Doug (James Gandolfini) és Lois (Melissa Leo) 20 éve házasok, de kapcsolatuk utóbbi éveit beárnyékolta lányuk autóbalesetben bekövetkezett tragikus halála. Lois azóta jóformán ki sem lépett a házból és teljesen magába fordult, míg Doug egy pincérnő karjaiban próbált vigasztalást találni, mindhiába. Mikor egy üzleti konferenciára New Orleansba utazik, megismerkedik a 16 éves Malloryval (Kristen Stewart), aki sztriptíztáncosnőként dolgozik egy bárban, és egyedül él a külváros egyik lerobbant részén. Doug különös ajánlatot tesz a lánynak: napi 100 dollárt ad neki, ha nála lakhat egy ideig. Érdekes kapcsolat alakul ki kettejük között, hiszen Doug azt a lehetőséget látja Malloryban, amire a lányával nem volt lehetősége, és idővel Mallory is egy kicsit az apjának tekinti őt. Ráadásul hamarosan megérkezik Lois is, és így csak még tovább bonyolódnak a dolgok.

http://img8.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10635853_8bf95ad3c69b860c96dce034efdb8c87_m.jpg

Jake Scott rendező eddig elsősorban videoklipekkel hívta fel magára a figyelmet, többek között a U2, az R.E.M., a Cypress Hill és a Smashing Pumpkins számára készített felvételeket, illetve ő jegyzi a Doktor zsiványok című filmet is. Vagyis egyértelműen a Welcome to the Rileys az eddigi legkomolyabb munkája, és bizony a végeredményt látva elmondható, hogy nem is vallott szégyent, bár ezt elsősorban a jó alapötletnek és a három remek főszereplőnek köszönheti, ugyanakkor azt mindenképp meg kell említeni, hogy akad néhány érdekes kameraállás, és egyes jeleneteknél a direktor klipes múltja is visszaköszön.

Ahogy a híres mondás tartja, amelyet most találtam ki: egy drámát elsősorban mindig a színészek alakítása visz el a hátán. Ezúttal sincs ez másképp, és a film legnagyobb erőssége egyértelműen a főszereplők játéka. Melissa Leótól az utóbbi időben már természetesnek számít a kiváló alakítás, így természetesen ezúttal is ilyet láthatunk tőle, bár hármójuk közül neki van a legkisebb szerepe, hitelesen hozza Lois paranoiás, zárkózott karakterét. James Gandolfini kapcsán legtöbbünknek alighanem még mindig Tony Soprano karaktere ugrik be először, bár filmjeit rendre úgy válogatja meg, hogy szóba se kerülhessen az összehasonlítás a legendás gengszter figurájával. Ha egy szóval kellene jellemezni alakítását, akkor az a minimalista lenne, ugyanis nagyon kevés gesztikulálással, de mégis nagyon meggyőzően alakítja Doug karakterét. A végére hagytam Kristen Stewartot, akiről akik csak egy kicsit is ismernek, tudják, hogy nagy kedvencem, de azért el szoktam ismerni, ha nem jól játszik. Itt viszont erről szó sincs, hiszen a film legjobb alakítását láthatjuk tőle, bár az is igaz, hogy Mallory karaktere volt a legjobban megírva, és egy ilyen szerep eljátszása mindig hálás feladat. Viszont mostantól kezdve senkitől nem szeretném azt hallani, hogy Kristen nem jó színésznő.

A Welcome to the Rileys tehát egy érdekes alapötlet korrekt megvalósítás remek színészi játékokkal és gyakran igen trágár nyelvezettel, így az erre érzékenyeknek nem ajánlott. Mindenki másnak viszont igen, úgyhogy jár is érte a 8/10.

a Rio első két perce

Címkék: rio

2011.01.30. 15:20

Kijött az első két perc a Jégkorszak alkotóinak új animációjából, a Rioból, mely április 21-én kerül a hazai mozikba az InterCom forgalmazásában.

Hírek röviden 01.29.

Címkék: hírekröviden

2011.01.29. 20:04

- A Batman On Film úgy értesült, hogy Robin Williams fogja alakítani Hugo Strange-et a The Dark Knight Risesban, bár azt nem tudni, honnan szerezték az információt. Korábban Tom Hardy neve is szóba került a szerepre, de azt már hivatalosan is bejelentették, hogy ő Bane-t fogja alakítani.

- Brandon Molale színész-kaszkadőr érdekes információt osztott meg, mely szerint részt vett a The Avengers szereplőválogatásán Hulk megformálására, holott korábban bejelentették, hogy Mark Ruffalóé a szerep.

- Egy belsős munkatárs szerint a Prometheusban több, az eredeti Alien filmben is megjelent dolgot láthatunk majd. Például maguk a lények is hasonlóan fognak kinézni, és az űrhajó is hasonlatos lesz az eredetihez.

- Saoirse Ronan is fel fog tűnni a Hobbitban, de azt még egyelőre nem tudni, hogy kit fog alakítani.

- A Focus Features szerezte meg a Pariah forgalmazási jogait, amely Dee Rees író-rendező első filmje, akivel egy másik film forgatókönyvének megírására is szerződést kötöttek. A történet egy 17 éves Alike nevű afroamerikai lányról szól, aki szüleivel és húgával Brooklyn külvárosában él. A lány rájön, hogy leszbikus, és legjobb barátnője segítségével próbál párt találni magának.

- Michael Angarano csatlakozott a Hit Somebody stábjához, és egy orosz hokist fog alakítani.

- Barbra Streisand és Seth Rogen lesznek a My Mother's Curse főszereplői, melyet Anne Fletcher (Nász-ajnálat) fog rendezni Dan Fogelman (Verdák) forgatókönyve alapján. Fogelman saját élményeiből merített ihletet a szkripthez, ugyanis egyszer ő is útra kelt az édesanyjával.

- A Sony megkezdte a Mortal Instruments szereplőválogatását, és jelenleg a főhős, Jace szerepére keresik a megfelelő színészt. Korábban Alex Pettyfert hozták hírbe a szereppel, de a jelek szerint ez csak pletyka volt. A női főszerepet Lily Collins fogja alakítani.

- Mark Waters rendezheti a Get Back című vígjátékot, amely két Beatles rajongóról szól, akik találnak egy időgépet, mellyel visszamennek a múltba, hogy megakadályozzák John Lennon és Yoko Ono találkozását, mert szerintük a nő tehetett a legendás zenekar feloszlásáról.

Szeptember 30-án mutatja be a Universal Pictures Jim Sheridan (Apám nevében, Amerikában) Dream House című pszichothrillerjét, melyben Rachel Weisz, Naomi Watts és Daniel Craig kapott szerepet. Craig egy sikeres New York-i könyvkiadót alakít, aki feleségével és két lányával egy olyan kisvárosi házba költözik, ahol egy apa korábban lemészárolta családját.

http://img5.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10621399_9d668b572863bc0e832c7f482814a804_xl.jpg

Hírek estére 01.28.

Címkék: hírekröviden

2011.01.28. 23:45

- A Paramount szerezte meg a Sundance Fesztiválon a Like Crazy forgalmazási jogait, és várhatóan még idén bemutatják a filmet. A történet egy amerikai fiúról és egy angol lányról szól, akik egymásba szeretnek, de a lányt visszatoloncolják Angliába, miután tovább maradt Amerikában, mint ameddig a vízuma szólt.

- A Weinstein Company csapott le a Sundance-en a My Idiot Brotherre, így ők fogják forgalmazni a Paul Rudd, Zooey Deschanel, Emily Mortimer és Elizabeth Banks főszereplésével készült vígjátékot.

- Mozikba kerülhet Orson Welles The Other Side of the Wind című filmje, melyet 1972-ben kezdett el forgatni, de végül sosem fejezett be.

- A Fox Searchlight fogja forgalmazni a  Homework című filmet, melynek főszerepeit Emma Roberts és Freddie Highmore alakítják. A történet két zűrös tinédzserről szól, akik kapcsolatba kerülnek egymással és egy 25 éves színésszel.

- Elizabeth Olsen lesz a Red Lights című thriller főszereplője, és Robert De Niro, Sigourney Weaver és Cillian Murphy oldalán domboríthat majd.

- Valószínűleg nem a Kick-Ass 2 lesz Matthew Vaughn következő rendezése, ugyanis Jane Goldman forgatókönyvíró elmondta, hogy jelenleg két másik szkripten dolgozik, és majd csak valamikor utána következik ez.

- Kevin Smith saját produkciós cége, a The Harvey Boys keretein belül fogja forgalmazni Red State című filmjét. Ezt a thriller Sundance fesztiválos vetítése után jelentette be.

- James Cameron elmondta, hogy már dolgozik az Avatar 2 és 3 forgatókönyvén, és egyszerre fogják majd leforgatni a két részt. A 2. 2014., a 3. pedig 2015. decemberében kerül a mozikba.

- A Warner bejelentette, hogy websorozatot készítenek a Mortal Kombatból.

- Az IFC Films fogja forgalmazni a The Ledge című thrillert, mely egy különleges szerelmi háromszögről szól. Az egyik férfi tudomást szerez a másikról, és felviszi őt egy magas épület tetejére, ahol egy órát ad neki, hogy válasszon a saját és egy másik ember élete között.

- A Fox Searchlight fogja forgalmazni a The Bengali Detective című dokumentumfilmet, amely egy csapat nyomozóról szól, akik a kalkuttai alvilágban nyomoznak.

- Amerikában március 1-jén jelenik meg DVD-n és BD-n a Szerelem és más drogok (Love and Other Drugs).

- Will Ferrell beugrik egy vendégszerepbe az Office című sorozatba, így A híres: Ron Burgundy legendája után ismét együtt dolgozhat Steve Carrell-lel.

- 2012. március 23-án kerül a mozikba a The Hunger Games, melynek alapját Suzanne Collins azonos című regénye adja. A történet a jövőben játszódik, ahol Amerika 12 régióból áll, melynek képviseletében egy-egy résztvevő megküzd egymással a The Hunger Games elnevezésű viadalon. Az egyik ilyen a 16 éves Katniss Everdeen, a történet főszereplője.

A magyar nyelvű poszter után a Budapest Film elkészítette a Natalie Portman főszereplésével készült Fekete hattyú (Black Swan) magyar feliratos bemutatóját is.

Svédországban járunk, valamikor napjainkban. Henrik Vanger (Sven-Bertil Taube) jómódú üzletember, akinek unokahúga, Harriet 40 évvel ezelőtt eltűnt egy családi összejövetelről. Bár a lány holttestet sosem került elő, a férfi megvan róla győződve, hogy meggyilkolták, bár azóta is évről évre kap a születésnapjára egy szál lepréselt virágot, amilyet hajdanán a lány küldött neki. Megbízza Mikael Blomkvistet (Michael Nygvist), a Millenium című folyóirat problémás újságíróját, hogy kezdjen el nyomozni Harriet ügyében, hátha talál valami nyomot végre annyi év után. Eközben az extravagáns, tetovált hackerlány, Lisbeth Salander (Noomi Rapace) is ezen az ügyön dolgozik, és mikor útjaik keresztezik egymást, számos meglepő felismerésre jutnak. Kiderül, hogy Harriet eltűnésének köze van néhány különleges brutalitással elkövetett gyilkossághoz, amelyben ráadásul a Vanger család több tagja is érintett. Lisbethnek és Mikaelnek hamarosan már a saját életüket kell menteniük.

Stieg Larsson Millenium trilógiája már jó ideje hatalmas könyvsiker, így természetes volt a filmváltozat elkészítése, és mint tudjuk, David Fincher már dolgozik az amerikai remake-en Rooney Marával és Daniel Craiggel a főszerepben. Bár már régóta tervezem a könyv elolvasását, de eddig sajnos még kimaradt, de a film megtekintése csak még inkább meghozta hozzá a kedvemet. A két és fél órás játékidő ugyan első ránézésre kicsit ijesztő lehet, de szerencsére egy percig sem fullad unalomba a film, és mindig van mit nézni, ha mást nem is, már csak a gyönyörű svéd tájat is, amely tökéletes háttérként szolgál a cselekményhez, amely egyébként szintén nagyon izgalmas, és egészen váratlan csavarokat is bedobnak időnként. Az első egy óra ugyan egy kicsit lassabb, amolyan felvezető jellegű, de így jól megismerhetjük a főszereplőket, és a történet kiindulópontjait.

http://img8.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/10620401_8d1f89389b8d896d00315495d7f3b309_m.jpg

A film legjobb pontja egyértelműen a két főszereplő, akik olyan erőteljes és meggyőző alakítást nyújtanak, hogy már csak miattuk is érdemes időt szánni az alkotásra. Michael Nygvist nagyon hiteles a lecsúszott, önfejű újságíró szerepében, akit néhány múltbeli emlék is kínoz, de így is igyekszik tenni a dolgát. Egyébként külsőre emlékeztet kicsit Daniel Craigre, így nem lenne meglepő, ha emiatt jutott volna ő Fincher eszébe. De persze maga a tetovált lány nála is nagyobb szerepet kap, és bizony Noomi Rapace oda is teszi magát rendesen, és minden idők egyik legvagányabb női karakterét viszi vászonra. Lisbeth egy igazi kőkemény csaj, akibe már nem egyszer belerúgott az élet, épp ezért csak nagyon ritkán mutatja ki az érzelmeit, és pontosan tudja, hogy igazán egyedül csak magára számíthat. A karakter egyik legnagyobb erőssége egyébként az, hogy nem próbálják meg legyőzhetetlen "szuperhősnek" beállítani őt, viszont ha valakitől pofont kap, azt biztos, hogy nagyon durván visszaadja, mint például a vibrátoros jelenetben. Rooney Marának bizony nehéz dolga lesz a szereppel, mert már alkatilag is kevésnek tűnik egy kicsit, de erre majd decemberben visszatérünk. Jót tett a filmnek az egy-két poén is, amely főleg Lisbeth és Mikael csipkelődéseiből fakadt, úgyhogy már csak kettőjük kapcsolatának alakulása miatt is érdemes megnézni a következő két részt.

Maga a cím is érdekes egyébként, hiszen a svéd eredeti azt jelenti, hogy Férfiak, akik utálják a nőket, és a történet számos pontjára igaz is ez az állítás, illetve Lisbethnek is van egy erős feminista öntudata, ami szintén ezzel állítható kontrasztba, szóval egyfajta kritikaként is felfogható a film.

Nehéz jelzőket találni A tetovált lányra, de talán az Élmény illik rá a legjobban, hiszen egy nagyon különleges alkotásról van szó, amelyhez foghatót tényleg elég ritkán látni. Akik szeretik a karakterközpontú, jól felépített, néha durva, nyomozós drámákat, azok garantáltan nem lőnek vele mellé. A pontokat tekintve egy 8/10-et adok rá.

Precious Jones (a szerepéért Oscar®-díjra jelölt Gabourey Sibide), a zárkózott harlemi gimnazistalány élete nem tündérmese. A túlsúlyos lányt az iskolában kiközösítik, otthon pedig kegyetlen anyja (az alakításáért többek között Oscar®-, Golden Globe- és BAFTA-díjban részesült Mo’Nique) terrorizálja. Mindezek tetejébe még terhes is… immáron második gyermekével. Precious nem üldöz elérhetetlen álmokat – csupán boldog szeretne lenni, mint mi mindnyájan –, így amikor felcsillan a lehetősége annak, hogy átkerüljön egy alternatív iskolába, ahol végre emberszámba veszik, a lány azonnal kap az alkalmon. Önző édesanyjának azonban más tervei vannak vele…

Ez a kőkemény, de megindító nagyvárosi dráma felforgatta a világot. Hódító útját a 2009-es Sundance Filmfesztiválon kezdte, ahol a zsűri és a közönség díját egyaránt elnyerte; tarolt az Independent Spirit Awardson, többek között három Golden Globe-, hét Satellite- és négy BAFTA-díjra jelölték – köztük a legjobb filmnek járóval –, végül, de nem utolsósorban ez a különleges film hat Oscar®-jelölést is elkönyvelhetett, melyből kettőt (legjobb női epizódszereplő, legjobb adaptált forgatókönyv) el is nyert. A film nemzetközi sikerében tükröződik mondanivalója: ha nagyon küzdesz, akkor bármi sikerülhet.

Az élet kemény, az élet drága, az élet nem tündérmese… de azzá tehetjük.

71 fesztiváldíj – Az utóbbi évek legfontosabb függetlenfilmje!

Forgalmazza: Corner Film Mozipremier: 2011. február 24.

http://img7.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10806659_68b5af2a4602b386908f13a2f0daa99e_xl.jpg

Az Oscar-díjas Danny Boyle (Gettó Milliomos, Trainspotting) Aron Ralston extrém sportoló igaz történetét meséli el James Francóval (Fylboys - Égi lovagok, Milk) a főszerepben.

Egy csendes kertváros barátságos házai között áll egy komor fekete épület, melynek gyepét még az utcában élő kutyák is messze elkerülik. Itt rejtőzik Gru, aki izgága kis Minyonokból álló serege élén azon dolgozik, hogy meghódítsa a világot.

Zsugorsugarakkal, fagyasztóflintákkal, harcászati monstrumokkal és föld-levegő rakétákkal felfegyverkezve Gru bárkit képes legyőzni, aki csak az útjába áll. Ám amikor betoppan az életébe az a három árva lányka, akik elhatározták, hogy apukát faragnak maguknak Gru-ból, a mindenre elszánt szuper gonosz világhódító tervei egy csapásra veszélybe kerülnek. Hisz míg Gru arra készül, hogy ellopja a Holdat, ez a három tündérke simán elrabolja a szívét.

DVD és BD megjelenése: 2011. március

http://img6.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10619271_0bbea3eaddaf098fcdc2a5f5735c3d1e_xl.jpg

Hírek röviden 01.28.

Címkék: hírekröviden

2011.01.28. 15:18

- Ti tudjátok még számolni, hogy hányan lesznek ott a New Year's Eve-ben? Ezúttal Josh Duhamel, Ryan Seacrest és Ice Cube csatlakoztak.

- Judi Dench egy interjúban elmondta, hogy a Bond 23-ban is fogja alakítani M-et.

- Megvannak Charlie új angyalai a készülő sorozathoz. Minka Kelly Marisát fogja alakítani, aki korábban tengerészgyalogos volt, Rachael Taylor lesz Abby, egy gengszter lánya, aki képzett rendőr is, Annie Illonzeh pedig Kate-et fogja játszani, aki korábban rendőr volt, és jártas a harcművészetekben is.

- Juliette Lewis, Thomas Dekker, Laurence Laboeuf és Max Thieriot lesznek a Foreverland főszereplői, amely egy beteg fiatalemberről szól, aki elhunyt barátja húgával Maxikóba utazik, hogy egy gyógyítóerejű szentélyben helyezzék el a férfi hamvait.

- Mia Wasikowska lesz a Stoker főszereplője Carey Mulligan helyett, és egy fiatal lányt fog alakítani, akinek apja halála után visszatér az életében különc nagybátyja, és furcsa dolgok történnek.

- Benjamin Walker lesz a címszereplő az Ambraham Lincoln: Vampire Hunter című filmben, melyen 20 és 55 éves kora között fogja alakítani a legendás elnököt, aki a polgárháború során élőhalottakkal küzdött meg.

David O. Russell rendező új filmje egy hihetetlen, de igaz történeten alapul, mely egy szimpatikus és a maga sajátos módján szeretetteljesen esendő, Amerikában élő legendás ír ökölvívó, és kissé zűrős családjának izgalmas és megható történetét meséli el humoros valamint drámai momentumokkal egyaránt fűszerezve. A film középpontjában "Irish" Micky Ward (Mark Wahlberg) és féltestvére, egyben edzője, Dicky Eklund (Christian Bale Golden Globe-díjjal jutalmazott alakításában) története áll, akiknek először ellenségekké kellett válniuk ahhoz, hogy erősítsék az egymás iránti tiszteletet és kötödést, valamint a számos konfliktus ellenére is stabilizálják a családi kötelékeket. Az egész család és Micky édesanyja, Alice (Melissa Leo Golden Globe- díjjal jutalmazott alakítása) mindvégig segítették az elszánt fiatalembert, aki számára a sport történetének talán legmeglepőbb győzelemsorozata hozta el a megváltást és a felemelkedés lehetőségét. Micky a semmiből érkezve vált bajnokká, az egyik legkitartóbb, leghűségesebb harcossá, aki a fantasztikus, ringben elért eredményein túl, élete szereleméért, Charlene-ért (Amy Adams) is megküzdött és a sok-sok, különböző hullámvölgy ellenére, végül soha, semmilyen körülmények között nem adta fel.

Hazai mozipremier: 2011. február 24.  Forgalmazza: Palace Pictures

http://img10.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10616705_c554ea45fced942ee9a83a74aee7e971_xl.jpg

Peep World Trailer

Címkék: peep world

2011.01.28. 11:13

Michael C. Hall, Sarah Silverman és Rainn Wilson főszereplésével készült el az Occupant Films égisze alatt a Peep World című vígjáték, melyet Barry W. Blaustein rendezett Peter Himmelstein forgatókönyve alapján. A filmben négy testvér apjuk 70. születésnapján szembesül azzal a ténnyel, hogy a legfiatalabb testvér regényt írt, melyben felfedi a család legbizalmasabb titkait.

Beginners Trailer

Címkék: beginners

2011.01.28. 11:13

Mike Mills saját forgatókönyve alapján készítette el a Beginners című drámát, melyet a Focus Features június 3-án fog bemutatni Amerikában Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent, Goran Visnjic, Bill Oberst Jr., Mary Page Keller, Jodi Long és Kai Lennox főszereplésével. A filmben Ewan McGregor egy olyan férfit alakít, akinek édesapja (Christopher Plummer) bejelenti, hogy homoszexualis, és hogy haldoklik.

The Conspirator Trailer

Címkék: the conspirator

2011.01.27. 20:43

A Roadside Attractions április 15-én mutatja be az amerikai mozikban Robert Redford The Conspirator című drámáját, melyben Norman Reedus, James McAvoy, Robin Wright, Evan Rachel Wood, Alexis Bledel, Justin Long, Danny Huston és Kevin Kline lesz látható főszerepben. A film Abraham Lincoln 1865-ös meggyilkolásával foglalkozik.

süti beállítások módosítása