A főiskolás Sara bulis nyári hétvége reményében utazik barátaival szülei tóparti nyaralójába, és amikor megérkezésük után gyorsan mindannyian fürdőruhára vetkőznek, még nem sejtik, hogy a felhőtlen szórakozás helyett a legvéresebb borzalmak várnak rájuk. Maliknak, a tehetséges focistának azonban egy cápa leharapja a karját, és ez egy csapásra véget vet a jókedvüknek: most már csak az számít, hogy motorcsónakkal minél előbb kórházba vigyék Malikot.
Hamarosan kiderül, hogy a víz további gyilkos ragadozókkal van tele, és arra is rájönnek, hogy a csónakjuk nem véletlenül robbant le félúton: valakik eszelős, gyilkos tervet eszeltek ki, és egymás után mindegyiküket a cápák martalékává akarják tenni. Vajon sikerül-e bármelyiküknek is megmenekülni? Az izgalmas fiatal színészeket felvonultató, feszültséggel teli horrorfilm megadja a választ.

DVD megjelenés: 2012. február 22. via Pro Video Film & Distribution Kft.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14378659_92910019a5396c470df677798a428c3c_xl.jpg

Az Avatar hatalmas sikere után Sam Worthington február 2-án ismét visszatér a filmvászonra a Borotvaélen c. filmmel. A Pro Video által forgalmazott látványos és fordulatos akcióthrillert a következő városokban és fővárosi mozikban mutatják be: Alba, Békéscsaba, Debrecen, Eger Agria, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Aréna, Allée, Campona, Corvin, Duna, Mammut, Westend, Lurdy, Pólus, Sugár.

Sam Worthington Nick Cassidyt játssza, az egykori New York-i rendőrtisztet, aki 25 éves börtönbüntetését tölti egy olyan bűncselekményért, amit nem követett el, míg Ed Harrist a könyörtelen üzletember, David Englander szerepében láthatjuk, akinek életfilozófiája: „ha valaki elvesz tőled valamit, vegyél vissza többet, mert ez Amerika”. Húsz emelet magasban Cassidy név szerint kéri a helyszínre a New York-i rendőrség tárgyalóját, Lydia Mercert (Elizabeth Banks), akivel szerelemi viszonyba keveredik. Ahogy Cassidy vakmerő lépése egyre több és több részletet hoz napvilágra, a történet jóval túlmutat az ártatlanságát bizonyítani kényszerült egykori rendőr esetén, sokkal több forog kockán annál, mint hogy egy ember elvesztheti az egyensúlyát.

Többévi próbálkozás után Lorenzo di Bonaventura producernek sikerült régi álmát, a Borotvaélen forgatókonyvét filmre vinnie, az igazának bizonyításáért küzdő exrendőr fordulatos történetét. A film készítése során a készítők rendkívül bonyolult és látványos technikai megoldásokat alkalmaztak, hogy átadják a 20 emelet magasan egyensúlyozó férfi rettegését és elszántságát. Számos mérnök és szakértő segítségével a készítőknek sikerült megteremteniük a tökéleletes körülményeket a filmezéshez: „A Panavision tízméteres Louma Two daruját használtuk, ami másfél méterrel nyúlt ki az épület szélén. Aztán két emelettel fölöttünk ott volt a 25 méteres és több mint 300 kilogramm súlyú daru, ami a Madison sugárút négy sávja fölött lengett. Mivel az épület párkánya csupán 35 centiméter széles, nem volt elég helyünk ahhoz, hogy Sam Worthington arcát megfelelő körülmények között filmezzük és kommunikáljunk vele, emiatt kellett a kamerákat felfüggeszteni 60 méter magasan, a semmi közepén” – magyarázza egy technikai szakember.

A Borotvaélen rendezője Asger Leth, akinek ez az első játékfilmje, korábban dokumentumfilmeket rendezett; forgatókönyvírója Pablo F. Fenjves, fényképezte: Paul Cameron.  Szereplők: Nick Cassidy - Sam Worthington (Avatar, Titánok harca), Lydia Mercer - Elizabeth Banks (A következő három nap), David Englander - Ed Harris (Az órák, A szikla), Joey Cassidy - Jamie Bell (Billy Elliot), Mike Ackerman - Anthony Mackie (Millió dolláros bébi), Jack Dougherty - Edward Burns (Ryan közlegény megmentése), Suzie Morales - Kyra Sedgwick (A főnök).

Hazai mozipremier: 2012. február 02. Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14158279_7e53febf9b80246bd0ee572ddb58c1e0_xl.jpg

Alább az első tévéreklám látható a Universal Pictures animációjához, melyet március helyett csak októberben láthatunk a hazai mozikban...

A Paramount Vantage március 16-án mutatja be (limitáltan) a Jeff, Who Lives at Home című R besorolású dramedyt, melyet Jay Duplass és Mark Duplass (A furcsa srác) saját forgatókönyve alapján vezényelt le, Jason Segel, Ed Helms, Judy Greer, Susan Sarandon és Evan Ross főszereplésével.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14375249_db6319158f439752fca2cafc72c85aae_xl.jpg

Jeff (Jason Segel) felnőtt férfi létére még mindig otthon él a szüleivel. Az élete nem tart semerre, egészen addig, amíg nem tölt együtt egy napot testvérével, Pat-tel (Ed Helms).

7500 jelenetfotó

Címkék: 7500

2012.01.22. 18:01

Az Entertainment Weekly tette közzé az első fotót a Takashi Schimizu (Átok, Átok 2.) rendezésében készült 7500 című thrillerből, melyet CBS Films augusztus 31-én fog bemutatni, Ryan Kwanten ("True Blood"), Amy Smart, Leslie Bibb, Jamie Chung, Christian Serratos, Scout Taylor-Compton és Johnathan Schaech. A története egy repülőn játszódik, amelyen gonosz erők munkálkodnak.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14373861_1e6bda6c55e1debb4696a66e1d088fdb_l.jpg

Abban a pillanatban, amikor szerelmes lesz az ember, zene csendül a fülében, mindenkinek másféle muzsikaszó -- vallja az író-rendező, Emmanuel Mouret, aki immáron többedik munkáját szenteli az emberi kapcsolatoknak, a szerelem ábrázolásának. A Csak egy csók című, itthon is nagy sikerrel játszott mozi után ezúttal több pár kapcsolatán keresztül modellezi a rendező a különféle konfliktusokat: egy fiatal és vonzó hölgy önhibáján kívül magányos hosszú ideje. Egy fiatal pár tagjaiban felmerül, hogy esetleg elmulasztanak valamit a fogadott monogámia során. Egy másik, korosodó párnál fény derül a feleség kicsapongó életére. Két szomszéd -- egy magányos férfi és egy nő -- hajkurássza egymást, miközben a nő még előző kapcsolatát igyekszik zavartan lezárni. Egy másik nő pedig majdnemviszonyba keveredik egy neki szerelmet valló férfi barátjával. Mindenkit érzelmi és szíve vezeti a tapasztalás különös útján, s összeköti őket a boldogság keresése. Emmanuel Mouret alkotása szerelemről, boldogságról, vagyis a legtermészetesebb és legvágyottabb érzésekről szól. A szerelem művészete a kapcsolatok sokféleségét dolgozza fel, s több oldalról ábrázolva beszél a magányról, a párkapcsolatok problémáiról és a társas együttélés kurrens kérdéseiről. Teszi mindezt az elmaradhatatlan francia humorral és a szerelmesek fővárosával, Párizzsal fűszerezve. A szerelem művészete klasszikus romantikus vígjáték, amelytől mindenki jókedvre derül!

Hazai mozipremier: 2012. február 9.  Forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Biutiful - írta: Luke

Címkék: kritika biutiful 8pontos

2012.01.21. 20:04

Uxbal (Javier Bardem) illegális üzletekből próbálja eltartani magát és két gyermekét napjaink Barcelonájában. Depressziós feleségével próbálnak csendesen elválni, de ez persze nem sikerül, testvére pedig átveri őt. Az orvosi vizsgálat során Uxbal megtudja, hogy rákos, és a gyógyszerek segítségével is legfeljebb néhány hónapja van hátra. Ezen idő alatt igyekszik jobb emberré válni és minden tőle telhetőt megtenni, de annyi fronton kell helytállnia, hogy abba még egy egészséges ember is belerokkanna.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14366297_a2f1da5daed56f8b1349f5af539a49f7_m.jpg

Alejandro González Inárritu többnyire évekig nem jelentkezik új filmmel, és így volt a Biutiful előtt is: a 2006-os Bábel óta ez volt az első munkája, igaz, még 2009-ben készítette. A rendezés mellett producerként is íróként is kivette részét a filmből, ráadásul az alapötlet is tőle származik, és érezhető is, hogy egy nagyon személyes hangvételű alkotást látunk. Furcsa, de nem sokon múlik, hogy ez legyen egyúttal a film veszte is, ugyanis Inárritu néha már-már túlzott aprólékossággal és lassúsággal mutatja be a történéseket, és még ha ez a stílusból adódik is, a néző időnként unni kezdi magát.

De nagy baj így sincs, mert mindig jön egy-egy erős jelenet, néhány emlékezetes képsor, amikkel a film hangulata visszaránt minket. Mivel Uxbal drámáját éljük meg, gyakorlatilag a játékidő 90%-ban Javier Bardemet látjuk, akinek egy ilyen összetett és izgalmas karakter eljátszása sem okoz problémát, az első pillanattól az utolsóig zseniális, lehetetlenség nem együtt érezni vele. A többiek ebből adódóan csak asszisztálnak az alakításához, de a lehetőségekhez mérten mindenki hozzáteszi a magáét. A színészek mellett elsősorban Gustavo Santaolalla zenéi, valamin Inárritu képei maradnak emlékezetesek, és persze mindenekelőtt maga a tartalom és a mondanivaló, ami bizony meglehetősen súlyos. Az ember akarva akaratlanul elgondolkozik, vajon ő hogyan reagálna ilyen helyzetben, mennyire bírná tartani magát, helyt állni a mindennapokban és erős maradni. Uxbal sem mindig tud, de a próbálkozásai maximálisan hősiesek, sokkal kevesebbtől mentek már tönkre emberek.

Hogy kinek ajánlanám a filmet? Elsősorban azoknak, akik bírják a komoly drámákat, a mély mondanivalót, a súlyos, komor hangulatot és szeretnek napokkal később is az adott filmen gondolkozni. A Biutiful mindezeknek maximálisan eleget tesz, Javier Bardem jutalomjátéka pedig még azt a bizonyos koronát is felteszi az i-re. 8/10.

Hírek röviden 01.21.

Címkék: hírekröviden

2012.01.21. 12:04

- Elkészül a Félelem (Fear) remake-je, és a főszerepet, amit az eredeti filmben Mark Wahlberg alakított, Justin Bieber szeretné megszerezni, mert úgy véli, ez jó lehetőség lenne, hogy változtasson a róla kialakult képen.

- A sötét lovag - Felemelkedés SPOILER: a 13 éves Joey King egy interjúban elmondta, hogy valóban Talia al Ghult fogja alakítani.

- A Hannover House és az Annapurna Pictures Terminator 3000 címmel tervez animációs filmet készíteni az Avatar látványvilágához hasonló megjelenéssel. A címszereplő szinkronhangjának pedig - természetesen - Arnold Schwarzeneggert nézték ki.

- Sigourney Weaver elmondta, hogy a Prometheus alapötletének egyes részei tőle származnak, és már nagyon várja, hogy láthassa a kész filmet.

- A Warner Bros. június 15-ről egészen 2013. március 22-ig tolta el a Jack the Giant Killer premierjét, a Rock of Ages június 1-je helyett épp ennek eredeti időpontjában, 15-én mutatkozik be, míg a 2013. március 15-re kitűzött Arthur & Lancelotot egyelőre kivették a bemutatók listájából.

- Diane Kruger szerződött le A kereső szerepére A burok stábjába, mely Stephenie Meyer regényének adaptációja lesz.

- Vera Farmiga és Patrick Wilson lesznek a The Conjuring című horror főszereplői, és egy '70-es évekbeli házaspárt fognak alakítani, akik azt állítják, szellemek élnek közöttük.

- Az Anchor Bay Films fogja forgalmazni a Nothing to Fear című horrort, melynek egyik producere a Guns N Roses egykori gitárosa, Slash lesz. A film a kansasi Stull városáról szól, amely a legenda szerint a pokol hét kapujának egyike.

- Jan de Bont elkészíti az 1961-es Five Minutes to Live remake-jét, mely egy bankrablásról szól, melynek során az egyik rabló túszul ejti az igazgató feleségét, a másik pedig felhívja a férfit, hogy megölik a nőt, amennyiben öt percen belül nem utalja át nekik a megfelelő összeget.

- A WWE Studios Bermuda címmel tervez filmet készíteni Bobby Lee Darby és Nathan Brookes forgatókönyve alapján egy Bermuda-háromszögben eltűnt kutatócsoportról, akiknek megtalálják a kameráját, rajta utolsó napjaik vérfagyasztó felvételeivel.

- A Sony Pictures Classics fogja forgalmazni a Searching for Sugar Man című dokumentumfilmet, mely Malik Bendjelloul rendezői debütálása lesz. A film egy '70-es évekbeli Rodriguez nevű rockzenészről szól, akit egy bárban talált meg két producer, és azt hitték, ő lesz a következő nagy rockszenzáció. Készítettek is vele egy albumot, amely azonban egyedül Dél-Afrikában lett népszerű, ott viszont Rodrigueznek nagy kultusza alakult ki. A film két ottani rajongójáról szól, akik elhatározzák, hogy elutaznak Amerikába, és kiderítik, mi történt kedvencükkel.

Az amerikaiak kaptak egy új, rövidebb előzetest a május 31-én mozikba kerülő Hófehér és a vadászhoz (Snow White and the Huntsman), melynek a feliratos változatát nézhetitek meg.

Hírek röviden 01.20.

Címkék: hírekröviden

2012.01.20. 14:33

- John Wagner egy interjúban azt mondta, hogy a Dredd története Mega City One utcáin fog játszódni, ami a pusztulás határán lévő Föld utolsó megmaradt nagyvárosa.

- Sylvester Stallone megerősítette a tegnapi hírt, mely szerint PG-13 besorolást kap az Expendables 2, valamint azt is elárulta, hogy Jean Cluade Van-Damme nagyon jó alakítást nyújt a filmben, és rá is nagy hatással volt legendás kollégája jelenléte.

- Miután a DreamWorks dobta a projektet, most a Platinum Studios szeretné elkészíteni az Atlantis Rising című képregény adaptációt, melynek története 10 ezer évvel ezelőtt játszódik, és egy titokzatos tengeralatti civilizációról szól, melynek létezéséről nem is tudnak az emberek.

- Kristen Wiig szerződött le a The Secret Life of Walter Mitty női főszerepére, és Ben Stiller oldalán láthatjuk majd.

- Olga Kurylenko és Andrea Riseborough csatlakoztak a Tom Cruise főszereplésével készülő cím nélküli sci-fihez, melyet Joseph Kosinski fog rendezni.

- Glenn Howerton szerződött le a Coffee Town című vígjáték főszerepére.

kép a Dark Shadowsból

Címkék: dark shadows

2012.01.20. 12:53

Újabb kép Tim Burton vámpíros filmjéből, melyen Johnny Depp (as Barnabas Collins) látható.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14355829_512cfbc8f50e8a6e02f0854e96715cf3_l.jpg

A magyar szinkronos bemutató után befutott a magyar nyelvű plakát a Mindenki szereti a bálnákat (Big Miracle) című igaz történet alapján készült kalandfilmhez.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14355831_badf6bdeefe95269733e0728de3095a0_xl.jpg

Magyar plakátot kapott a Denzel Washington és Ryan Reynolds főszereplésével készült Védhetetlen című thriller, melyet 2012. február 16-től vetítenek a hazai mozikban.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14355841_7c64285a62b8c3ee89262cc4c11eadd2_xl.jpg

Elvileg ez lesz az utolsó poszter Gary Ross adaptációjához.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14375245_76c9db4a6a1f9575e3ca42ae9a4999db_xl.jpg

A sok koncepció kép után, Vin Diesel, a hivatalos Facebook oldalán osztotta meg az első forgatási fotót a Riddick mozifilmhez.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14355857_2f2a024cff955abb46fdc7629cd74240_xl.jpg

süti beállítások módosítása