát tartalmaz, köztük a forgatásról készült exkluzív felvételeket és a film alkotóinak audiokommentárját.  
 
A fantasztikus látványvilágú, akciókkal teli Tűzgyűrű november 16-án jelenik meg háromlemezes 3D Blu-rayen, kétlemezes Blu-rayen és egylemezes DVD-n, valamint háromlemezes 3D Blu-ray steelbook verzióban. Az izgalmas sci-fiben hatalmas szörnyek rémisztő seregei özönlik el a Földet, és gyilkos háború veszi kezdetét. Az emberek óriásrobotokat fejlesztenek ki, hogy legyőzzék az idegeneket, ám az egyszerre két pilóta által irányított gigászok is védtelennek bizonyulnak az intelligens lények ellen. Egy kiábrándult expilóta és egy zöldfülű újonc egy kimustrált, ósdi gépezettel indul neki, hogy megakadályozza a fenyegető apokalipszist.
A lemezek magyar feliratos többórányi extrában bővelkednek, köztük kimaradt jelenetek, bakiparádé, rendezői kommentár, kulisszatitkok és 14 rövidfilm a lenyűgöző sci-fi háttérmunkáiról.
 
A Disney/Jerry Bruckheimer Films égisze alatt készült a Karib-tenger kalózai sorozatot is jegyző Gore Verbinski rendezésében Johnny Depp és Armie Hammer főszereplésével A magányos lovas, mely szintén november 13-án érkezik Blu-rayen és DVD-n. Az izgalmas akcióval és sok humorral fűszerezett kalandfilmben az alkotók modern szemlélettel keltik életre a híres maszkos hőst. Tonto, az indián harcos (Johnny Depp) visszaemlékezéseiből tudhatjuk meg, hogyan vált John Reid (Armie Hammer) a törvény emberéből az igazság jelképévé. A nézők, mintha nagy meglepetések és humoros zsörtölődések elszabadult vonatán ülnének, szemtanúi lehetnek, ahogy a két botcsinálta hős megtanul együttműködni a kapzsiság és a korrupció elleni küzdelem során. A kimaradt jelenetek és bakiparádék mellett egy igazi vadnyugati utazásra indulhatunk Armie kalauzolásával, továbbá betekintést nyerhetünk egy menő cowboyképzőbe.
 
Hogyan lesz egy átlagos kislányból csodált hercegnő? Milyen értékeket és tudást kell elsajátítania, hogy ne lógjon ki az udvarból, nem is beszélve a királyi etikett labirintusáról? Szófia, a Disney legfiatalabb hercegnője átlagos lányként éli mindennapjait Bűbáj Birodalomban egészen addig, amíg édesanyja férjhez nem megy a királyhoz. A kislány egy csapásra a királyi kastély lenyűgöző, ám sokszor érthetetlen világában találja magát, a mérhetetlen pompa és újdonsült mostoha testvérei, Amber és James társaságában. A Disney csatornán nagy sikerrel futó Szófia hercegnő kalandjai november 20-án jelenik meg DVD-n.
 
A Robert DeNiro és John Travolta főszereplésével készült feszült akció-thriller, a Gyilkos szezon november 27-én jelenik meg DVD-n. Benjamin Ford (DeNiro), amerikai veterán a hegyekbe vonult, hogy nyugalomra leljen és a háta mögött hagyja a háborús életét. Egy nap váratlanul belebotlik egy turistába (Travolta), akivel hamar összebarátkozik. A látogató azonban közel sem az, akinek látszik. Hamarosan egy az egy elleni harc veszi kezdetét az amerikai és a szerb katona között.  
 
A hónapot a világ egyik leghíresebb kreatív emberéről, Steve Jobsról szóló életrajzi filmmel zárjuk. Innováció, inspiráció és képzelőerő - ezek azok a szavak, amelyekkel Steve Jobs munkásságát méltatják szerte a világon. Jobs kétségkívül korunk egyik legsokoldalúbb és legbefolyásosabb személye volt. Alkotásainak hatása a modern életstílusra, az informatikára és a gazdaságra felülmúlhatatlan. Az Apple termékek megannyi iparágba új minőséget hoztak, valódi motorként segítették a felhasználók kreativitásának kiteljesedését. A november 27-én megjelenő jOBS – Gondolkozz másképp című filmben Ashton Kutcher kelti életre a nagy innovátort.

Pro Video Film novemberi DVD BD megjelenések   plevan.petrus gmail.com   Gmail.png

Monsters_University_DVD_HUN_2d.jpg

süti beállítások módosítása