Frankenweenie - Ebcsont beforr

2012.09.23. 22:07

A varázslatos és félelmetes fantáziavilágok mestere, Tim Burton (Alice Csodaországban, A halott menyasszony) új animációs története egy fiúról és annak kutyájáról.

Mikor a kis Victor elveszíti legjobb barátját, Sparky-t, kétségbeesésében segítségül hívja a tudományt, hogy feltámassza hűséges ebét. A kísérlet végül sikerrel jár, az összefoltozott kutya életre kel a kisfiú legnagyobb örömére. Victor először próbálja mindenki elől rejtegetni síron túli kutyusát, ám mikor Sparky végül kijut a házból, Victor diáktársai, tanárai és az egész város kénytelen rádöbbenni, milyen szörnyű következményekkel járhat, ha új pórázzal akarjuk kordában tartani az életet. Tim Burton fekete-fehérben és klasszikus stop-motion technikával forgatta újra egykori rövidfilmes történetét, mindezt pedig 3D-s látvánnyal spékelte meg, a különböző filmes korszakok technikáinak vegyítésével így valóban különleges és egyedi látványt hozott létre.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16491195_82c6617e72db8a74a454f94b7ff51737_xl.jpg

Jegyzetek:

  • A Frankenweenie – Ebcsont beforr Tim Burton 1984-es élőszereplős rövidfilmje, az azonos című, 29 perces Frankenweenie rövidfilm egész estés animációs feldolgozása.
  • Tim Burton e filmben felettébb különös módon nem dolgozott együtt sem Johnny Deppel, sem pedig Helena Bonham Carterrel. Depp utoljára a 2003-as Nagy hal című filmjéből maradt ki, Carter pedig az 1999-es Az Álmosvölgy legendájából.
  • Burton annak idején egész estés, stop-motionnel készített filmként látta maga előtt a sztorit, ám akkor nem állt rendelkezésére ekkora költségvetés, így döntött végül az élőszereplős, rövidfilmes formátum mellett.
  • A rendező korábbi hasonló technikával készített filmjeit, a ’93-as Karácsonyi lidércnyomást (igaz, ennek csak ötletadója és producere volt), valamint a 2005-ös A halott menyasszonyt egyaránt Oscar-díjra jelölték.
  • Az alkotók több mint kétszáz bábot és miniatűr díszletet alkottak meg a filmhez. A karakterek neveit (pl. Victor, Elsa van Helsing, Edgar „E” Gore, Mr. Burgemeister) klasszikus horrorfilmek szereplői inspirálták.


Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

A hobbit - Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey) legújabb poszterén Zsákos Bilbó (Bilbo Baggins), azaz Martin Freeman látható.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16806751_0a89b0772460df2249f4ee66cc36f34d_xl.jpg

A Wachowski-testvérek Felhőatlasz című sci-fi-jének első tévéreklámja.

Vamps poszter és előzetes

Címkék: előzetes poszter

2012.09.23. 21:30

Az Anchor Bay Films fogja forgalmazni a Vamps című vámpíros vígjátékot, melynek főszerepeit Krysten Ritter és Alicia Silverstone alakítják. Az alkotás, melyet  Amy Heckerling (Spinédzserek, Anyád lehetnék) rendezett saját forgatókönyve alapján november 2-án kerül egyes amerikai moziba.

Silverstone és Ritter két fiatal vámpírlányt játszik, akik New York éjszakai életében "vadásznak", Sigourney Weaver pedig Ciccerus-t, egy vérszomjas fővámpírt alakít, aki kész bármit megtenni, csakhogy megvédje a dinasztiáját.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16800503_a793bd5cd33839fea82706e13454d481_xl.jpg

A Filmipar kritikája - írta:Wexylum

Címkék: kritika

2012.09.23. 20:33

Teljes mértékben kiborultam! Nem bírom tovább, most szakadt el nálam a cérna. 12 éve. Ennyi ideje követem tudatosan a film és sorozat ipar termékeit. És kész, vége. Tőlem most egy az egész iparra vonatkozó kritikát fogtok hallani: Filmipar átfogó kritika. 

Kezdeném ott, hogy elmagyarázom miért is 12-es skálán pontozom a filmeket. Azért mert a 10 túl kevés nekem, a 100 túl sok, a 15 túl csúnya szám és ekkor jött a 12, ami tökéletesen lefedni a teljes filmipart.

Azt is gondolom észrevettétek, hogy nem adtam még egy filmre se 12/12 pontot. Elmondom miért nem: A 12/12 jelentése, hogy EPIC. Na mármost én még nem láttam EPIC filmet 2009 óta. Mi az Epic film? Az amit a filmipar elfeledett, az amit az írók képtelenek megírni, az amire mindannyian várunk. 

Nehéz körbeírni ezt a kategóriát, mert nem szilárd fogalom hanem dinamikusan változó, egy film sem egyforma. Egyszerűbb példákat adni, időrendi sorrendben: Sir Charlie Chaplin alkotásai; Doctor Who; Star Trek; Star Wars (Trilógia 4-6); [...]; Jurassic Park; Titanic; Mátrix; Andromeda; Firefly; Harry Potter (Csak az első) és végül az utolsó Epic film, ami eddig vászont látott: Avatar. 

Mi a közös ezekben a filmekben-sorozatokban? Hogy előremutatnak, a korukat megelőzve valami újat valami lélegzetelállítót hoztak a világra, olyat, amit még eddig soha senki. Ezt nem látom a mai filmekben. 

Nincs Epic alkotás, nincs egyediség, nincs előremutatás. Ez a legnagyobb gond: nincs előremutatás. Nem látom azt, hogy a világ mozogna előre, nem látom a fejlődést, az újítást. Egy helyben áll a filmipar és próbál megélni az eddigi sikereiből. 

De miért? Miért nem kapnak magukhoz az írók és próbálnak valami elképesztőt, valami lélegzetelállítót, valami történelmei jelentősségű filmet megírni?! Az Avatar elkészítésekor James Cameron egy teljes világot épített fel, az első kőtől az utolsó fűszálig és egy előremutató, új fejlesztéső kamerával vitte mindezt vászonra. 

Meg kell értenie minden írónak és rendezőnek: ez már egy más világ. Ebben a világban már olyan intenzív impulzusok érik az embereket, hogy egy egyszerű film nem elég, valami nagyobb kell. A ma emberét nehezebb lenyűgözni, mint a 20. Század emberét. 

Mindent egybevetve a Paranormal Activity 4 érdekes lesz, szeretem az ilyen alacsony költségvetésű filmeket. Felhőatlasz. Jó kezdeményezés, de max Eredet szintűre sikerülhet, ami nem rossz... De nem EPIC.

Mi a tanulság ebből: Ne egyél sok Pizzát estére, mert rosszat fogsz álmodni!

Wexylum 

Ebben a filmben mindenki sír... Non-stop. Na, ennyibe benne is van a lényeg... Na jó, írok még pár gondolatot: The Possession (A Démoni Doboz).

A történet elég standard misztikus-horror-thiller alapokon nyugszik. Persze az elején elsütik a Paranormal Activity poénját: Tehát a nézővel közlik, hogy ez egy igaz történet.

Maga a film engem nem mozgatott meg, megjegyzem most nem lehet minden szavamat készpénznek venni, mert nem igazán szeretem az ilyen filmeket... Akárhogy is, meg kell adni, hogy a főszerepben játszó Nathasa Calis, kiemelkedően jól játszott. A szerepe igen standard volt: a 10 éves kislány, akinek a szülei elváltak. Van egy energetikusabb nővére és szereti a Dobozokat... A démoni Dobozokat. Amúgy az ilyen Dobozban-a-szellem együttest már párszor eljátszották, de Zsidó-szellem még nem volt, ugyanis a Dobozban egy Zsidó szellem volt. Tehát aákár horror akár nem csak 16-os karikát kapott, amit teljesen meg is értek, mert annyira nem lett ez horror. Persze volt itt minden kellék, zene is pont úgy sikerült ahogy annak lenni kell. Volt nekünk vizes aszfalt meg minden tuti anyag, ami a horrort azzá teszi ami. Mégis, nem jött át nekem teljesen. Olyan érzésem volt a film közben, hogy nem is tudom mintha egy misztikus-családi-drámát néznék néhány thriller jelenettel. Persze nem panaszkodom a film így is megüt egy bizonyos szintet, de valljuk be: nem egy Kaptár vagy Alien szintű film volt. 

Ami az egész dolgot feldobta, hogy mindenki sír: főleg Nathasa... Ezáltal a készítők próbáltak szemre közelíteni és így egyfajta hangulatot adtak a filmnek, ha már van egy alaphangulat, akkor már egészen meglágyul a szívem. 

Mindent összevetve több dolgot is megjegyeznék így a végére: Elsőként, hogy Nathasa majd keressen fel engem mondjuk 6-8 év múlva. Második: megtudtuk, hogy az Amcsik házteteje milyen felülnézetből (Sokkal jobb volt mint a Google Maps...). Végül pedig: Gyerek kezébe ne adjál régi kinézetű alig kinyitható héber feliratos Dobozt!! Miért tennél ilyet?! 6/12

Wexylum

A The Weinstein Company 2012. február 14-én mutatja be az Escape from Planet Earth című animációját, mely Callan Brunker rendezésében készült. Főbb szinkronhangok: Brendan Fraser, Rob Corddry, Jessica Alba, James Gandolfini and Sarah Jessica Parker.

A 3D-s animációs vígjáték története a Baab bolygón játszódik, ahol a szeretett Scorch Supernova (Brendan Fraser) nevű űrhajós valóságos nemzeti hős a kék űrlények számára. Scorch már számos vakmerő küldetést végrehajtott a szabályokhoz mereven ragaszkodó öccse, Gary (Rob Corddry) segítségével. Amikor azonban főnökük, Lena (Jessica Alba) tájékoztatja őket egy veszélyes bolygón uralkodó vészhelyzetről, Scorch testvére tiltakozása ellenére odamegy és belevág egy újabb veszedelmes küldetésbe. Csakhogy azonnal belesétál az ördögi gonosztevő, Shanker (James Gandolfini) csapdájába, így Garynek kell bátyja megmentésére sietnie. Szerencsére azonban nincs teljesen egyedül: szeretett felesége, Kira (Sarah Jessica Parker) és kalandvágyó kisfia, Kip is vele tart. @Luke

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16800499_f11be6ce0a81320c5f8a5f145389ea2a_xl.jpg

Hírek röviden 09.22.

Címkék: hírekröviden

2012.09.22. 14:32

  • Egy stábtag elhunyt ma a Lone Ranger forgatásán, ahol reggel szívrohamot kapott.
  • A Magnet Releasing fogja forgalmazni a Here Comes the Devil című thrillert, mely két gyerekről szól, akik eltűnnek egy nyaraláson, majd hamarosan sértetlenül előkerülnek, de furcsán kezdenek viselkedni.
  • Kevin Feige ismét nyilatkozott, ezúttal Hulkról. Mint mondta, több filmet is terveznek a karakterrel a középpontban, de 2017-nél korábban egyik sem várható.
  • A Transformers 4-ben is Peter Cullen fogja adni Optimus eredeti hangját, Michael Bay pedig ismét kijelentette, hogy a film nem reboot lesz.
  • A LEGO kiadta az Acélemberhez kapcsolódó játékainak listáját, és ha hinni lehet ennek, elképzelhető, hogy elspoilerezték a film másik fő gonoszát, aki nem más, mint SPOILER: Black Zero.
  • Jorma Taccone fogja rendezni a Spy Guys című vígjátékot, melyben egy CIA ügynököt emberöléssel vádolnak, ezért kénytelen elmondani barátainak, hogy mi is a foglalkozása valójában, hiszen csak a segítségükkel tudja tisztázni a nevét.
  • Allen Hughes elkészíti a 2005-ös koreai A Bittersweet Life remake-jét, mely egy hotel vezetőjéről szól, aki azt a feladat kapja, hogy kövesse főnöke hűtlen szeretőjét.
  • A Waterman Entertainment élőszereplős és animációs részeket is tartalmazó filmet készít az '50-es években nagy népszerűségnek örvendő Mister Ed című sorozat alapján.

Carrie banner

Címkék: poszter Carrie

2012.09.22. 14:25

Tegnap volt Stephen King 65 éves! King világhírű regényének karaktere, Carrie, szintén egy napon "ünnepel" az íróval. E jeles alkalomból pedig elindult a Chloë Moretz főszereplésével készült remake hivatalos Facebook odlala.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16800329_cdca2eac722d564ad7d142ec0d10592b_l.jpg

Jeff Wadlow (Sose hátrál meg!) rendezésében forog a Ha/ver második része és a forgatáson ezúttal már Jim Carry is feltűnt, aki Stars ezredest alakítja a jövő nyáron bemutatásra kerülő képregény-adaptációban.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16800105_b66596cbc03e1320afd6044c9951e00d_l.jpg

Január 11-én kerül mozikba Ruben Fleischer (Zombieland) Gengszterosztag (Gangster Squad) című filmje, melyben melyben egy titkos rendőri egység (Josh Brolin, Ryan Gosling, Giovanni Ribisi, Robert Patrick) felveszi a harcot a Los Angelest irányító gengszter, Mickey Cohen (Sean Penn) ellen. 

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16783249_bd376cf57371e2d67191dd03519e0839_m.jpg

Négy lehetséges befejezést kaptunk az új hobbit előzetes lezárásához.

Ron Howard, Jamie Foxx, Eva Longoria, Biz Stone (Twitter Co-founder), Georgina Chapman és James Murphy (LCD Soundsystem) a Project Imaginat10n címen futó szkeccsfilm megbeszélésén.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16797921_18e07f139a020f764a6c14daafcf3d48_xl.jpg

Alább hat forgatási videó látható, ami Tenerifén készült, Justin Lin The Fast and the Furious 6-jához.

Nemzetközi előzetes Ang Lee (Woodstock a kertemben, Túl a barátságon, Hulk) Pi élete (Life of Pi) című filmjéhez, ami Yann Martel azonos című könyve alapján készült, Tobey Maguire, Suraj Sharma, Irffan Khan, Gerard Depardieu és Adil Hussain kapott főszereplésével. A történet egy különös indiai kamasz fiú, Pi – aki egyszerre hindi, keresztény és mohamedán – mesés megpróbáltatásait beszéli el: a srác egyebek közt 200 napot tölt a tengeren hánykódva egy mentőcsónakban együtt egy zebrával, egy orángutánnal és egy bengáli tigrissel.

süti beállítások módosítása