Az Entertainment Weekly szállította az első képet a House at the End of the Street című horrorból, melyet a Relativity Media szeptember 21-én fog bemutatni Amerikában. A produkciót Mark Tonderai rendezte Jennifer Lawrence (Az éhezők viadala), Elisabeth Shue és Max Thieriot főszereplésével.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14932049_ecd5db2a0e44f0599a65c50b030fed5b_m.jpg

Shue és Lawrence egy anya-lánya párost fog alakítani, akik egy új városba költöznek, új élet reményében. Egy olyan ház mellé költöztek, ahol kettős gyilkosságot követtek el és a gyilkosság történetének koránt sincs még vége.

* update két új fotóval

Elianna (Natalia Guslistaya), egy középkori varázslónő napjaink Vanocouverébe érkezik, hogy magával vigye a kiválasztottat, aki békét hozhat a királyságba. Ez a "hős" pedig nem más, mint Granger (Dolph Lundgren), aki fiatalon egy különleges katonai alakulat tagjaként számos bevetésen vett rész, de most már visszavonultan él, és gyerekeknek tart karateedzéseket. Mikor azonban Eliannával néhány gonosz katona is átjut, a nővel tart az időkapun át, és a királyságban találja magát, méghozzá egy olyan harcban, amelyben mágia, ármánykodás és egy ősi szörny is a képbe kerül, ráadásul ha nem sikerül időben helyreállítania a békét, mindkét világ megsemmisül.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14940811_51331383d158d92fb87ce8a1b0861464_m.jpg

Bizony, jó hír Uwe Boll rajongóinak: a mesternek ismét sikerült pénzt szereznie, és ezt jó szokásához híven ezúttal is egy film elkészítésébe fektette. A 2007-es első rész sokak szerint rendezőnk talán legnézhetőbb alkotása, így elképzelhető, hogy emiatt döntött a folytatása mellett. Vagy nem. Egyébként nem is igazi folytatás ez, hiszen néhány említésen kívül nincs kapcsolat a két film között. Olyannyira nincs, hogy a főszereplők is kivétel nélkül lecserélődtek. Ahhoz képest, hogy a 2007-es első részhez még sikerült megszereznie Jason Stathamet, Burt Reynoldst, Ray Liottát, Ron Perlmant, Kristinna Lokent és Claire Forlanit, ezúttal csak Dolph Lundgrenre futotta, aki azonban ismét bebizonyítja, hogy mennyire kúl, és még egy ilyen filmet is simán elvisz a hátán, és megment. A halálos egymondatos poénjairól már nem is beszélve, amik egyértelműen a film legjobb pontjai.

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy egyébként sem lenne ez szükségszerűen rossz film, mert az alapötlet a számos klisé ellenére is működhetne, és az a csavar, hogy jóképű fiatal szőke herceg helyett Dolph Lundgrené a főszerep, még érdekesebbé is tehetné a dolgot. De persze a helyenként meglehetősen amatőr megvalósítás és a költségvetés szemmel látható hiánya, na meg persze a forgatókönyv gyengeségei ezt nem teszik lehetővé. Ezzel együtt egy fájdalommentesen végignézhető filmről van szó, és ez Uwe Boll esetében azért nem kis szó, ráadásul Lundgren tényleg annyira ász, hogy akik kedvelik őt, mindenképpen szánják rá ezt a másfél órát. De ez a pontokat tekintve így is csak 4/10.

Félelem, frusztráltság és izgalom, ez a három érzés keringett bennem, mikor beültem megnézni egy könyvadaptációt a lányról, aki egy utópisztikus világban él, aki szembenéz a biztos halállal csak és kizárólag a családja miatt, aki legyőzi a halált és magára haragítja azt. Az éhezők viadala.

Ajánlanám, mindenkinek, aki szereti a picit futurisztikus, kalandos történeteket, amik meg lettek hintve egy cseppnyi szerelemmel, egy evőkanálnyi (najó, talán merőkanálnyi) brutalitással, egy maroknyi CGI-vel és jó nőkkel.

A három érzésről, csak egy-egy mondatot írnék: Féltem, hogy Jennifer Lawrence képes lesz-e eljátszani (és jól) Katniss Everdeen szerepét. Sikerült neki. Frusztrált voltam, mert elém beült egy csapat 14-16 éves kiemelten idegesítő lánycsapat. Izgatott voltam, mert végre láthattam az idei év eddigi legjobb könyvét (amit olvastam) életre kelni a vásznon.

Az éhezők viadala egy játék, aminek keretein belül az uralkodó hatalom megöl 23 gyereket, és trónra emeli az egyetlen túlélőt. A játék a 74 évvel ezelőtti fellázadás emlékének adózik, ahol a 13 körzetből 1 – a 13. Körzet – el is pusztult. A lázadás óta a Capitolnak (Magyar fordításban: a Kapitóliumnak) nevezett város/körzet uralkodik a többiek felett. A storynak nem is adhatok különb pontot, mint 12/12, hisz a könyv remek, az adaptáció is hű volt a nyomtatott lapokhoz, mi más kell még?

A történet, kisebb-nagyobb hibákat elnézve, egészen jól lett a vászonra vetítve. A könyv történetét nagyjából 95-97%-ban követi a film is, ahogy az lenni szokott egy-két jelnetet kivettek, egy-kettőt átírtak, de a végeredmény ugyanaz. Ami még eltérés lehet a könyvtől, hogy míg az író tökéletesen Katniss szemszögéből mutatja be a storyt, addig a filmben beláthatunk a kulisszák mögé. Ami két okból volt szükséges (és egyetértek vele): Elsőként, mert így jobban érthető volt a film azok számára, akik nem olvasták a könyvet. Másodszor pedig, így el tudtak árulni pár olyan dolgot, ami ugyan csak a második könyvben derül ki, de elengedhetetlen ahhoz, hogy elővezesse a folytatást és úgy menjen ki az ember a teremből, hogy vissza akarjon jönni a második részre. Összességében a megvalósítás nálam 10/12-őt kapott, egy olyan módosítás miatt, amivel kispóroltak egy karaktert, de ez a csaj kelleni fog a második részben…

Katniss Everdeen (alias Jennifer Lawrence) egy fiatal, sok bajt és szenvedést megélt csajszi, aki anyjával és húgával él a világ egyik legeldugottabb pontján, nyomorban. Innen kerül ki, a nagyvilágba, hogy levadásszon 23 korabeli gyereket egy gondosan megépített arénában. Amúgy Katniss ösztönlény, és úgy is viselkedik, ami megjegyzem nekem az ideálom. Jennifer-nek sikerül jól eljátszani a szerepet, egészen remek játékot láttam tőle, pedig ezt megelőzően (pl Like Crazy) nem alkotott, nemhogy maradandót, de semmit sem. A kosztümösök, jó munkát végeztek rajta, és minden lényeges ruhadarab megjelent a vásznon is. A szemeit picit még tudnia kéne kontrollálni, ha ez megtörténik a második részben, megkapja tőlem a maximális pontot, de így csak 9/12.

Kosztümösök munkája Jenniferen.

Peeta Mellark (a.k.a. Josh Hutcherson) és a rest of the mellékszereplők kellemes munkát végeztek, elősegítve Jennifer játékát, és kiemelve azt. Személyes kedvencem Katniss anyja, (Paula Malcomson – Caprica sorozat) akinek viszonylag komolyabb játékot igényelt a karaktere és sikerült meg is valósítani, a terveknek megfelelően. A többi support karakter viszonylag egyszerű és klisé. (Persze ez nem azt jelenti, hogy rossz a könyv. Az író kivételes képességgel rendelkezik, hogy a klisés karaktereket összekombinálja egy egyedi történetté.<< ez át is jött a vásznon) Mind – a kb egy tucat – mellékszereplő munkáját figyelembe véve a srácok megkapják tőlem a 10/12-es értéket, azért mert noha az összkép 11/12 lenne, én azért észrevettem pár apróbb hibát, mozdulatot és szemforgatást, ami nem illett a jelenetbe. A hangsúlyra sem figyeltek mindig, pedig eredeti nyelven néztem.

Support karakterek, egészen jó munkát végeztek a srácok.

A zenei világot, ennél a filmnél is picit elhanyagolták. Egyetlen egyedi dallamon kívül nem volt benne semmi említésre méltó, a hangmérnök összeollózott pár Hans Zimmer alkotást és kifelejtette a lényeget. A zene könnyen elősegítheti a színészek munkáját, azzal, hogy nyomatékosítja a drámai/szerelmi/megijedős/egyéb random arckifejezéseket és mozdulatokat. Itt nagyjából két szintet tudott volna emelni Jennifer alkotásán ez a puhapöcsű James Newton Howard, de nézzük el neki, mert biztos a vígjátékokhoz szokott. 9/12

Kamera: Érdekes, mert a kamerakezelés egyáltalán nem 3D-re hajazott, viszont volt benne egyediség, ezt szeretem. Tom Stern (operatőr) érdeme mindez, ami picit sajnálatos, mert szerintem 3D képes volt a történet, csak Tom feláldozta ezt az egyediség oltárán. Mindenesetre én boldog vagyok, mert 2D-ben láttam. (csak így adták angolul…) Utólag, kimondhatjuk, hogy jól jártam. Szóval, vegyes érzelmekkel kapja meg tőlem Tom a 10/12-őt, de senkinek nem ajánlom a 3D-t.

Összefoglalva, a filmből látszik, hogy sokat dolgoztak vele, jó volt az alapanyag és az írónő sem hagyta, hogy csak úgy belenyúljanak a munkájába. Jennifer és a többi szereplő nem teljesített tökéletesen, de saját magukhoz képest jobban, és ez számít. Szinte biztos vagyok benne, hogy a második résznél már nem lesz egy kifogásom sem rájuk (jönnek úgyis a friss-husik). A IMDb megerősíti a pontszámaimat, hisz ott egy elég erős 8.2-es pont alakult ki, ami még változni fog,de nem nagyon megy 8 alá. Nálam végül 60 pont jött ki a 72-ből, ami egy tízes skálán 8,3 lenne. Woh, ez kísértetiesen közel van az IMDb-s pontszámhoz, amit 64 ezer véleményből hoztak ki. Legközelebb több CGI-vel, robbanással és ismert színésszel térek vissza, vagyis a Bosszúállók kritikával.

Az Entertainment Weekly hozta az első hivatalos The Campaign fotót, melyen a két főszereplő, Will Ferrell és Zach Galifianakis látható.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14937915_b8a4e6ecbf48880e9f6a3d67e4fed2fc_l.jpg

A The Campaign címének megfelelően egy választási kampányról szól, melyben a kongresszusba addig bebetonozott képviselő egy új, teljesen esélytelennek tűnő helyi jelölttel kénytelen összemérni az erejét. Az egyre gátlástalanabbá, elvtelenebbé és gonoszabbá – vagyis egyre viccesebbé váló küzdelemről szóló komédiát az Apádra ütök rendezője, Jay Roach forgatta. via InterCom

Bolondok napján kerül a mozikba a Torrente-sorozat legújabb, negyedik része, ráadásul Santiago Segura kultikus, politikailag abszolút inkorrekt karakterének kalandjait 3D-ben, magyar szinkronnal - Csuja Imre magyar hangján - nézhetjük.

Torrente elvállal egy ügyet, amely balul sül el, ezért börtönbe kerül. Természetesen odabent csak egy cél hajtja, hogy tisztázhassa a nevét, kiderítse, ki juttatta börtönbe, és megtorolja azt. Ehhez azonban meg kell szöknie a börtönből, amihez kedvenc filmje (Menekülés a győzelembe) történetét hívja segítségül: focimeccset szervez a rabok és a börtönőrök között. Majd elindul a

Torrente-féle bosszúhadjárat: szem, testnedv nem marad szárazon.

Hazai mozipremier: 2012. április 1. Forgalmazza: PARLUX Entertainment

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14934587_77bdc062931cbc8763a47b2adea232a3_xl.jpg

Hírek röviden 03.24.

Címkék: hírekröviden

2012.03.24. 13:42

- Az éhezők viadala 19,7 millió dollárt szerzett Amerikában a pénteki éjféli vetítéseken.

- Jonathan Liebesman azt mondta, hogy siker esetén a Teenage Mutant Ninja Turtles rebootból trilógia lesz, és elképzelhető, hogy a teknőcöket motion-capture technológiával jelenítik meg.

- Randy Couture elmondta, hogy ősszel kezdik forgatni az Expendables 3-t, melyet már a 2. rész munkálatai előtt elterveztek.

- Melissa Leo szerepelni fog az Oblivion című filmben, melyben Tom Cruise a Föld utolsó túlélőinek egyikét alakítja.

- Thomas Mann csatlakozott a King Dork stábjához, valamint Nick Offermannel és Keir Gilchristtel is zajlanak tárgyalások egy-egy szerepre. A vígjáték két gimis srácról szól, akiknek mindenük a rockzene.

- Chloe Moretz és Haley Bennett a legesélyesebbek a Kimberly Peirce rendezésében készülő Carrie remake címszerepére.

Itt az első színfalak mögötti videó az American Reunionhoz.

Battleship Featurette

Címkék: battleship

2012.03.23. 18:49

A Csatahajó kapott egy színfalak mögötti videót, melyben megszólal a rendező, Peter Berg (Hancock).

Egy hajléktalanszállóban dolgozol, ahol az egyik "vendég" a saját apád. Az az ember, akinek sosem voltál több mint egy levélcím, ahová apránként feladhatta élete fikcióját. Levelek egy újabb családból, munkából, börtönből, padról, menhelyről, gőzölgő csatornafedélről. Egy apa-regény mozaikjai, melynek te vagy a folytatása. Ő az író, egész életében, minden levelében ezt állítja; de te írod meg, a saját regényedben, őt, a kapcsolatot. Mert megélni nem lehet. Egy lehetetlen, mocskos világ, ahol az élet a szeszfolyó partjáról ered. Hajléktalanná züllő apa és kiszolgáltatott anya, akit a kokain vigasztal, majd végképp elcsitít egy pisztolygolyó. A te utad szeszeken, füveken és porokon keresztül vezet; "soha ne bízz olyanban, aki nem iszik". Azután, a poklon túljutva ugyan akad valamicske fény - de nem sok, nincsen benne semmi eposzi...

Bemutató dátuma: 2012. április 19. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Akira Concept Art

Címkék: akira

2012.03.23. 17:20

Két koncepció kép érkezett a parkolópályára került az Akira mozifilmhez, mely Jaume Collet-Serra (Az ismeretlen férfi, Az árva) rendezésében készülhet majd el valamikor.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14928329_705e39049327cd38f30b40e661010b53_xl.jpg

Új plakátot kapott Kirk Jones (Mindenki megvan, Nanny McPhee - A varázsdada) Várandósok (What to Expect When You're Expecting) című filmje.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14928333_645c2f41c37dbcba7d31a73d4860a186_xl.jpg

Harmony Korine (Imitátorok, Trash Humpers) Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Rachel Korine, Ashley Benson és James Franco főszereplésével forgatja a Spring Breakers című filmet, melyhez alább az első képek láthatóak a forgatásról. A sztori négy főiskolás lányról szól, akik elhatározzák, hogy kirabolnak egy éttermet, annak érdekében, hogy a vakációt Floridában tölthessék.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14928337_b4ec1e304072655eef58532e7d095f7e_m.jpg

G.I. Joe Retaliation still

Címkék: gi joe 2 retaliation

2012.03.23. 16:45

A legújabb G.I. Joe: Megtorlás fotón Bruce Willis (Joe Colton) és Adrianne Palicki látható.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14928249_21b356ccd37a62d657a4963c1a7e5de9_xl.jpg

Hírek röviden 03.23.

Címkék: hírekröviden

2012.03.23. 15:31

- Ahogy a Facebookon már jeleztük: a Másnaposok 3 forgatása szeptemberben kezdődik, és 2013. május 24-én kerül mozikba.

- Még két premierdátum: Pacific Rim - 2013. július 12. (az eredetileg tervezett május 10. helyett), 300: Battle of Artemisia - 2013. augusztus 2.

- Armie Hammer szerint a The Lone Ranger egy igazi kemény, macsós film lesz, karaktere pedig realisztikusabban lesz ábrázolva, mint korábban, és a kék, testhez álló ruhát is lecserélték egy jobbra.

- Michael K. Williams fogja alakítani a Wu Tang Clan néhai tagját, Ol' Dirty Bastardot a Dirty White Boy című életrajzi filmben, amely a rapper és egy fiatal hallgató kapcsolatát fogja bemutatni, amely nem sokkal a férfi halála előtt bontakozott ki.

- Damian Shannon és Mark Swift (Péntek 13) egy új horrort fognak írni és rendezni a Paramount számára, melyről egyelőre csak annyit tudni, hogy egy középiskolában fog játszódni.

- William Monahan fogja rendezni a Mojave című krimi-thrillert, melynek történetéről egyelőre még semmit nem árultak el.

A sötét zsaruk és Pitbull

Címkék: men in black iii

2012.03.23. 02:10

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14928341_cfef3a13b03fa2f4d7f1a3b86d713233_m.jpgA Sötét zsaruk visszatérnek – és Pitbull is velük tart. Az intergalaktikus idegenrendészet két feketeöltönyös ügynöke, K és J (Will Smith és Tommy Lee Jones) két hatalmas sikerű sci-fi vígjáték után harmadszor is bevetésre indul. A Men In Black - Sötét zsaruk 3.-ban (MIB III, hazai bemutató: május 24.) Will Smith kénytelen visszamenni az időben, és a fiatal K ügynökkel – őt Josh Brolin játssza – küzdeni a százféle formában és még több álruhában beszivárgó ufók ellen. A különleges effektusokban és poénos akciójelenetekben bővelkedő megamozi elkészítése közben, úgy látszik Smith-nek már nem jutott ideje a főcímdalra: az első résszel ellentétben, amikor személyesen szállította a film slágerét, ezúttal külsőst kértek fel a feladatra. És Barry Sonnenfeld rendezőnek szerencsére van egy 19 éves lánya. Ha ő nincs, nem születik meg Pitbull új száma, a Back In Time, amely március 26-án jelenik meg digitális kislemezként. – A lányom hívta fel a figyelmem Pitbull-ra – nyilatkozta újságíróknak a rendező. – És nagyon örülök, hogy így történt, mert tökéletesen a filmhez illő főcímdal született. Pitbull dolgozott már együtt Marc Anthony-val, Enrique Iglesias-szal, Jamie Foxx-szal Chris Brown-nal és David Guettá-val is. Sikeres pályája során azonban most először zenél közösen hivatásos ufóvadászokkal. via IC Press

süti beállítások módosítása