Gonosz mostohaapja a Lennox Elmegyógyintézetbe küldi Baby Dollt (Emily Browning), ahol rendesen kihasználják a lányokat és eszükben sincs segíteni rajtuk. A lány elhatározza, hogy amint tud, megszökik és ehhez társakra is lel Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens), Amber (Jamie Chung) és Sweet Pea (Abbie Cornish) személyében. A lányoknak egyetlen esélyük van: a képzeletük világában különböző harcokat kell megvívniuk, hogy összegyűjtsék a szabadulásukhoz szükséges öt tárgyat. Fogva tartójuk, Blue (Oscar Isaac) azonban rájön, mire készülnek, így már az idő is szorítja őket, és egy percig sincsenek biztonságban.

http://img3.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11179263_91ccede16228be9def889631444b0ef4_m.jpg

Zack Snyderről sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy beskatulyázná magát, semmiképp. Filmjei között egyaránt találunk horrort (A holtak hajnala), történelmi témájú akciófilmet (300), képregény adaptációt (Watchmen) és hős baglyokról szóló animációs filmet (Az őrzők legendája) is. Az biztos, hogy az Álomháború is egy újabb műfaj a rendező színes repertoárjában, csak az nem derül ki róla, hogy mi is ez. A történetről nyugodtan kijelenthető, hogy gyakorlatilag nincs, így valószínűleg a forgatókönyv megírása nem sok időt vett el Snyder életéből. A tipikus, papírmasé karaktereket szintén nem lehetett túl nehéz megalkotni, a csatajelenetek megvalósítása viszont ütős lett, így minden bizonnyal elsősorban ezek miatt akarta Snyder összehozni a filmet.

A történet hiánya valószínűleg egy idő után neki is feltűnt, mert az utolsó fél órában megpróbáltak bedobni néhány drámainak szánt jelenetet, amelyekkel viszont csak még rosszabbá sikerült tenni a filmet, hiszen abszolút nem illettek ide és teljesen súlytalanok is voltak. Színészi játékra lényegében senki részéről nem volt szükség, ám ennek tükrében különösen érdekes, hogy Vanessa Hudgenshez mennyire nem passzolt a karakter, és még ebben a klisés szerepben is csak szenvedett, néhány egy-egy lazának szánt mosollyal próbálva javítani az összképet, sikertelenül. Oscar Isaac pedig átesett a ló túl oldalára, mert a kelleténél jobban túljátszott a fő gonosz szerepét.

A harcok viszont egy-két túlhúzott jeleneten kívül tényleg nagyon jók lettek és mindezt olyan szinten videojátékos megvalósításban kaptuk, hogy időnként szinte a joystickot is elkezdjük keresgélni a film közben. A végére persze jut még néhány nagyon okos gondolat és tanulság, de az előző 98 perc alapján ezek hitelessége erősen megkérdőjelezhető.

Az Álomháború így megmaradt egy nagy kihagyott ziccernek, amit egyedül a harcok vagy a szép főszereplő hölgyek miatt érdemes megnézni, azt meg ki-ki döntse el maga, hogy ez a két dolog megér-e 100 percet az életéből. Én a magam részéről egy 4/10-et adok rá.

Hírek röviden 03.27.

Címkék: hírekröviden

2011.03.27. 14:02

- Hivatalosan is bejelentették, hogy Armie Hammer fogja alakítani a herceget a The Brothers Grimm: Snow White-ban, mely az ismert meséhez hűen közelít Hófehérke történetéhez. A címszerepre Saoirse Ronannel zajlanak tárgyalások.

- Ryan Murphy (Ízek, imák, szerelmek) a legesélyesebb az Annie remake rendezői posztjára, melynek főszerepében Will Smith lányát, Willowt láthatjuk majd.

- Robert De Niro és 50 Cent A törvény gyilkosa után ismét együtt dolgozhatnak a Freelancers című filmen, melyben lehetséges, hogy Forest Whitaker is feltűnik majd.

- Miután Will Sassót sikerült leszerződtetni Curly szerepére a The Three Stoogeshoz, most megkezdték a másik két főszereplő keresését. Jelen állás szerint Hank Azariát szeretnék Moe-nak, Larrynek pedig James Marsdent.

Bozont, Fred, Vilma, Diána és Scooby ismét visszatértek, hogy egy rejtély végére járjanak. A srácok nyári munkát vállalnak Diána bácsikájának (Ted McGinley) golfklubjában, ám egy idős nő már útközben figyelmezteti őket, hogy forduljanak vissza, mert a tavi szörny kísért a környéken. Bár Bozont és Scooby természetesen beijednek, a banda megérkezik a klubhoz, és a megnyitón feltűnik a szörny, ráadásul Vilma is furcsán kezd el viselkedni, miután egy kék holdkövet talál a parton. És ha mindez nem lenne elég, még az érzelmek is alaposan felkavarják az állóvizet, így könnyen lehet, hogy a srácoknak eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük.


A 2009-es Az első rejtély nagy sikere után nem is volt kérdéses, hogy a Cartoon Network elkészíti a második részt is, melyben valamennyi főszereplő visszatért. Az már az első résznél is kiderült, hogy nagyon tehetséges fiatalok egytől egyig, akik előtt a későbbiekben még szép karrier állhat, hiszen Robbie Amell például mostanság az Így jártam anyátokkal című sorozatban vendégszerepel. A film egyik főszála Bozont Vilma iránt érzett szerelme volt, melynek során Nick Palatas őrült arckifejezéseinek egész tárházát vonultatta fel, így még az sem kizárt, hogy ő lesz a következő Jim Carrey. Ted McGinleyt nem sokfelé lehet látni mostanában, így nagyon örömteli volt a pár perces jelenléte, főleg, hogy figurája nagy mértékben az Egy rém rendes családbeli karaktere, Jefferson paródiája volt.

Mindenképp meg kell említeni a magyar szinkront is, hiszen a Scooby Doo esetében ez különösen hangsúlyos pont, és hála az égnek, ezúttal is mindenki a szokott magyar hangját kapta. Külön ki kell emelni Fekete Zoltán szokottnál is őrültebb Bozontját, ami Nick Palatas már említett grimaszaival együtt frenetikus párosítást alkotott és számos vidám percet okozott, Vass Gábor Scooby hangját pedig nem lehet nem szeretni.

Ugyanakkor a negatívum mellett sem mehetünk el, melyek közül a legnagyobb egyértelműen a kis költségvetés, melyet maximálisan lehet is érezni a filmen, főleg a tavi szörny megvalósításánál, vagy egy-egy (egyébként nem is feltétlenül szükséges) CGI jelenetnél. Viszont a szellem kivitelezése meglepően jól sikerült, lehet, hogy arra ment el a költségek nagy része.

Scooby rajongóknak és gyerekeknek egész biztos, hogy hibáival együtt sem okoz csalódást a film, másoknak viszont nem ajánlott, mert valószínűleg csak szörnyülködnének rajta, és nem a szó scoobys értelmében. Én összességében jól szórakoztam a filmen, így egy 6/10-et adnék rá.

The Three Musketeers Trailer

Címkék: thethreemusketeers

2011.03.26. 11:54

A Summit Entertainment október 14-én mutatja be az amerikai mozikban az Alexandre Dumas regénye alapján, és Paul W.S. Anderson redezésében készült A három testőr (The Three Musketeers-3D) remake-t, melyben Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans, Mads Mikkelson, Gabriella Wilde, Juno Temple, Orlando Bloom, és Christoph Waltz kapott szerepet.

Your Highness - Restricted Trailer

Címkék: yourhighness

2011.03.26. 11:05

Újabb korhatáros Király! (Your Highness) bemutató látott napvilágot.

Hírek röviden 03.26.

Címkék: hírekröviden

2011.03.26. 10:01

- A Weinstein változtatott néhány filmjének premierdátumán, így az Apollo 18 április 22 helyett 2012. január 6-án, a Piranha 3DD pedig szeptember 16 helyett november 23-án kerül a mozikba. Az Our Idiot Brother (korábban My Idiot Brother) bemutatási dátumát augusztus 26-ra, az I Don't Know How She Does It-ét pedig szeptember 16-ra tűzték ki.  Bejelentették tovább, hogy elindítanak egy TWC Games nevű videojáték vállalatot is, mely korábbi filmjeik alapján fog számítógépes játékot készíteni, többek között a Hellboyból, a Sikolyból és a Horrorra akadvából.

- Erin Carufel szerepelni fog a Gone című thrillerben, de még nem tudni, hogy kit alakít majd.

- Hivatalosan is bejelentették, hogy Mila Kunis lesz a Nyugati boszorkány az Oz: The Great and Powerfulban.

- Miután Jennifer Lawrence-t sikerült megszerezni Katniss szerepére a The Hunger Gameshez, most a férfi főszereplőt, Peetát keresik. A legesélyesebbek Josh Hutcherson, Alexander Ludwig, Hunter Parrish, Lucas Till és Evan Peters.

- Mégsem biztos, hogy Viggo Mortenssen lesz a vadász a Snow White and the Hunts Manben, mert a tárgyalások során felmerültek bizonyos problémák.

- Végre: hivatalosan is bejelentették, hogy Will Sasso lesz Curly a The Three Stoogesban.

- Az MGM ismét elkezdett foglalkozni a Gyerekjáték remake-kel, melynek megkezdték az előkészületi munkálatait, bár még sem forgatókönyvíró, sem rendező nincs.

- Hiába a szex és az harcjelenetek, a Breaking Dawn 1. része természetesen így is csak PG-13 besorolást kapott.

- A Sony augusztus 3. helyett július 29-re hozta előre a Hupikék törpikék amerikai premierjét. Magyar bemutató augusztus 25-én.

- Cobie Smulders, aki Maria Hillt alakítja majd a The Avengersben, elmondta, hogy áprilisban kezdenek forgatni Új-Mexikóban, amit már nagyon vár, mert látott néhány konceptképet, amik alapján nagyon tetszik neki a karaktere kinézete.

- Saoirse Ronan egy interjúban azt mondta, hogy hivatalosan nem kérték fel, hogy szerepeljen a Hobbitban, de amennyiben ez megtörténik, szívesen igent mond rá.

- Elképzelhető, hogy John Travolta és Nicolas Cage két filmen is együtt dolgozhatnak a közeljövőben az 1997-es Ál/Arc után. Az egyik a Sharpnel című akciófilm, melyet John McTiernan fog rendezni, és egy bosnyák katonáról szól, aki bosszúhadjáratot indít az ellen az amerikai katona ellen, aki megsebesítette őt. A másik a Seal Trial című thriller, melyben egy házaspár egy pihentető hajóútra indul, ám a kapitány és a felesége rabszolgákká teszik őket.

- A bírósági döntés értelmében Warren Beaty kapta meg a Dick Tracy jogait, aki jelenleg épp egy új DT tévéfilmen dolgozik.

Maci Laci-3D magyar Tv szpot #2

Címkék: yogibear

2011.03.26. 00:33

Mindenre képesek. Ha éhesek. "Maci Laci és Bubu visszatér, méghozzá 3D-ben!"

Thor poszterek

Címkék: thor

2011.03.25. 22:03

Kenneth Branagh Thorjához hat karakterplakát érkezett, melyen Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Idris Elba és Jaimie Alexander látható.

http://img6.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11145849_b1d32e2f67ea2f924918efb106a6796c_xl.jpg

Hírek röviden 03.25.

Címkék: hírekröviden

2011.03.25. 13:15

- Úgy látszik, a Sony nagyon biztos a The Amazing Spider-Man sikerében, ugyanis máris felkérték James Vanderbiltet, hogy kezdje el írni a második rész forgatókönyvét. Az első rész forgatása jelenleg is zajlik Los Angelesben és 2012. július 3-án kerül a mozikba.

- Timothy Dowling (Példátlan példaképek) fogja írni az Uptown Saturday Night remake forgatókönyvét, melynek főszerepeire Will Smith-t és Denzel Washingtont szeretné megszerezni a Warner. Az eredeti 1974-es változatban Bill Cosby és Sidney Poitier alakították a két főhőst, akik egy klubban elveszítik pénztárcáikat és másnap jönnek rá, hogy az egyikben ott van a nyertes lottószelvény, így mindent megtesznek, hogy megtalálják.

- Április elején megkezdődik a The Bourne Legacy szereplőválogatása, melyen a hírek szerint Garrett Hedlundot, Luke Evanst, Dominic Coopert és Joel Edgertont hívják be a főszerepre.

- Hivatalosan is bejelentették, hogy Juno Temple szerepelni fog a The Dark Knight Risesban, de azt még nem tudni, hogy kit alakít majd.

- Édgar Ramírez és Michael Shannon neve is szóba került a Superman fő gonoszának szerepére.

- Chris Pine Facebook oldalán arról számolt be, hogy elkészült a Star Trek 2 forgatókönyve és Kirk szerelmes lesz a filmben.

- Paul Giamatti is szerepelni fog a Rock of Agesben, Amy Adamsszel pedig tárgyalnak az egyik szerepre.

- Április 1-én újra mozikba kerül Amerikában A király beszéde, ám ezúttal némileg megvágva, PG-13 korhatár besorolással.

- AZ IFC Films fogja forgalmazni Amerikában a Flypaper című vígjátékot, melynek főszerepeit Patrick Dempsey, Jessica Biel és Tim Blake Nelson alakítják.

- Stephen Lang egy interjúban elmondta, hogy nemrég beszélt James Cameronal az Avatar 2-ről, de részletekbe nem kívánt bocsátkozni.

- A Summit fogja Amerikában forgalmazni az I, Alex Cross című filmet, melynek főszerepét Tyler Perry alakítja.

- A Universal Tom Hooperrel (A király beszéde) tárgyal, hogy rendezze meg A nyomorultak musical filmváltozatát Bill Nicholson forgatókönyve alapján.

- Az Inferno Entertainment fogja forgalmazni Amerikában a Blood of the Innocent című filmet, melyben Drakula és Hasfelmetsző Jack küzdenek meg egymással Londonban.

Augusztus 4-én kerül a hazai mozikba az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, melyhez a UIP-Duna Film elkészítette a magyar szinkronos bemutatót.

Decemberben kerül a magyar mozikba a Csizmás, a kandúr (Puss In Boots), melyhez kijött a magyar szinkronos teaser trailer.

Go For It! poszter

Címkék: go for it

2011.03.24. 19:02

 

http://img2.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11136329_43a7ab75741d190f10845850771095c2_xl.jpg

 

Hírek röviden 03.24.

Címkék: hírekröviden

2011.03.24. 14:40

A hét bemutatói: 2011. március 21. - 2011. március 27.

  1. A sas (The Eagle)
  2. Álomháború (Sucker Punch)
  3. Ébredj velünk (Morning Glory)
  4. Millenium 3 - A kártyavár összedől (Luftslottet som sprängdes)

http://img7.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11133615_79f6cd9a3ec80b8bb4d25becabcdad58_xl.jpg

- Greg és Colin Strause következő filmje a War of the Ages lesz, melynek forgatókönyvén már dolgozik is Liam O'Donnell. A filmben felbolydul az idő és a történelem hét legnagyobb vezetőjének meg kell küzdenie egymással. Így összecsap Julius Caesar, Attila, Dzsingisz Kán, Nagy Sándor, Napóleon és Hannibál is. Mindez természetesen 3D-ben.

- Kirk Jones (Mindenki megvan) fogja rendezni a What to Expect When You Expecting című filmet, mely négy párról szól, akik mind első gyermeküket várják és rájönnek, hogy a dolgok sosem úgy mennek, ahogy azt előre eltervezzük.

- A Warner és a Legendary bejelentette, hogy megkezdődött A titánok harca 2, a Wrath of the Titans forgatása.

- Francis Lawrence a legesélyesebb a Sony égisze alatt készülő Houdini életrajzi film rendezői posztjára és már a tárgyalásokat is megkezdték vele. A Summit is tervez egy hasonló projektet, melynek forgatókönyvén Noah Oppenheim dolgozik.

- A Warner két premierdátumot is kitűzött. A Rock of Ages 2012. június 1-én, a Jack the Giant Killer pedig két héttel később, 2012. június 15-én kerül a mozikba.

- David Seidler (A király beszéde) újraírja a The Judge forgatókönyvét, melynek producerei Robert Downey Jr. és felesége, Susan lesznek. A film egy ügyvédről szól, aki anyja halála után hazautazik és megtudja, hogy rég nem látott apját, aki bíró, gyilkossággal vádolják. Ki kell derítenie az igazságot és közben újra felveszi a kapcsolatot rokonaival, akiket évekkel azelőtt ott hagyott.

- Elizabeth Olsen és Josh Radnor lesznek a Liberal Arts főszereplői, melyet Radnor fog rendezni saját forgatókönyve alapján. A történet középpontjában egy 35 éves férfi áll, aki még mindig úgy él, mintha főiskolás lenne, de rá kell jönnie, hogy felelősségteljesebben kell hozzáállnia a dolgokhoz. Elizabeth egy 19 éves főiskolás lányt fog alakítani, aki beleszeret Radnor karakterébe és észre sem veszi a férfi nyilvánvaló hibáit.

- Emma Roberts lesz a Scott Coffley rendezésében készülő Adult World című film főszereplője és egy frissen diplomázott lányt fog alakítani, aki arról álmodik, hogy író legyen, de végül egy tanácsadási könyvekkel foglalkozó könyvesboltban ragad.

- Will Gluck (Könnyű nőcske) fogja rendezni a Sex on the Moon című filmet, melynek alapját Ben Mezrich (Social Network) könyve képezi.

- Jason Schwartzman csatlakozott a Wes Anderson rendezésében készülő Moonrise Kingdom stábjához Bruce Willis, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton és Frances McDormand mellé.

Kijött a Harry Potter és a Halál ereklyéi, 2. rész első kisfilmjének magyar feliratos verziója, melyben a főszereplők,a rendező és a producer is megszólal.

süti beállítások módosítása