Franciaországban ezzel a plakáttal promózzák Nicolas Winding Refn (Drive, Elátkozott város) Only God Forgives című filmjét. Az film premierje a május 15-én kezdődő cannes-i filmfesztiválon lesz.

only_god_forgives_ver2_xxlg.jpg

Lehet, hogy mostani házasságát is elszúrja Ryan Reynolds, ahogyan a Scarlett Johanssonnal kötött frigye sem tartott sokáig. Jelenlegi feleségével, Blake Livelyvel sem találja a közös hangot a mézeshetek óta. A fő baj állítólag az, hogy a Hollywood egyik legszexisebb férfiújának kikiáltott Ryan úgy viselkedik, mint egy tipikus férj. Kevés szabadidejében vagy a tévé előtt punnyad sörrel a kezében, vagy kempingezni viszi szőke feleségét a vadonba, ahol a madár se jár. Blake nem ehhez van szokva: ő inkább bulizna és egzotikus helyekre menne nyaralni, ahol minden csupa luxus és nem csípnek a bogarak. Eltérő életstílusuk miatt egyre többet veszekednek és már sokan arra fogadnak, hogy jó úton haladnak a válás felé.

521938_485084124878119_557035887_n_1.jpg

Új filmjében is különleges életstílust követ Ryan Ryenolds - ugyanis meg van halva. A R.I.P.D. - Szellemzsaruk című produkción nem hétköznapi rendőrt alakít: olyan elhunytat, aki egy speciális osztag tagjaként a nyughatatlan szellemekkel foglalkozik. Igazából azonban hősünket nem is a kísértetek kordában tartása foglalkoztatja, hanem annak kiderítése, hogy ki ölte meg őt, és ebből sok baj származik. A film másik sztárja az Oscar-díjas Jeff Bridges.
(R.I.P.D. - hazai bemutató: 2013. július 18.)

Vin Diesel már elszólta magát a Facebookon, miszerint most nyáron kezdődik a Halálos iramban 7 forgatása, de e körül még kavarás lehet. A film másik főszereplője, Dwayne Johnson ugyanis nyáron új filmjét forgatja, méghozzá hat hétig Budapesten, ezért nem fog ráérni, hogy Vin Diesellel száguldozzon Los Angelesben. Azt ki lehet zárni, hogy Johnsont kihagyják a sorozat következő részéből, az általa alakított Hobbs nevű fejvadász ugyanis azonnal a rajongók kedvence lett. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a Halálos iramban 7 forgatása alkalmazkodik Johnson munkarendjéhez, és az ő jeleneteit akkor veszik fel, amikor egyéb kötelezettségeit már letudta.
Az mindenesetre biztos, hogy a Halálos iramban 6 a nyári moziszezon nagy durranásának ígérkezik.
(Fast and Furious 6. - hazai bemutató: 2013. május 23.)

894970_10151399701387406_2058969282_o.jpg
 

Naponta tízszer kellett ennie Mark Wahlbergnek ahhoz, hogy néhány hónap alatt húsz kiló izmot tudjon felszedni Pain & Gain című filmjéhez. Az evés mellett persze naponta órákig súlyokat emelgetett, hogy a bevitt temérdek fehérje beépüljön. "Napi két grillcsirke és rengeteg túró volt a menü, arányosan tíz részre elosztva - meséli a sztár. - A végén már borzasztóan elegem volt belőle, és utána hetekig még gondolni sem mertem a csirkére."

150466_10151351154556701_1060265448_n.jpg

Mark Wahlberg és Dwayne Johnson miami testépítőket alakítanak a Pain & Gainben, akik elhatározzák, hogy emberrablásból fognak meggazdagodni. A terv első fele, vagyis az emberrablás sikerül, de a folytatás során mindent elbaltáznak, amit csak lehet, ezért a vállalkozásnak vérfürdő lesz a vége. A filmet Michael Bay rendezte, akinek régi vágya volt, hogy a sok szuperprodukció után egy kis költségvetésű, tarantinós hangvételű szerzői darabbal rukkoljon elő. A Pain & Gain készítése során olyan jól összebarátkozott Wahlberggel, hogy őt tette meg a Transformers 4 főszereplőjének, amelyet két hónap múlva kezdenek forgatni. Addigra a színésznek vissza kell fogynia normális 75 kilós versenysúlyára, amit állítása szerint rendszeres kardiózással fog elérni.
(Pain & Gain - hazai bemutató: 2013. augusztus 8.)

Fülsiketítő üvöltéssel csap le majd áldozataira a Tyrannosaurus Rex a hamarosan látható Jurassic Park 3D-ben, és biztos kevés nézőnek fog eszébe jutni, hogy a hangorkán eredetileg egy aranyos kiskutyától származik. A kistermetű eb egy Buster névre hallgató Jack Russell terrier volt, gazdája pedig Gary Wydstom, Steven Spielberg 1993-as klasszikusának hangmérnöke. A szakember hónapokig törte a fejét azon, milyen hangokból keverje ki a dinók ordítását a Jurassic Parkban, aztán egyik nap megvilágosodott. "Megláttam Bustert, amint játékosan egy kötelet cibált, pont úgy, ahogy a T-Rex a filmben cincálja a zsákmányát - meséli Wydstom. - Innen jött az ötlet, hogy Buster hangjából keverjem ki a T-Rex ordítását. A kutyám sípoló hangon ugatott, ami megfelelően lelassítva rémisztő üvöltéssé változott."

525341_537542179624003_105286723_n.jpg

Wydstom azt is elárulta, hogy a Jurassic Park kisebb termetű, de annál veszélyesebb ragadozói, a velociraptorok párzó teknősök hangján szólalnak meg, persze megfelelő hangmérnöki munka után.
Steven Spielberg korszakalkotó dinós filmje húsz év után térhatású változatban tér vissza a mozivászonra, amihez persze a hangot is újrakeverték, hogy a néző a dzsungel közepén érezze magát, éberen szimatoló őshüllők között.
(Jurassic Park 3D - hazai bemutató: 2013. május 2.)

Ladies & Gentleman, FanBoys & FanGirls of all ages: I give you The #Amazing Harry Osborn.

the-amazing-spider-man-2-dane-dehaan.jpg

Day 52. My name is Max.

the-amazing-spider-man-2-jamie-foxx.jpg

Hát wow. Négy csaj és egy szünet. A Tavaszi Szünet. 

Spring Breakers - Csajok Szabadon Kritika. 

Nem is tudom hol kezdjem. Ez a film... Más. Elég érdekes egy film teli piával droggal szexszel és egy rakás fegyverrel. Na de mennyi fegyver, az nem semmi. Nem ilyennek képzeltem el egy Tavaszi Szünetet. 

A film elég sötétre sikeredett és ezt megkoronázta a 18-as karika. A történet amúgy négy egyetemista lányról szól, akik kiakarnak szabadulni a nyugodt, unalmas életükből. Tehát elhatározzák, hogy elmennek Kaliforniába a Tavaszi Szünetre, buliznak, piálnak és jól érzik magukat. Volt egy kis bökkenő: nem volt elég pénzük. Tehát hárman (Candy, Brit, Cotty) kirabolnak egy éttermet. Máris lett pénz. A Negyedik hölgyemény (Faith) pedig beletörődve a rablás gondolatába elmegy a barátnőivel bulizni... Miután lecsukják őket, egy Alien nevű fazon leteszi az óvadékot értük és ekkor kezdődik az igazi buli...

Meg kell mondjam, hogy a Spring Breakers számomra nagyon-nagyon tetszett. Habár tele volt logikai hibával és nem éreztem, hogy bármi extra lenne a filmben technikailag, mégis... Annyira visszaadott valamit. Nem tudom megmondani mit, talán a film a saját tükörképünket adja vissza a mozivásznon. Nem azért mert én is kirámoltam egy boltot, hogy leutazzak bulizni, majd felszívtam egy porzsáknyi kokaint... Nem ezért. Hanem mert egyszerűen amit látunk, ahogy látjuk elgondolkoztatja az embereket. 

Amit ez a film ad az semmi más, mint egy hihetetlenül felnagyított eltúlzott már-már fantasy történet. A rendező és egyben író Harmony Korine egy olyan történetet rakott össze, ami egyrészről nagyon túlzó, nagyon sötét. Másrészről viszont, nagyon is valós. Talán ez az, ami elgondolkoztat. 

Eszméletlen a karakterek fejlődése és hogy percről percre mélyebbre és sötétebbe kerülnek. És a végén pedig kiteljesedik mindaz, amit a film eleje óta építettünk. 

Summa Summarum: Ez nem vígjáték, ez egy dráma. 18-as karikával. Tehát nem az a fajta dráma ahol mindenki szeret mindenkit a film végén, félre ne értsük. Itt nincs Happy Ending. A lányok jól játszottak James Franco is remek volt. A történet meg... Elég kemény. Én szeretem az ilyen stílusú filmeket. 

Tanulságok: Oh ebből rengeteg van a filmben, de a legjobb három. 1. Lányok, ne tényleg ne üljetek be idegen autójába. 2. Fegyver gyermek kezébe nem való. 3. Pénznek csak akkor van mámorító illata ha már előtte felszívtál egy falura elegendő kokaint. 

12/12

Wexylum

Man of Tai Chi Trailer

Címkék: előzetes Man of Tai Chi

2013.04.20. 22:49

Előzetest kapott Keanu Reeves első rendezése. Főbb szerepekben Keanu Reeves, Tiger Hu Chen, Simon Yam, Karen Mok és Iko Uwais  (The Raid: Redemption).

300: A Birodalom hajnala karakterek, hivatalos leírással és sziopszissal.

Themistokles (Sullivan Stapleton):


Walking the line between savvy statesman and battle-hardened soldier, this Greek general has no illusions about what motivates men, kings or gods. He knows well how the game is played.

A master strategist, Themistokles holds an unflinching vision for the glory of Greece and will do whatever it takes to realize that vision—whether leading the charge on the battlefield or subtly working his influence behind the scenes.

Now, facing the onslaught of the massive Persian navy, he may be outnumbered but not out-maneuvered. Knowing there's more at stake here than his life and the lives of his men, he will gamble everything on a daring plan that could seal the fate of Greece and the future of democracy.

Sullivan Stapleton takes on the nuanced role and describes Themistokles as a "people person," just one of the many facets that make up this richly developed character—a man of wit and persuasive charm, as well as steely determination.

char1-right.png

Artemisia (Eva Green):

A woman commanding armies in a man's world, this skilled and ruthless warrior—the real power behind Xerxes' throne—knows that the rules have never applied to her. And never will. Meeting Themistokles head-on with the Persian armada, Artemisia will set the sea on fire, assaulting Greece not only for power and glory but for vengeance, the roots of which are known only to herself…and for which she is willing to sacrifice thousands and alter the fate of nations.

Bringing the volatile, vindictive and unapologetically ambitious warrior Artemisia to life is Eva Green, who says, "I love playing evil characters, but ones who are complex, and have a reason to behave in such a way… It's always more interesting."

char2-left.png

VISSZAJÖTT. Arnold Schwarzenegger, a legendás akciósztár visszatér – ő Ray Owens, egy álmos határvároska seriffje és az egyetlen ember, aki útját állhatja egy szökött kartellvezérnek. Owens napjai csendesen telnek, mióta otthagyta a Los Angeles-i rendőrség kábítószerosztályát. A nyugalmas időknek azonban egy csapásra vége szakad, amikor a hírhedt drogbáró, Gabriel Cortez megszökik az FBI fogságából, és 320 km/órás sebességgel száguld az amerikai–mexikói határ felé. Mielőtt azonban átjuthatna, Owensszel és hűséges helyetteseivel találja szembe magát, és a békés kisvárosban elszabadul a pokol. 

Megjelenés: 2013. május 22.

The Last Stand-DVD_2D pack.jpg

Jupiter a Mátrixban

Címkék: Jupiter Ascending

2013.04.20. 15:09

A Wachowski testvérek – az elmúlt évtizedek legkülönlegesebb alkotópárosa – csak különleges világokban utaznak. A Mátrix-trilógia tette őket legendássá, de a Felhőatlasz-szal is azt bizonyították: elképesztő fantáziával és nagy játékos kedvvel készítik filmjeiket. És már forgatják új művüket, a Jupiter Ascending című sci-fi kalandot, melynek a forgatókönyvét is ők írták. A film főszerepét Mila Kunis alakíja, őt hívják Jupiternek: az átlagos, chicagói lány különös kalandba sodródik, amikor érte jön a Földre egy genetikusan módosított, egykori kommandós (Channing Tatum). A történet Chicagóból a csillagok közé vezet, és – ahogy ezt már Wachowskiéktól megszokhattuk – a vad kalandok közben az Univerzum néhány végső, nagy kérdését is felteszi.

channing-tatum-hd-1-7566171.jpg

A rendezők csupa régi munkatársukkal kezdtek forgatni a London-környéki Leavesden Stúdióban: a producer, az executive producerek, a digitalis effektusok tervezője, az operatőr, a látvány- és jelmeztervező és a sminkes is segítette már munkájukat a Mátrix-ban és a Felhőatlasz-ban.
A film méreteit jelzi, hogy a stáb majd három hónapig dolgozik majd Angliában, hogy azután Chicagóba tegye át a székhelyét. A filmet a Warner Bros. fogja forgalmazni. via IC Press

Spears és a törpök (KN)

Címkék: The Smurfs 2

2013.04.20. 15:08

Britney Spears új színe: hupikék! A pop ikon twitter oldalán tette közzé a nagy hírt: felvett egy dalt, ami a nyár legfantörpikusabb filmjét, a Hupikék törpikék 2.-t (KN) (Smurfs 2, hazai bemutató: augusztus 1.) fogja feldobni. A dal címe: Ooh La La, szerzői pedig Dr. Luke, Ammo, Cirkut és J Kash.
– Gyerekkorom óta imádom a Hupikék törpikék-et, és a fiaim meg a világ legnagyobb törprajongói – nyilatkozta az énekesnő. – Őket akarom meglepni azzal, hogy amikor nézik a filmet, egyszer csak énekelni kezd benne az anyukájuk! Tutira azt fogják erre mondani: Törpisztikus!

smurfs-2-britney-spears-ooh-la-la.jpg

A rendező, Raja Gosnell szerint a dal pompásan elkapta a törpös-partizós hangulatot. Így aztán az új törpfilm igazi szenzációja, hogy Katy Perry és Britney Spears együttműködését hozza: Perry adja a hangját a legszebb törplánynak, Törpillának – igazi, ezúttal nem lesz sok alkalma megszólalni, hiszen a 2. részben elrabolja és Párizsba hurcolja őt Hókuszpók; a megmentésére induló hősies törpöket pedig saját ellentörpjeivel, a két Komiszkával: Vexivel és Haxival próbálja legyőzni.
Félelemre szerencsére semmi ok. A sok kaland vége úgyis: hupikék! via IC Press

A héten valószínűleg kinyílt néhány pezsgőspalack a Twentieth Century Fox Stúdió irodáiban. A világ egyik legnagyobb filmkészítő műhelye a múlt hétvégén ünnepelte idei első milliárdját: mindössze három és fél hónapra volt szükségük ahhoz, hogy a filmjeikre világszerte egymilliárd dollárért váltsanak jegyet. Minden idők jegybevételi-gyorsasági rekordját azért nem sikerült megdönteniük: a bajnok szintén a Fox, a 2010-es teljesítményével akkor az Avatar diadala segítette őket hozzá, hogy még ennél is hamarabb gyűjtsék össze a csillagászati összeget.
Ebben az évben több filmre is szükség volt az elképesztő eredményhez. A Pi élete (12) egymagában 485 millió dollárt jelentett, a másik világsiker, a Die Hard – Drágább, mint az életed (16) 235, a Croodék (6) 225 milliót adott hozzá az eredményhez (és még bőven termeli a bevételt). Az elmúlt öt évben négyszer történt meg, hogy a Fox stúdió volt az első a hollywoodi nagy filmes cégek közül, amelyik átlépte az álomhatárt, története során összesen 13-szor érték el ezt az eredményt.
És a java még hátravan. A Fox nem áll meg itt, hiszen még számos nagy dobással készül 2013-ra: a Jégkorszak alkotói új látványos-kalandos animációs filmmel rukkolnak elő. A zöld urai (6E) (Epic, hazai bemutató: május 23.) után Vince Vaughn és Owen Wilson vígjátéka, a Gyakornokok (12E) (The Internship, hazai bemutató: június 13.) következik, majd jön a „női Másnaposok-nak” nevezett Női szervek (12E) (The Heat, hazai bemutató: július 11.), melyben Sandra Bullock és Melissa McCarthy együtt nyomoz. A rajongók rég várják az X-Men legkeményebb figurájának új kalandját. A Farkas (16E)  (Wolverine, hazai bemutató: július 25.) is a nyár szenzációja lesz, és a vakáció vége előtt jut még hely egy mágikus-kalandnak. A mozikba kerül a félig isten, félig átlag kamasz Percy Jackson új története a Szörnyek tengere (Percy Jackson: Sea of Monsters, hazai bemutató: augusztus) via IC Press

Henry Cavill és Benedict Cumberbatch látható a képeken.

man-of-steel-henry-cavill5.jpg

star-trek-into-darkness-benedict-cumberbatch4.jpg

Hírek röviden 04.20.

Címkék: hírek röviden

2013.04.20. 12:43

  • 23-án érkezik a Thor: The Dark World első előzetese.
  • Az Oscar-gála producerei felkérték Seth MacFarlane-t, hogy vezényelje le a jövő évi gálát is, de még nem döntötte el, hogy él-e a lehetőséggel.
  • A Sony egy héttel előbbre hozta Amerikában A Föld után premierjét, amely így már május 31-től mozikba kerül.
  • Will Ferrell és Jack Black szerződtek le a valós történet alapján készülő Tag Brothers főszerepeire, és két egykori osztálytársat fognak alakítani, akik bár most már 40-es éveikben járnak, még mindig kedvenc játékukkal, a fogócskázással vannak elfoglalva, és mindent megtesznek azért, hogy a másik legyen a fogó. A dolog odáig fajul, hogy már egymás házába is betörnek, csak azért, hogy elkaphassák a másikat.
  • Jason Sudeikis és Rose Byrne kapták a Tumbledown című romantikus vígjáték főszerepeit, mely egy özvegy nőről szól, aki beleszeret abba az újságíróba, aki néhai férje halála ügyében érkezik nyomozni a kisvárosba.
  • Elindult a 300: A Birodalom hajnala (300: Rise of an Empire) hivatalos weboldala.

300  RISE OF AN EMPIRE   Movie Trailer  Photos  Synopsis.png

süti beállítások módosítása