Liam Neeson 2008-ban szerepelt a "Taken" című akciófilmben, amely nagyon jól sikerült alkotás volt. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az utóbbi idők egyik legjobb akciófilmje. Amikor megláttam legújabb filmjének az "Unknown"-nak a trailerét, nekem valahogy egyből az ugrott be, és reménykedtem benne, hogy ismét valami hasonló jellegű filmet láthatok.

A sztori:
Dr. Martin Harris (Liam Neeson) feleségével, Liz-zel (January Jones) Berlin-be érkezik egy konferenciára. A férfit nem sokkal megérkezésük után autóbaleset éri, és négy napig kómában fekszik a kórházban. Ám ezután furcsa és ijesztő dolgok történnek vele. Felesége nem ismeri fel, és egy másik férfit (Aidan Quinn) mutat be Martin Harris-ként.

Martin nem tudja bizonyítani az igazát, mivel elvesztek a papírjai, így a hatóságok sem hisznek neki. Ezért nyomozásba kezd, hogy visszaszerezze a személyazonosságát, miközben már-már saját épelméjűségében is kételkedni kezd. Úgy tűnik szinte senkire sem számíthat, csak egy illegális bevándorló taxis (Diane Kruger) és egy titokzatos magánnyomozó (Bruno Ganz) van a segítségére...

Azt mondhatom, hogy amikor az alaptörténetet olvastam, egyből az ugrott be, hogy rengeteg filmet láthattunk már ebben a témában, és hasonló történettel. Gondolok itt arra, hogy egy amerikai állampolgár egy számára teljesen vadidegen országban mindenféle bonyodalmakba vagy összeesküvésekbe keveredik bele.
A klisés történet ellenére természetesen végignéztem a filmet, és mondhatom, hogy nem is bántam meg, mert az "Unknown" bizony egy nagyon érdekes kis film lett. Mint mondtam látszólag nagyon egyszerű a történet (Valakik ellopják a főhős személyazonosságát, és vissza kell szerezni), és igazából a film nagy részében elég lineárisan is halad a cselekmény, azonban a vége előtt kb. negyed órával jön egy hatalmas csavar, ami tulajdonképpen a feje tetejére állítja az egész filmet, és mindent teljesen új megvilágításba helyezi az egészet.
Ezzel együtt kicsit talán lassan indult be, viszont az érdeklődést sikerült végig fenntartania, hiszen a néző csak kíváncsi rá, hogy tulajdonképpen miről is van itt szó, ráadásul drukkol is a kissé esetlennek tűnő főhősnek, hogy tudja bebizonyítani az igazát.
Bár az elején azt írtam, hogy akciófilm, igazából nem az akciójelenetek dominálnak, noha vannak azok is (főleg a film vége felé) hanem a nyomozós szál.
Szóval végeredményben inkább ez izgalmas krimi ez, mintsem vérbeli akciófilm. Mindenesetre engem jól elszórakoztatott, nem bántam meg a ráfordított majdnem két órát.

A rendező Jaume Collet-Serra volt, akinek túl sok film még nincs a háta mögött rendezőként, de az ő nevéhez fűződik például a "Viasztestek", "Az árva", vagy a "Góóól 2". Amiket láttam ezek közül, azok nem sikerültek rosszul, mint ahogy most az "Unknown" sem.
A forgatókönyvet Oliver Butcher és Stephen Cromwell írták.

Liam Neeson ismét csak remek alakítást nyújt a főszerepben, de ezt tőle már megszokhattuk igazából. De a többiekre sem lehet panasz. Mondjuk az valahol vicces, hogy Diane Kruger német színésznő játszik egy Németországban élő illegális bevándorlót.
De rajtuk kívül feltűnik még January Jones, aki az "X-MEN: Az elsők"-ben játszik mostanában, illetve Aidan Quinn, akit bevallom őszintén, az elmúlt években nem nagyon láttam semmilyen filmben. Bruno Ganz-ról pedig nekem mindig a "A bukás: Hitler utolsó napjai" című német film jut eszembe, amelyben ő alakította a címszereplőt.
A felsoroltakon kívül szerepelt még a filmben Frank Langella, illetve Karl Markovics is. (Utóbbit főleg azért említem, mert ő szerepelt még anno a "Rex felügyelő" első évadjaiban, amikor még én is néztem a sorozatot.)

Értékelés:
Ha már az elején a "Taken"-t szóba hoztam, ez a film annyira nem lett jó, de bőven szórakoztató és élvezhető, és szolgál meglepetésekkel is. Szám szerint 7/10-re tudnám értékelni.

 

http://img9.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/12090709_a973a78eb270b7605276c3cd14b0ec13_xl.jpg

2011.06.19. 12:08

A Dimension Films (The Weinstein Company) kitűzte a Patrick Lussier (My Bloody Valentine) rendezésében készülő Halloween 3D című reboot bemutatóját, 2012. október 26-ra, míg a Scary Movie 5 (Horrorra akadva 5) bemutatóját 2012. április 20-ra.

Ám ebben az évben érkezik még limitáltan a My Week With Marilyn (nov.4.), a The Artist (nov.23.), a Coriolanus (dec.02.) és a The Iron Lady (dec.16.)!

- Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész promó

http://img4.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/12088995_463c8d9a0a9056bff84f5e371d7c7fa4_xl.jpg

- Kenny Wormald és Julianne Hough a Footloose (Gumiláb) remakeben.

http://img3.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/12088993_d9a7504050ec3d71247f925a2b661de6_m.jpg

A Relativity Media 2012. március 16-án mutatja be az egyenlőre Untitled Snow White Project munkacímmel futó Hófehérkés filmet, melyben Lily Collins, Julia Roberts és Armie Hammer lesz látható főszerepben. A produkció Tarsem Singh (Immortals, A sejt) rendezésében készül Melisa Wallack és Jason Keller forgatókönyve alapján. További szerepkeben pedig Nathan Lane, Robert Emms, Mare Winningham, Michael Lerner, Mark Povinelli, Jordan Prentice, Danny Woodburn, Sebastian Saraceno, Ronald Lee Clark, Martin Klebba és Joey Gnoffo lesz látható.

http://img2.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/12089001_5d3be6f982dd122d47992a886854c162_xl.jpg

The Muppets Trailer

Címkék: előzetes Muppets

2011.06.19. 11:22

A sok teaser után itt a teljes hosszúságú The Muppets bemutató!

Ezúttal is a Linkin Park szerezte a TF3 betétdalát, melyhez készítettek is egy zenés videót.

Pénteken debütált ez a "The Dark Knight Rises Trailer" a movieweb.com-on, amiről senki sem tudja, hogy Real or Fake? Minden esetre azt olvastam, hogy júliusban valóban kapunk a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része előtt egy kis ízelítőt Nolentől!

Ruben Fleischer (Zombieland) vígjátéka, a 30 Minutes or Less (elvileg!!) október 13-án kerül a hazai mozikba, ám a magyar cím egyenlőre még várat magára.

Nemzetközi bemutatót kapott Rupert Wyatt Majmok bolygója előzményfilmje, mely A majmok bolygója: Lázadás (Rise of the Planet of the Apes) címmel kerül itthon mozikba (remélhetőleg!!!) augusztus 18-án!

Hírek röviden 06.18.

Címkék: hírekröviden

2011.06.18. 11:50

- Ben Affleck fogja rendezni a Tell No One-t, mely a Ne le dis á personne (Senkinek egy szót se) című film remake-je lesz. A történet egy gyerekorvosról szól, akinek felesége egy séta közben eltűnik. Miután a nőt halottnak nyilvánítják, a férjet gyanúsítják a meggyilkolásával, de végül kiderül, hogy egy nemrég elfogott sorozatgyilkos tette. Hamarosan azonban újabb halálesetek történnek, így ismét a doki válik gyanúsítottá, aki közben rájön, hogy felesége talán még mindig életben van.

- Sean Penn rendezheti a The Comedian című filmet, melynek főszerepére Robert De Niro szerződött le. Az Art Linson és Jeffrey Ross forgatókönyve alapján készülő alkotás egy idősödő, megkeseredett komikusról szól.

- Amerikában a Relativity Media fogja forgalmazni Steven Soderbergh Haywire című filmjét, melynek premierdátumát 2012. január 20-ra tűzték ki.

- Tim Burton távozása után David O. Russell tűnik a legesélyesebbnek a disneys Maleficent rendezői posztjára, de a hírek szerint a stúdió több direktornak is tett ajánlatot.

- Hugh Jackman lesz a Tom Hooper (A király beszéde) rendezésében készülő A nyomorultak musical adaptáció egyik főszereplője.

- Judd Apatow és Paul Feig Melissa McCarthyt és Jon Hammot szeretnék új vígjátékuk főszereplőinek.

- Kate Winslet és Josh Brolin lesznek a Jason Reitman rendezésében készülő Labor Day főszereplői. A film egy szökött fegyencről szól, aki egy elvált anyánál és fiánál bújik el.

- Szintén Reitmannal kapcsolatos hír, hogy újraírja a Steve Carell főszereplésével készülő Burt Wonderstone forgatókönyvét.

- Végre címet kapott Paul Thomas Anderson filmje, így mostantól The Masterként utalhatunk rá.

- Bár csak október 14-én jelenik meg Nicholas Sparks The Best of Me című regénye, a Warner máris lecsapott a megfilmesítési jogokra.

- A Warner szerezte meg David Dobkin Arthur and Lancelot című forgatókönyvét, mely Artúr király és Sir Lancelot történeteinek modernizált változata lesz.

- Kevin Connolly úgy döntött, a Törtetők befejezése után átáll a kamera túloldalára, és Kevin "Kimbo" Slice harcművészről fog életrajzi filmet készíteni, melyhez magát Kimbót szeretné megnyerni főszereplőnek. Splice az első YouTube-os hírességek egyike, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy feltette az internetre a kertjében felvett verekedéseit.

- A Warner felkérte Peter O'Brient, hogy írja újra a Line of Sight című film forgatókönyvét. A film egy elit kommandós csapatról szól, akiknek egy világméretű fenyegetés közepette kell elszállítaniuk egy nagyon értékes szállítmányt.

- Zoe Saldana lesz az Infinitely Polar Bear női főszereplője Mark Ruffalo oldalán. A film producere J.J. Abrams.

- Simon Kinberg fogja írni az Ouija forgatókönyvét, mely alapján McG rendezi majd meg a filmet. Premier 2012. november 9-én.

- A Gotti film címe Gotti: In the Shadow of My Fatherre változott.

- A Sony fogja forgalmazni az A Dangerous Method című filmet, melynek főszerepében Viggo Mortensent, Vincent Casselt, Michael Fassbendert és Keira Knightleyt láthatjuk.

- Ben Mendelsohn csatlakozott a The Place Beyond the Pines stábjához.

- Jövő héten kezdődik a Finding Joy forgatása, mely Carlo De Rosa első rendezése lesz Josh Cooke és Liane Balaban. A történet középpontjában egy író áll, aki családjával hazaköltözik, miután minden pénzük elfogy. A dolgok azonban nem várt fordulatot vesznek, miután a lelkes és fiatal Joy felkeresi őt, hogy írjon meg neki egy gyászjelentést.

- Lasse Hallström fogja rendezni a Safe Haven című filmet, melynek alapját Nicholas Sparks regénye képezi. A történet egy nőről szól, aki múltja elől Észak-Karolinába költözik, ahol beleszeret egy özvegy férfibe, aki segít neki.

A délelött debütált plakát után egy színfalak mögötti Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens) kisfilmet láthattok a tovább mögött!

A fantasztikus humorú Steve Carell (Párterápia, A minden6ó) producerként is jegyzi a remek szereplőgárdát felvonultató vígjátékot. A szerelmet keresők között megtaláljuk Julianne Mooret, Emma Stonet, Marisa Tomeit, Ryan Goslingot, és Kevin Bacont is. Glenn Ficarra, John Requa rendezőpáros ismét a szerelem témájához nyúlt, egy kicsit másképp.

Cal Weaver (Steve Carell) már mindent megkapott az élettől, amit akarhat. Jó munka, szép ház, aranyos gyerekek – méghozzá egykori gimis szerelme (Julianne Moore) oldalán. Amikor azonban kiderül, hogy a felesége megcsalja, és válni akar, hirtelen minden átalakul – egy egészen új típusú életté.
A szabad estéit egy környékbeli kocsmában tölti, ahol találkozik a nagydumájú Jacobbal (Ryan Gosling), aki bevezeti az új élet rejtelmeibe: a csajozás, a férfias ivászatok és a menő öltözködés birodalmába.
De szegény Cal évtizedekkel ezelőtt leszokott a flörtölésről, és túl sok mindent kéne most egyszerre megtanulnia – miközben abban sem biztos még, hogy egyáltalán, akarja-e az új életet.

Hazai mozibemutató: 2011. szeptember 01. Forgalmazza: InterCom

http://img1.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/12121291_82d3dbcabf3e59e6a77940c73b1267b7_xl.jpg

Ezúttal korhatáros bemutatót kapott Marcus Nispel Conan, a barbárja.

Korábban mutattam már Russell Brand - Alec Baldwin és Julianne Hough - Diego Boneta képeket!

http://img8.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/12078787_eb1a5149fd81831b22496b7535672094_xl.jpg

újabb pite forgatás

Címkék: american reunion

2011.06.17. 22:17

 

http://img1.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/12064427_4b7bfae7a0eb81cb735fd6e4a68615c1_xl.jpg

süti beállítások módosítása