Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette - a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszköd. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a "minden rosszban van valami jó"-tézis.

David O. Russell érdekes rendező. Eddig szinte összes filmjével más-más témához és műfajhoz nyúlt, és ezt most odáig fejlesztette, hogy a Napos oldalban már több stílust is ötvözött. Hiszen akadnak itt romantikus, vígjátékos és drámai elemek is. Három műfaj között nem egyszerű úgy egyensúlyozni, hogy mindegyikből megfelelő mennyiség jusson, valamint túlzások és zavaróan éles váltások se legyenek. David O. Russell pedig egészen ügyesen vette ezt az akadályt.

http://img1.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/17728019_901224197c7d4e4e9f6b51b976b09741_m.jpg

Persze mondhatnánk, hogy könnyű dolga volt, hiszen "hozott alapanyagból" dolgozott, Matthew Quick azonos című könyve alapján. Bizonyára nagyszerű műről van szó, de azt hiszem, ha nem sikerül ilyen jól a casting, sokkal kevésbé lett volna meggyőző a végeredmény. Russell és csapata pedig mert váratlant húzni, és összerakta az első ránézésre egymáshoz abszolút nem passzoló Jennifer Lawrence-t és Bradley Coopert, akik máris szállítják a film legnagyobb meglepetését, ugyanis párosuk rendkívül jól működik és a látszat ellenére nagyon is összeillenek. Ráadásul üdítő volt mindkettőjüket eddigi szerepeikhez képest némileg újszerű közegben látni, és ezt a lehetőséget ők egy-egy remek alakítással hálálták meg. De persze a többi szereplő mellett sem lehet szó nélkül elmenni, hiszen például Robert De Niro hosszú évek óta nem volt ennyire jó és Jacki Weaver is igazán remek Pat aggódó édesanyjának szerepében. Mind a négy színész Oscar-jelölése teljesen megérdemelt. A kisebb szerepekben pedig olyan ismerős arcokkal találkozhatunk, mint Chris Tucker, Julia Stiles, vagy éppen Shae Whigham.

Rengeteg nagyszerű és emlékezetes jelenet váltja egymást, de ennek ellenére is helyenként túl soknak érződött a kétórás játékidő, mert sajnos akad néhány üresjárat és kicsit idegesítő rész, bár ez alighanem elsősorban a főszereplők nem éppen szokványos személyiségéből fakad. Minden hibájával együtt a Napos oldal egy nagyon különleges film, amit már csak a kirobbanóan erős színészi játékok miatt is látni kell. 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr145017662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása